Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
кој му е стандард dbi na WRT54GL немозам никако да видам ?
Истиот го имам и сакав да ги сменам антените со други. Се нешто ми се врти низ глава 7dbi, ама не сум сигурен, ќе побарам па ќе ти пишам. Сепак изгледа дека е 5 dbi, барем според линков, и некои други форуми што ги ѕирнав.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Ајде мала помош, имам вифи ама сум логиран преку телефон (ајфон ако нешто менува) и таму ми е зачуван пасвордот, а на лап топот не сум и не го знам пасвордот на вифи-то. Е сега како можам да видам кој ми е пасвордот преку телефонот (или преку интернет незнам на која страна)?

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Ајде мала помош, имам вифи ама сум логиран преку телефон (ајфон ако нешто менува) и таму ми е зачуван пасвордот, а на лап топот не сум и не го знам пасвордот на вифи-то. Е сега како можам да видам кој ми е пасвордот преку телефонот (или преку интернет незнам на која страна)?
Ако имаш џејлбрејк, можеш со оваа апликација http://modmyi.com/cydia/com.malcolmhall.wifipasswords

Ако немаш, направи џејлбрејк и ќе можеш веројатно

white_eagle

Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Немам џејлбрек, некој друг начин?
Нема друг начин оти лозинките се заштитени во самиот телефон и бараат root пристап кој се добива преку џејлбрејк

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Каков рутер користиш.Можеш да му влезеш преку web само кажи каков е рутерот да ти кажам усер и пасс за логин на рутерот

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Каков рутер користиш.Можеш да му влезеш преку web само кажи каков е рутерот да ти кажам усер и пасс за логин на рутерот
TP-LINK ама пишав ип адресата од рутерот и после пишав јузернејм и пасворд и видов кој ми е пасвордот на вифи-то. Фала ти многу друже :)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дечки ај некој ако сака и ако знае нека ми кажи како можам да ги рестартирам или исклучам сите компјутери кои се поврзани во мрежа, а притоа да немора да сум на главниот пц (сервер)? Бтв пробав преку CMD со неколку команди кој ги најдов на нет но не е возможно а исто и од друг пц пробав да го исклучам мојот пц на кој му исклучив антивирус, FIrewall но пак исто.

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
shutdown /s /m \\ComputerName
или со инсталирање на софрвер EMCO Remote Shutdown
--- надополнето: 16 април 2013 во 11:35 ---
Дечки ај некој ако сака и ако знае нека ми кажи како можам да ги рестартирам или исклучам сите компјутери кои се поврзани во мрежа, а притоа да немора да сум на главниот пц (сервер)? Бтв пробав преку CMD со неколку команди кој ги најдов на нет но не е возможно а исто и од друг пц пробав да го исклучам мојот пц на кој му исклучив антивирус, FIrewall но пак исто.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
--- надополнето: 16 април 2013 во 11:35 ---

Фала на одговорот ги имам пробано овие команди ама ми дава Error бтв ке видам ке го спуштам програмов па ке пробам со него.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Ај да ве прашам колку се веродостојни Plusinfo? Татко ми бара сајт за да ги замени весниците, незнам кој да му го препорачам. И давајте предлози од вакви сајтови, освен курир.

Белким не ја утнав темата.

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
Епа ваков е проблемот , на стар мсн не бев логиран можда цела година ако не и повеќе , пасвордот ми е евидентиран и сум 1000% оти не сум мењал...сеа кога сакам да се логирам ми го дава тоа :eek:
That password is incorrect. Be sure you're using the password for your Microsoft account.

Ќе помогне некој или тешка работа? :( не за друго еден пријател на фб го користаше мојот мсн , па сеа од таму му го смениле пасвордот и мора преку мсн да се среди нешто....
--- надополнето: 29 април 2013 во 15:11 ---

white_eagle

Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Ај да ве прашам колку се веродостојни Plusinfo? Татко ми бара сајт за да ги замени весниците, незнам кој да му го препорачам. И давајте предлози од вакви сајтови, освен курир.

Белким не ја утнав темата.
www.time.mk не го знаеш? Агрегат од сите МК страници за вести и вклучително пристрасни и непристрасни па по насловите може да се одреди што би сакал да прочита :)

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
Епа ваков е проблемот , на стар мсн не бев логиран можда цела година ако не и повеќе , пасвордот ми е евидентиран и сум 1000% оти не сум мењал...сеа кога сакам да се логирам ми го дава тоа :eek:
That password is incorrect. Be sure you're using the password for your Microsoft account.

Ќе помогне некој или тешка работа? :( не за друго еден пријател на фб го користаше мојот мсн , па сеа од таму му го смениле пасвордот и мора преку мсн да се среди нешто....
--- надополнето: 29 април 2013 во 15:11 ---
Ke pomogne nekoj ?

Kajgana Shop

На врв Bottom