Jasno mi e,veke kazav deka 3 godini ve citam molcelivo.
Ubistva,Donald,se slucuvaat na ovoj svet naj mnogu vrz Muslimani,ova negiranje vprocem dokazuva deka od inat zboruvate ili,sto e uste potragicno (se nadevam deka ne ste do tuka) nim ne gi smetate za zrtvi.
Убиства се случуваат на секој агол на Земјата,тоа никој не го оспорува.Но,фундаменталната разлика е што кога,на пример,Америте убиваат невини деца во Ирак,никој не вели дека тоа било направено во име на Бог,за разлика од заблудените Муслимани,кои веруваат во лагата дека ако се разнесат на сред пазар-тоа било Божја волја и дека Алах го очекувал тоа од нив.
Никој не негира дека гинат невини Муслимани,но голем дел од твоите соверници веруваат,конкретно,дека Холокаустот не се случил.Неважно,убиец е убиец,без разлика на верата и нечовечки е да се поставуваш во одбрана на луѓето со кои ја делиш верата,макар биле и убијци на деца(не се однесува на тебе,туку на голем дел од Муслиманите).Не паметам последен пат Муслиман да ги осуди своите соверници од било кој аспект,без разлика на делото-неделото што го имаат сторено.Хуманост-нула,brainwashing-level амеба.
Taka site velat,Donald. Koj musliman ti ima kazano deka Islamot povikuva na ubivanje ? Koj hristijanin ti kazal deka hristijanstvoto vika na ubivanje ? Ako toa e navistina Ateizmot,zosto ne deluvate taka i po forumite i po odnosot prema drugite ? Ova go kazav jas i za Ateistite i za Muslimanite i za Hristijanite i za site.
Dali nekoj tuka postavil prasanje: "Sto e dzihad ?" i da priceka odgovor od Muslimanite bez da go napise prvo odgovorot koj toj sam si go smislil ili kako im go smislile mediumite ?
Оти бе тогаш убивате?Оти тогаш скандирате смрт за каури,се повикувате на шеријатска држава,зошто во Куранот пишува да се убиваат неверниците после рамазанските постови?Мене лично,гајле ми е на што ве учи вашата света книга,можете по дома да си ја читате и практикувате,евентуално во шеријатско уредена држава да уживате целосно во вашата религија.Но,итекако важно ми е однесувањето на некој со кој го делам животниот простор и кој сметам дека претставува закана по мене и моите најблиски.Не ми е важна јаболкницата дали е убава,ако јаболките се трули,ме разбираш ли вака што сакам да ти кажам?
Знаеме добро што е џихад,тоа е борба на Битието со малото гласче во тебе кое те прелажува да земеш дрога,алкохол,да украдеш од јаболкницата на комшијата затоа што јаболките ти изгледаат вкусни....и слични примери,се разбираме.Зошто тогаш вие го извитоперувате џихадот,зошто го направивте синоним за повик за војна и чистка на каурите?
Вие треба да ја погледнете во очи Вистината,за да видите до каде сте и што сте и што сторивте од вашата религија.Се има,од политика,фашизам,теории на заговор,но нема духовност,нема Бог,односно има Бог кој бара крвни жртви и невини цивили,за да биде задоволен.И немој да се лутите кога некој го презира тој ваш Бог,кој всушност е рефлексија на вас самите.
Планирате некогаш да расчистите со вахабизмот и салафизмот или до крај ќе ги обвинувате останатите за сите зла во светот?