Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
^ Стегни си куршум у глава, и тркни до оној другион свет, да провериш дали таму има некој таков, зошто на овој суров свет не верувам дека има некој што би ги задоволил твоите услови, а и да има, не заслужува да дише воздух.

Среќно во потрагата (y)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Што да правам пустата ја, сакам дечко да си најдам и еве трагам со години веќе ама по некојси мирен, фин и се што ќе му кажам да прави... На пример ја сум сега дома и снемаФ цигари. Да му се јавам на моб и да му кажам да ми донесе, и тој да ме послуша веднаш после 10 минутки да ми заѕвони ѕвон4ето. :( Коа праам генералка да дојде да ми помогне, имам потреба да сакам некого и да ме сака, да недостигам некому и обратно... Да има очи, и покрај сите мои маани, само за мене...Да не глеа по други, да не ме изневерува и само јас да сум му во мисли. Е кај да најдам таков?!:unsure:
ШО ТИ Е БЕ ???

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Што да правам пустата ја, сакам дечко да си најдам и еве трагам со години веќе ама по некојси мирен, фин и се што ќе му кажам да прави... На пример ја сум сега дома и снемаФ цигари. Да му се јавам на моб и да му кажам да ми донесе, и тој да ме послуша веднаш после 10 минутки да ми заѕвони ѕвон4ето. :( Коа праам генералка да дојде да ми помогне, имам потреба да сакам некого и да ме сака, да недостигам некому и обратно... Да има очи, и покрај сите мои маани, само за мене...Да не глеа по други, да не ме изневерува и само јас да сум му во мисли. Е кај да најдам таков?!:unsure:
Подвлеченото се купува.
Во врска со останатото - многу сакаш моме...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Подвлеченото се купува.
Во врска со останатото - многу сакаш моме...
Грешка си.
Подвлеченото се купува али многу тешко, пример ако живејш во населба Центар,или си се нашла во населба Центар после 00:00 часот,а ти се припушиле цигари,после затворање на тобаката 24/7 имаш две опции(кои засега ги знам) -трафичето на ленинова, и едно продавниче на рекорд.
Додека дечковци кои се со педерски синдром и предзнак на немање свое јас или народски наречени папучари можеш да ги најдиш на скоро секој чекор.
--- надополнето: 30 април 2013 во 04:22 ---
Од моја перспектива ова со цигариве ми изгледат како еј половиов орган ми е станат дојди испушиго, па за 10 мин. ѕвонит ѕвончето а таа наврата. :icon_lol:
Само филмој да се праело...

Член од
24 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
61
ШО ТИ Е БЕ ???
Шо може да ми биде по твое ?! :)
--- надополнето: 30 април 2013 во 04:52 ---
:(Значи колкава голема прашина кренале... неверојатно нешто!
...но добро, Господ е еден и семоќен, верувам она што го сакам ќе ми го оствари некогаш:(

B

babsyy

Гостин
Барам мислење на мојата ситуација: Бевме заедно 1,5г а сега сме пријатели 2,5г. Секој ден се слушаме 4г. Моите пријатели, другари и нејзините си ги имаме али поретко ги/се дружиме (не дружат). Знае дека сеуште ја сакам, а раскинавме затоа што сметав дека не ме сака доволно т.е. не чуствував дека сум доволно сакан. И на двајцата ни годи пријателството, но мене ми е тешко што не сме заедно, и таа тоа го знае. Општо ми е тешко што не ме сака било која онака како што јас ја сакам, не произлегува тешкотијата затоа што сум пријател со неа. Надежта последна умира.
Си и кажал дека ја сакаш, ги знае твоите чувства што е најбитно. И тука завршува твојот дел. Си имаш две опции; Или ќе се дистанцираш скроз од неа, па со тек на време, колку и да ти е потребно ќе ја преболиш. Или ќе се помириш со тоа дека не те гледа како ништо повеќе освен другар и ќе се насочиш кон други девојки. Првата опција е далеку подобра за преболување. Некогаш доаѓаме до ситуации кога љубовта ни е еднонасочна и сметаме дека е доволна во врската, само затоа што ние љубиме, меѓутоа само ја пролонгираме илузијата дека го правиме партнерот среќен. За надежта имаш еден убав цитат кој вели: - ,,Hope is the worst of evils, for it prolongs the torments of man".
Се надевам ќе ти мине што побрзо. :)

Член од
18 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
9
Си и кажал дека ја сакаш, ги знае твоите чувства што е најбитно. И тука завршува твојот дел. Си имаш две опции; Или ќе се дистанцираш скроз од неа, па со тек на време, колку и да ти е потребно ќе ја преболиш. Или ќе се помириш со тоа дека не те гледа како ништо повеќе освен другар и ќе се насочиш кон други девојки. Првата опција е далеку подобра за преболување. Некогаш доаѓаме до ситуации кога љубовта ни е еднонасочна и сметаме дека е доволна во врската, само затоа што ние љубиме, меѓутоа само ја пролонгираме илузијата дека го правиме партнерот среќен. За надежта имаш еден убав цитат кој вели: - ,,Hope is the worst of evils, for it prolongs the torments of man".
Се надевам ќе ти мине што побрзо. :)
Се надевам и јас дека брзо ќе ми мине, надежта последна умира :) контра ефект на поговорката. Фала на советот во принцип сите истото ми го велат. Лекот е друга да најдам побрзо и побезболно ќе ја минам таа трансакција.

B

babsyy

Гостин
Се надевам и јас дека брзо ќе ми мине, надежта последна умира :) контра ефект на поговорката. Фала на советот во принцип сите истото ми го велат. Лекот е друга да најдам побрзо и побезболно ќе ја минам таа трансакција.
Ама сепак умира нели? Две и пол години е повеќе од доволен период да сфатиш дека е готово со тоа. Најлошата можна опција е да почнеш нова врска, само за да преболиш друга личност. Затоа што во таа личност само ќе ги бараш карактеристиките на личноста која ја сакаш, а можеш да повредиш и некој кој има искрени чувства према тебе. Најди си нови хобија, друштво кое не ве' поврзува, нови места кои нема да те потсетуваат на неа како за почеток. А се' додека си во нејзина близина нема да можеш тукутака да започнеш нов живот. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ам шо прајме ако бара некој џенцка шо ќе биди мирна и фина и се шо ќе му прдни на куро да прај... прмер му се пријадват јаготки во јануар во 12 на полноќ, да излеи да побара и после 10 минутки да се врати. Или ко ќе се прибери дома со швалерката, да биди тивка и да не прај проблеми.

Шо ти е бе тебе ало? Ти треба дечко или куче? Патиш од комплексот недоволно внимание? Јасно ми е сега оти немаш дечко...

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Во врска со болдираното, можеш да најдеш таков. Ретки се, али се наоѓаат. За делот пред тоа... жал ми е, робовладетелството одамна е изумрено.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
1. Прави им на другите како што сакаш тебе да ти прават. Со други зборови, ако некому му требаат цигари, дај му; ако некому му треба помош при чистење дома, помогни му; ако има некои маани што те нервираат, имај очи само за него; не гледај по други, немој да го изневеруваш и само тој нека ти биде во мислите; итн.
ВНИМАНИЕ: што и да правиш, ќе гледа по други. Помири се со тоа.

2. Секс.

И 1. и 2. функционираат кај буквално секој машки припадник на Хомо Сапиенс. Само треба да одлучиш покрај кого би сакала да се будиш секое утро. За тоа, треба да имаш листа на потенцијални кандидати или да почнеш да ја правиш.

Со лесно.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Таков не постои...а и да постои сигурно нема да биде со тебе ... :oops:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Има, има такви колку сакате. Ќе најдете некој. Само коа ќе го најдете пак нема да ви чини нешто и ќе го баталите, па се така у недоглед...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
јин, ако бараш таков и ти треба да си спремна да ги правиш истите работи за него. Џст сејин.

Kajgana Shop

На врв Bottom