Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
10.314
Поени од реакции
18.391
Nie bevme nisto ne ni se desi ;) 15tina minuti na poslednata stanica na 45 i nisto od vasata "najstrasna" podgrupa
не е исто за некој од друг град и вие да седите на место кое ви е познато,макар 15 мин што сте седеле. Како и да е ни една населба од скопје не е гето,со доволно полиција ретко која група ќе се организира да нападне.Можеби само во Аеродром,Ново лисиче и во Чаир али не верувам да има некој будали што ќе ризикуваат кривична.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Nie bevme nisto ne ni se desi ;) 15tina minuti na poslednata stanica na 45 i nisto od vasata "najstrasna" podgrupa
Касул бевте или кежел?

п.с. ви фуфи од гостувања во трета лига а? :D
Немој да ми речеш дека имате забрана пошто на места кај што се Албанци мнозинство си одевте без проблеми, а и кој би ви дал забрана кога нема полиција на мечевите. Не само што не одите како група, туку ве нема ни како обични гледачи. И после сериозна група биле :cool:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Што се тресете?
Прочитајте си ги постовите па видете кој изиграва хулиган.
Хулихани кај нас у државава нема, и тие што беа, или гнијат по затвори, или па им дошло памет па оладиле сега...
Ние на трибина ве мочамее стално, и со кореографии и со пароли и со све друго!
Во бројки сме тука негде, ама по сите ултрас правила сте далеку зад нас.
Кико Д.
Тие приказни на деца ;)
Они се тепале со џандари :pos: зини земјо голтни ме.
Незнаев дека ако на дистанца од 20 метра фрлиш камен на џандар, и тоа значи дека си се тепал со џандари? :pos:
А вие што не слезивте на терен бе чупе едно?
Барем да пробавте, ако ништо друго.

goran16ta
Абе ние сме будали што почитуваме кодекси. Да бевте вие на наше место немаше да нападнете?
Тоа што сте тепале некој во Парк и кај Железничка тоа си се ваши прикзани без факти.
Убаво чим не знаете кој сме како сме, ве чекаме на врата ;)

П.С. и Горане нешто тетоважата ти избледела, да ја подмачкам малце со мојата сперма да и го вратиме сјајот?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
На 30.08.2012 фрлавме со камења по полицијата? Кој ти кажвал тебе за утакмицата, брачед ти или другар на брачед ти? Тогаш ако немаше тепачка меѓу нас и ебр незнам кога имало друг пат во поновата историја.
А за то во парк и кај железничка си знат тепаните шо преживеаја, таквите ко тебе шо не учествувале во инцидентите можат само да брчат шо ќе слушнат од интернет навивачите.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
На 30.08.2012 фрлавме со камења по полицијата? Кој ти кажвал тебе за утакмицата, брачед ти или другар на брачед ти? Тогаш ако немаше тепачка меѓу нас и ебр незнам кога имало друг пат во поновата историја.
А за то во парк и кај железничка си знат тепаните шо преживеаја, таквите ко тебе шо не учествувале во инцидентите можат само да брчат шо ќе слушнат од интернет навивачите.
Па нормално дека немало контакт меѓу вас и ебр во поновата историја, бидејќе пред тој 30ти септември, за вас гостовање беше непознат поим.
И разликувај малце тепачка со ебр и јадење котек од ебр, вие го јадевте тоа второто.
Тпачка мешу Коити и ебр имаше пред 4 години, кога и вие и ние бевме на северна трибина, кога на ебр им летаа шлемовите, и кога тапани им се кршеа од глава. Е тоа се вика тепачка со полиција драг пријателе.
Нема потреба никој што да ми кажува, со сопствени очи видов како покриени со знамињата бегате по кеј.
Многу опасни вие бе :pos:
Си знаеле преживеаните :pos:
Офф лелеле....

Јбг, не учествувам јас во инциденти, ја немам храброста на битолчаните :pipi:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Tерај си бе твој филм, кур ме боли, јас знам шо се случи и кој како помина.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Бевме неколку другари на тоа дерби на јужна и ко за "инат" пројдовме низ сите случки од железничка до стадион и назад.
Прво бевте нападнати кај Мавровка од "браќата" брзо се заврши. Потоа кога пројдовте мостот кај жабарот од зградите имаше 20 комити кој ве чекаа и ве нападнаа. Видов само дека маваа со камења и потоа избегаа, што е реално 20 луѓе беа, но изгледаа доста спремни. За враќање исто кај жабарот се подогодивме баш во први редови, и кога гледам некои трчаат по кеј накај мостот, си викам ова комити ги бркаат чкембари. Се доближуваме со другариве и гледам чкембари пред мене трчаат и летаат камења. Се повлековме назад и налетаа претежно помлади комити и пред нив 4-5 желки ги застанаа. Имаше каменување на желките, кои почнаа по малце да се повлекуваат но стигна засилување и се растури групата. Си продолживме накај Аеродром и ете ги пак чкембари од другата страна по кеј. Стигнавме до железничка и баш застанавме да видиме да не има пак некоја фрка. Некои комити од маџер мало фрлаа со камење по чкембари, а овие почнаа да ги кршат излозите под железничка. Имаше и 5-6 деца од страната на Аеродром што маваа со камење по чкембари, но брзо беа разбиени од 5 џандари. Одеднаш Чкембари се стрчаа накај влезот на станицата, си помислив ги нападнале комити од позади, но немаше никој. Повеќето што ги видов ми делуваа избезумени, многу случки им се случија тој ден.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Јас не велам дека немаше и такви кој трчаја по кеј шо се исплашија. За некои то беше прво гостување и имаше доста неискусни членој за такви работи. Ама поглавниот дел од Чкембари во никој случај не избега од нападите на Комити, баш напротив го возвративме ударот во паркот до стадион.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.696
Поени од реакции
6.063
Бевме неколку другари на тоа дерби на јужна и ко за "инат" пројдовме низ сите случки од железничка до стадион и назад.
Прво бевте нападнати кај Мавровка од "браќата" брзо се заврши. Потоа кога пројдовте мостот кај жабарот од зградите имаше 20 комити кој ве чекаа и ве нападнаа. Видов само дека маваа со камења и потоа избегаа, што е реално 20 луѓе беа, но изгледаа доста спремни. За враќање исто кај жабарот се подогодивме баш во први редови, и кога гледам некои трчаат по кеј накај мостот, си викам ова комити ги бркаат чкембари. Се доближуваме со другариве и гледам чкембари пред мене трчаат и летаат камења. Се повлековме назад и налетаа претежно помлади комити и пред нив 4-5 желки ги застанаа. Имаше каменување на желките, кои почнаа по малце да се повлекуваат но стигна засилување и се растури групата. Си продолживме накај Аеродром и ете ги пак чкембари од другата страна по кеј. Стигнавме до железничка и баш застанавме да видиме да не има пак некоја фрка. Некои комити од маџер мало фрлаа со камење по чкембари, а овие почнаа да ги кршат излозите под железничка. Имаше и 5-6 деца од страната на Аеродром што маваа со камење по чкембари, но брзо беа разбиени од 5 џандари. Одеднаш Чкембари се стрчаа накај влезот на станицата, си помислив ги нападнале комити од позади, но немаше никој. Повеќето што ги видов ми делуваа избезумени, многу случки им се случија тој ден.
Лажеш курво. :pos: Не им го расипувај филмот, они се најстрашната екипа и со најголеми муда во Европа.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Јас не велам дека немаше и такви кој трчаја по кеј шо се исплашија. За некои то беше прво гостување и имаше доста неискусни членој за такви работи. Ама поглавниот дел од Чкембари во никој случај не избега од нападите на Комити, баш напротив го возвративме ударот во паркот до стадион.
Не реков и јас дека ве тепале во паркот тие 20 комити, јас ги видов дека се стрчаа фрлија све што имаат и послем се повлекоа. Муабетот ми беше дека на железничка немаше никој истепан од комити, зошто комити немаше (освен тие 5-6 деца од страна на Аеродром што маваа со камења.)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Сајтот назад! :свиркам: :icon_lol:
Неможете со Чкембари па со нас најдовте да се рчкате. Комити нет-хулигани! :D

www.kumani.mk

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
^ Смешки у боја!

Доста живеете у некои филмови, напаѓања ау, ве видовме у септемвре колку сте кондиционо спремни, буквално сте си го сфатиле дека ако одиш по кеј и фактички мораш да трчаш.

П.С. и пренесете им на вашите членови што престојуваат у Скопје, дека 2 пат нема да им се прости, иако се со девојки.
И пренесете му поздрав на фраерот што глумеше мангуп по Партизанска шетајки се со шал Чкембри, друг пат нека не брза да влезе во такси и да фати штикла.
РУКЕ НА РУКЕ.... се прикажа и тој филм....:cenzura:
П.С.
Аха,кога ќе ми текне дека едно време се жалевте дека Шверцери напаѓаат ваши поединци кои шетаа(во цивилка со женските низ град)...:facepalm:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
За последното во Скопје, во муабет со 2 од овие болдираниве спомнаа дека имале најголем отпор од зелените, пред другите навивачки групи.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Чкембари што направивте вие кога се играше 1/2 финалето во ракомет во Битола, пред 3-4 години, дојдени беа 2 скопски групи Комити (околу 100 души ) и Пирати (околу 50) Си влеговте во сала и ладно си навивавте против Вардар, кортео на Комити до сала без никакви проблеми, враќање во воз исто. Пирати на ваша трибина не беа пипнати. Имавте утакмица истиот ден само неколку часа порано колку што се сеќавам, а можеби и грешам, бевте собрани солидна бројка да направите и те каков напад, се одлучивте за навивање против нас. Немавте гостување во Железара и Боговиње (не видов дека имавте забрана) А не памтам зошто не дојдовте на купот со Вардар ( за ова не знам ) Неколку утакмици на домашен терен бројката ви беше 30 души заедно со редарите. Деца ви апсеа не мрднавте. Никакви кореографии и идеи, реквизити катастрофа какви само шалови извадивте...Сите песни ви се препеани, оригиналност - 0.

За инцидентот во Скопје оваа сезона, не се ни обидовте да се симнете ;)

Шверцери, зошто не ги остварувате сите гостувања?
Во борис Лирија беше Шкупи и така и се навиваше, во Сарај не навивате, таму не е Шкупи и се чека клубот да се пресели во Чаир

Чудна работа добиваме ќотек од Чкембари,Мајмуни,Фаланга,Ајдуци...:rolleyes:
Терајте си го тој филм и свиркајте си :свиркам:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Досадни сте веќе со истиве муабети! После не се чудите зошто сите ве нарекуваат хулигани и насилници. Сите се јаки кога се во група од 100 луѓе. Тоа е и целата поента на денешниве навивачи што комплексите што ги имаат во животот дека се плашливи ги лечат со тоа што се докажуваат кога се во група од 100 луѓе.

Муда и храброст е тоа кога 300 навивачи од Англија отидоа во сред Истанбул без разлика тоа што имаа еден мртов. Многу е лесно да изиграваш храбар кога знаеш дека покрај тебе стојат 500 полицајци и дека никој ништо не ти може освен што ќе фрлате камења едни спрема други. Кога нема полиција навивачите никаде ги нема, али кога има полиција сите фантомски се појавуваат, затоа што знаат дека покрај полицијата се безбедни да не јадат ќотек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom