Pinkie Pie
and Deedee
- Член од
- 25 ноември 2009
- Мислења
- 2.011
- Поени од реакции
- 3.246
значи не ми се случува само на мене. И јас ја користам на макс факор и си викам не е е можно да е од неа, ме пече мегутоа само на некои делови од лицето и ми се појавуваат црвени кругови ко лишаи.Готво престанувам да ја ставам! пред неколку години ја користев на севентеен и немав проблеми!јас пред некое време земав пудра на макс фактор и со неа ми дадоа јастучиња со истата пудра и број, најпрво ја користев од јастучињата и беше супер како крема а кога ги потрошив почнав да го упторебувам шишенцето и приметив голема разлика односно лицето ме пече. Каде можам да ја испитам пудрава дали некој знае?
Ја користам оваа, бидеќи неможам да ја најдам FitMe.
За пудрава немам зборови,преубава е.
Истата ја користам и јас, не го суши лицето и лесна е. Задоволна сум.
појди во парфимерија, има специјални за сува кожа, таму ќе ти кажат.Дале е за сува кожа? Мене ми е доста сува кожата на лицето..па мора некоја помрсна,а сакам да е и покривна..
а бе јас така што слушав продавачки во парфимерии без асална пудра сум . затоа барам искуства овде.појди во парфимерија, има специјални за сува кожа, таму ќе ти кажат.
Ја имаш пробано revlon colorstay, има за мрсна и за сува кожа.а бе јас така што слушав продавачки во парфимерии без асална пудра сум . затоа барам искуства овде.
Ја немам, ги имам на Менхетен-воопшто не ми одговара, Римел не ми одговараше исто, севентеен и така и така, Макс Фактор ми се прават како суви кругови,,значи ќе за пробам на ревлон-цена?Ја имаш пробано revlon colorstay, има за мрсна и за сува кожа.
Покривна е ептен, али мн брзо се суши.
Околу 450- 550, незнам точно.Ја немам, ги имам на Менхетен-воопшто не ми одговара, Римел не ми одговараше исто, севентеен и така и така, Макс Фактор ми се прават како суви кругови,,значи ќе за пробам на ревлон-цена?
И мене ми е сува кожата на лицето, оваа ми е добра,не ми прави лишаи и според мене добро покрива.а бе јас така што слушав продавачки во парфимерии без асална пудра сум . затоа барам искуства овде.
Revlon Colorstay softflex 15spf for normal/dry skinДале е за сува кожа? Мене ми е доста сува кожата на лицето..па мора некоја помрсна,а сакам да е и покривна..
Можда прашањево не е за овде.. ама, каков коректор користите за преку лето, а да покрива подочници?
Пред нанесување потребна е убава хидратација на лицето, не знам како преферираш нанесување на коректор, пред или после нанесување на течната пудра. Јас го ставам по нанесувањето на течната пудра со четкичка за коректор. Иако течните коректори се поедноставни за нанесување, ова е еден од најдобрите коректори за подочници. Чинам го има во 14 нијанси. Доколку имаш изразено темни подочници и светол тен тогаш користи жолт коректор. Јас ги имам summer apricot, neutralizing green и neutralizing yellow. Можеш да ги комбинираш, на пример жолта и некоја беж нијанса. Имај предвид дека коректорот секогаш треба да биде 1-2 нијанси посветол од течната пудра. Црвенилата ќе ги неутрализираш со зелен коректор (го имам и течниот на Gosh - Touch up кој е исто така добар).
Претходно го користев Дермабленд на Виши, кој е добра замена за овој доколку преферираш коректор во стик.
Кога ќе се земе предвид се', има одлична трајност, одлично покрива недостатоци од типот на подочници, акни, црвенила. Има убава кремаста текстура и доволно е да се нанесе сосема малку за добивање покривност, а со добар фиксатор трае речиси цел ден. Цената е смешна во споредба со квалитетот што го нуди. Не повеќе од 400-тини денари.