Повторно црн Велигден

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
До свеста на многу луѓе е проблемот, посебно на празници или други веселби често се дешава шоферите да пијат алкохол и после да возат, дури и подолги релации. Ако продолжи овој тренд значително мора да се зголемат казните за возејне под алкохол, нека има и затворски казни, плус голему контроли во време на празници. Само строго за вакво срање, возејне под алкохол не е за правдувајне, ќе настрадат невини луѓе. Можеби некој нема да се согласи со ова, на тие ќе им речам дека им посакувам само да не бидат никојпат жртва на сообраќајка поради алкохол. И секако младината во голем дел уште на млади години почнува да конзумира алкохол. И за тоа има лек: Алкохол само да се продава во лиценцирани продавници како во скандинавија и да има редовни рации по кафиќите. Иначе овој тренд ќе се врати како бумеранг.

Заради ваквите црни случки не ги сакам празнициве кога луѓево се во некој фазон дека треба да се треснат со глава од земја. Посебно деца мали па со колите фучат фраерчиња се мислат дека се. За моторите да не збориме. Жртвите се мерат во стотици за неколку години...
Башка што сообраќајната свест е мизерна кој може да замисли пијаница постаро лице да превезува малолетни деца... Страдаат невини поради народ што не е доволно образован. За ваквите црни случки мора една владина кампања и по школите да почне...

У пизду материну! Баш! Не се трпи веќе ништо. Куќа на планина, тотална изолација. Ќе испукаме инаку.

И , така како нација и раса имаме слаб наталитет, се помалку и помалку новородени бебиња, а и дел од таа младина што ја имаме ја убиваме и губиме преку сообраќајки, самоубиства, дрога, алкохол. Страшно! Имавме среќа што до пред една деценија не држеа старите генерации со нивните вредности на живот, па опстанавме и останавме колку- толку нормални, но сега кога на сцена ќе стапат овие Shoop Dog , Јаy-Z генерации, a од друга страна Ким Кардашиан, Оља Црногорац, Ана Николиќ, Сузана Гавазова, Мија, Лејди Гага дрољи генерација сме ја наебала страшно. Затоа веќе во Македонија немаш нормален брак, врска и семејство. Запрашајте се зошто самите себеси !

И , така како нација и раса имаме слаб наталитет, се помалку и помалку новородени бебиња, а и дел од таа младина што ја имаме ја убиваме и губиме преку сообраќајки, самоубиства, дрога, алкохол. Страшно! Имавме среќа што до пред една деценија не држеа старите генерации со нивните вредности на живот, па опстанавме и останавме колку- толку нормални, но сега кога на сцена ќе стапат овие Shoop Dog , Јаy-Z генерации, a од друга страна Ким Кардашиан, Оља Црногорац, Ана Николиќ, Сузана Гавазова, Мија, Лејди Гага дрољи генерација сме ја наебала страшно. Затоа веќе во Македонија немаш нормален брак, врска и семејство. Запрашајте се зошто самите себеси !
Според ова што го пишуваш, значи може да заклучиме дека нашата нација е глупа и проста, штом дозволуваат телевизиски селебрити ликови да им ги перат мозоците. Ако е така можеби и не вреди да се размножуваме!
он: Навистина жалам за децата и се надевам дека сите ќе закрепнат, но едно ме мачи, кај биле родителите додека тие се возеле во приколката?

И на аутопут Катланово-Скопје имаше сообраќајка, и колата напред беше баш сломена. Не видов ни дали има повредени, а не видов ни брза помош.
Трагедија е што се имаше десено на пушка прав пат, што значи шофер попио више и 200 на саат, и се здрвил у банкина.

Мене не ми е криво за овие што се начукале и што се повредуваат и гинат ради сопствени грешки, жално е што страадаат невини.
Кај нас у државава. џабе ти е да пазиш, кога тој од спротива не мисли така.

Сите че умриме еден ден , кој че му се отпреврти тракторо , на некој клавир на гла че му падни...не ми е жал за нив ....жал ми е за родителите...да не дочекаш детето да си го надживејш

Сите че умриме еден ден , кој че му се отпреврти тракторо , на некој клавир на гла че му падни...не ми е жал за нив ....жал ми е за родителите...да не дочекаш детето да си го надживејш
како може да не ти биде жал за нив, на нив дури сега започнува живото уште се мали, најубавите години ќе ги пропуштат... имам информација дека 2 се починати 2 се борат за живот...

точно тоа дека фрчеа болнички возила на мојта улица 5 поминаа ја се чудев помислив татко ми се опил па на мајо...

како може да не ти биде жал за нив, на нив дури сега започнува живото уште се мали, најубавите години ќе ги пропуштат... имам информација дека 2 се починати 2 се борат за живот...

точно тоа дека фрчеа болнички возила на мојта улица 5 поминаа ја се чудев помислив татко ми се опил па на мајо...
А јас ако ти кажам дека размислувам шо е финтава со животов , оваа планета и овој универзум , че ми веруваш ? Можи поубо е ко че умриш , но можиш да знајш шо се случувало со тебе пред да се родиш и шо се случува ко че умриш.... И колку најубај работи да се случувале и тие се пролазни....оти не ти е гајле за тие шо пропатиле во прва и втора светска војна , шо дека биле живи ко живот не виделе , се изнагледале трупој па никому ништо.....? Колку лујџе умира по сведов млади во денов ...некој од глад ...од шо нема шо да јада .некој од тумор ..а некој ги фатило бесо се качиле ко стока на тракторо.....од бесој ....јас ако се издрогирам и ако паднам од пенџере , че ме жалиш ? Жали ги мајка ми и татко шо ме гледале 21 година и јас по грешни патој сум затерала....

Не е до празникот, не е до полицијата, туку до самото воспитување на децата од страна родителите, ненормалната слобода што е дадена на децата да прават што сакаат и да се однесуваат како сакаат ! Тоа американско либерално труло срање ни се враќа како бумеранг и ни го прави животот се полош и полош.

Што очекувате од деца и девојчиња на коишто цел ден им се пере мозок со “ Големиот брат“ и еден куп такви девијантни, малоумни емисии со коишто им се впиваат ненорамални и погрешни вредности во животот. Какво дете може да стане од некој што го слуша Shoop Dog или каква девојка може да стане некоја којашто цел ден ја гледа Ким Кардашиан дрољата. Тоа се идеалите на денешната младина.

Три дена пред празников се планира кој колку ќе се напие, кој што глупост ќе направи , која со кого ќе се изебе и ред други работи.Бидете среќни што барем толку малку сообраќајки има и жртви, затоа што 80% од малолетните денес незнаат како стигнале дома, а пола тинејџерки им се изнаебал пола шатор.
како прво, на темава се зборува за сообраќајка во кои се повредени мали деца, така да муабетот ти е сосема оф-топик.
Ако ги нема Големиот бат и Шуп Дог, ќе ги има Пинк ТВ и Дадо Полумента. И да ги тргнеш од ТВ, пак ќе најдат друго нешто. Глупи луѓе било како ќе најдат глупави начини за разонода. Да не очекуваш да фатат книга во рака да прочитаат ако немаат срања на ТВ?
Патем, на истиот телевизор ги имаат либералните американски срања од типот на Discovery Channel, History Channel, National Geographic итн итн, ама они тоа не гледаат, затоа што не е до американското, туку до нивото на нивниот интелект без разлика од која земја е срањето. Такви познати личности како Кардашијани и такви емисии како Големиот Брат постојат затоа што има публика за нив, да не се они, ќе бидат некои други на исто такво долно ниво.

П.С. Америка ти е најзатупена конзервативна земја на светов, ни л од либерали немаат.

Според ова што го пишуваш, значи може да заклучиме дека нашата нација е глупа и проста, штом дозволуваат телевизиски селебрити ликови да им ги перат мозоците. Ако е така можеби и не вреди да се размножуваме!
он: Навистина жалам за децата и се надевам дека сите ќе закрепнат, но едно ме мачи, кај биле родителите додека тие се возеле во приколката?
Да, глупа и проста е.

А јас ако ти кажам дека размислувам шо е финтава со животов , оваа планета и овој универзум , че ми веруваш ? Можи поубо е ко че умриш , но можиш да знајш шо се случувало со тебе пред да се родиш и шо се случува ко че умриш.... И колку најубај работи да се случувале и тие се пролазни....оти не ти е гајле за тие шо пропатиле во прва и втора светска војна , шо дека биле живи ко живот не виделе , се изнагледале трупој па никому ништо.....? Колку лујџе умира по сведов млади во денов ...некој од глад ...од шо нема шо да јада .некој од тумор ..а некој ги фатило бесо се качиле ко стока на тракторо.....од бесој ....јас ако се издрогирам и ако паднам од пенџере , че ме жалиш ? Жали ги мајка ми и татко шо ме гледале 21 година и јас по грешни патој сум затерала....
Пинки пак си ги згрешила апчињата. Како бе да ги жалам родителите, кога тие се виновни. Се кажало 1ви мај, и баш ги брига децата кај им се. 7-8 одделение деца, оставени без надзор. Ма дај молим те. И немој да ми кажете „деца се“, како да ги контролираш. Ако не можеш да воспоставиш контрола над сопствено дете што останало за друго.

Пинки пак си ги згрешила апчињата. Како бе да ги жалам родителите, кога тие се виновни. Се кажало 1ви мај, и баш ги брига децата кај им се. 7-8 одделение деца, оставени без надзор. Ма дај молим те. И немој да ми кажете „деца се“, како да ги контролираш. Ако не можеш да воспоставиш контрола над сопствено дете што останало за друго.
Ете видиш , за то не размислив.....битно и груески пошол таму ...сега кажаја на вестите ...ко то многу битно да е....уште тој му фалеше
Јас ко че родам дете ако родам дете че го врзам со синџир и че го шетам ко кученце ...:sneaky: ....нигде нема да оди без мое знаење ...надзор 24 /7:pipi:
А знајш ти јас колку пати ги иам излажано дома со кого сум и кај сум? Само за да не ги секирам....

Кој можи да ми кажи кој бил тој шоферо да му ибам се на земјава , шо се нашол толку курназ и не размислил дека не се 3 телина па така да ги качи в трактор и да тера? Секое дете да било од прилика по 50 кила ...чудно е и како му тргнал тракторо...арно шо умрел ....тешко него ако останел жив ....ако воопшто имал свест ....
И друго прашање ....колку е то местото одалечено од Кочани и дали се оди пешки ? Па морале со трактор да ода не можеле ко господа да зема такси....да си да по 100 денари фазла....
--- надополнето: 2 мај 2013 во 08:42 ---
Децава 7мо - 8мо одделение.

И не се само овие две несреки. Повеќе имаше денес.
Ај сега да те видам , Craziest injures :D

Абе шо вие чудно ? И јас у 7-мо одделенио со класот бевме вака со трактор во приколка седнати од центарот на Штип па до 9-ти километар , околу 20тина души во приколката. Ама не се превртевме, одевме по прав пат , т..е по автопатот. Шоферот си ја заврши работата , не се пикаше кај шо не треба, не однесе и донесе цели. Е сеане знам каков е патот по кои се движеле вчера, можда бил нерамен планински , па се обрнал тракторот поради загуба на баланс итн.

И да често вака се ангажира приколка за да носи повеќе деца на излет,прослава итн , некои дури и на матурска идат вака по Источна Македонија. Несреќен случај и чекам да видам шо е причината.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom