Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Core2Quad е више застарена технологија а ги продават како злато да се на старо... Еве овде можеш да видеш какови се перформансите во однос на другите процесори,пример подобро е рангиран од Intel Core2 Quad Q9000 @ 2.00GHz а цената му е само 2400денара. Celeron G1610 е одличен за таа графичка што ја имаш отприлика се со иста јачина и нема да има bottleneck. А за Дота 2 ич не се секирај тоа не се ни смета у игри овој процесор е и многу повише од што ти треба за неа ;)
За болдод: не се многу полоши разликата више е минимална.
Само да се пофалам, си зедов G2020, со истата матична, и рам на 1600 херци, па прво го пробав и со интегрираната картица и немам зборови, одлични се за моите потреби, сега кога ќе го сменам кулерчето на графичката ќе пробам и со неа, но не очекував олку од процесор од 3200 денари. Инаку го нема 1610 на лагер никаде, па за уште некој денар мислам дека направив уште подобар избор. Поздрав, и фала за помошта.

Не може! Ако пишеш уште еднаш тогаш може.

Ај ако можи некој предлог за една интел конфигурација за играње на 1680 X 1050 околу 36-37000 ден.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 01:02 ---
Цело време ми велеше серверот не одговара и не ми постираше :confused:...се извинувам...

CPU AMD Athlon 2.01GHz

RAM 1GB

HDD 80GB

VGA GeForce 6200

ODD DVD/RW

значи дали вреди ова да го купам за 4000 ?

CPU AMD Athlon 2.01GHz

RAM 1GB

HDD 80GB

VGA GeForce 6200

ODD DVD/RW

значи дали вреди ова да го купам за 4000 ?
Некако скапо ми делува, кажи за што ти треба како прво за да ти кажиме дали ќе ти брка работа а не само да ги дајш парите. монитор нешто таква работа? процесорот сингл кор е?

Некако скапо ми делува, кажи за што ти треба како прво за да ти кажиме дали ќе ти брка работа а не само да ги дајш парите. монитор нешто таква работа? процесорот сингл кор е?

Е незнам што процесор е монитор нема. Ми е така за гејминг оние од 2006 до 2008 та и интернет фејсбук,јутјуб и тн ?

Ај ако можи некој предлог за една интел конфигурација за играње на 1680 X 1050 околу 36-37000 ден
Имаш монитор или нешто друго што можеш да искористиш како хард диск, режач и слично?

Е незнам што процесор е монитор нема. Ми е така за гејминг оние од 2006 до 2008 та и интернет фејсбук,јутјуб и тн ?
Скапо е 4к и мислам дека нема да ти брка работа доколку процесорот е сингл кор. Да пуштиш youtube и fb ќе ти сецка youtube. Имаш доста подобри конгиф. за 5к на пример. За 4.500мкд се зема двојадрен процесор и 2гб. Другото и не е така важно.

Имам монитор, значи само куќиште со се во него.
Ти пишувам каде има на лагер, и каде е најевтино. Се надевам не пишувам залудно...

Варијантата е за РС кое нема да се клока.

Матична Asus P8B75-M LX - Set 3.300 Оваа матична до сега се има покажано како сосема солидна за конфигурација која не се клока. Има USB3.0, PCIe 3.0, Sata 3 порт.
Процесор i5-3470 - Anhoch - 10.630 Многу солиден процесор за играње, најевтин во Анхоч.
РАМ Kingston HyperX Blu 1600MHz 4GB DDR3 - Anhoch - 1.775 x2 = 3.550 Рамот рипна, јас во ноември земав ист ваков за 1.150 денари. Ако ти мањкаат пари, земи сега една плочка од 4 гига, после месец или два, земи уште една.
Графичка Asus HD7850 DCII - Set - 11.990 Сосема солидна графичка за играње, со добро ладење од Асус. Варијанта може да биде и Nvidia 660 за слична цена.
Хард Диск WD Blue 1TB 7200rpm Sata 3 - Мебиус - 3.660 (Слабо дискови нешто, го најдов во Мебиус). Контакт Дискот е 1 тера, и 500 гига може да брка работа, па ако си кнап, земи 500 гига. Во иднина инвестиција од околу 7.000 во SSD ќе ти значи многу во брзина и респонсивност.
Напојување Gigabyte 620W RP 80+ - Anhoch - 3899 Го најдов на лагер, има сертификат 80+, никако да не земаш некое батал напојување за ваква кофигурација.
Куќиште TT V3 BlacX - Niko - 2.660 Симпатично а прифатливо изгледа куќиштево, но ако исто така немаш доволно пари, можеш да го одбереш било кое што ти се допаѓа во помал ценовен ранг. Можеш да погледнеш во Нико, Мебиус, Анхоч, Сет.

Вкупно = 39.689 - 5% = 37.700 ден.

Доста делови има од Анхоч кои сигурно ќе ти дадат некој попуст, барем 5%. Најверојатно и другите како Сет, Мебиус, за Нико не знам.

Ова ти е доста солидна конфигурација. Напојување со таква графичка ти препорачувам некое поасално, минимум како тоа горе, или нешто како CM Silent Pro, Corsair, OCZ иако овие се поскапи и некои ги нема на лагер.

Ако треба нешто, пиши. Поздрав!

Друштво дали има нешто врска ако комбинирам CORSAIR 4GB DDR3 1600mhz CL11 и PATRIOT 4GB DDR3 1333mhz CL9 , дали ќе работат во Dualchannel?
+
на матичнава пишува дека на 1600mhz мемории поддржува само со ivy bridge процесор а јас немам ivy bridge процесор, дали има нешто врска тоа
линк од мојата матична
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1289&MenuID=1&LanID=0

Друштво дали има нешто врска ако комбинирам CORSAIR 4GB DDR3 1600mhz CL11 и PATRIOT 4GB DDR3 1333mhz CL9 , дали ќе работат во Dualchannel?
+
на матичнава пишува дека на 1600mhz мемории поддржува само со ivy bridge процесор а јас немам ivy bridge процесор, дали има нешто врска тоа
линк од мојата матична
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1289&MenuID=1&LanID=0
и двата ке работат на 1333mhz.

Сакам да ве прашам, планирам да купам нов монитор имам стварно многу јака конфигурација, а мониторот ми остана вака 7-8 месеци, па да ми препорача некој што мониторче да земам до 100 евра да биде 22 инчи. Фала

Сакам да ве прашам, планирам да купам нов монитор имам стварно многу јака конфигурација, а мониторот ми остана вака 7-8 месеци, па да ми препорача некој што мониторче да земам до 100 евра да биде 22 инчи. Фала

Па избор до 100евра 22инчи и нема многу :) Еден другар има ваков http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=36108&i=25&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action= незнам дали има друг монитор 22" до 100 евра после ке проверам па ке ти пишам за сигурно сега брзам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom