Што кога не сте прифатени од страна на родителите на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата Keepitreal
  • Време на започнување Време на започнување
сите сме си силни овде, ама друго е во пракса.
--- надополнето: 28 април 2013 во 17:27 ---
За оној што велеа дека не е за мене, испадна дека навистина не сме еден за друг. Ама тоа требаше ние да го одлучиме. Ние не се разделивме заради причините кои ги наведуваа други лица, туку затоа што веќе не се сакавме.
и како осетивте дека не се сакате повеке?:(

[quote="filoksenos, post: 5846745, member: 47958"

и како осетивте дека не се сакате повеке?:([/quote]

Тоа не може некој друг да ти го каже. Знаеш, чувствуваш. Толку. Имаше и друг сплет на околности, ама се однесуваа само ан анс двајцата, а не на моите или неговите родители.

[quote="filoksenos, post: 5846745, member: 47958"

и како осетивте дека не се сакате повеке?:(

Тоа не може некој друг да ти го каже. Знаеш, чувствуваш. Толку. Имаше и друг сплет на околности, ама се однесуваа само ан анс двајцата, а не на моите или неговите родители.
добро де,само те прашав. не во врска со темава ,туку така општо(y)[/quote]

Љубовта е жртвување на самиот себе за тие што ги сакаме, откажување од нешта и од моменти, така ја принесуваме и за родителите и за децата и за пријателите и за партнерот :)

Ако нема објективна причина вистинскиот родител нема да прави проблеми

Нормално, но еве во твојава ситуација, дали твоите свекор и свекрва имаат објективна причина да не те сакаат?
Верувам немаат.
И како родители на твојот сопруг, треба да се жртвуваат за негова среќа.
Ако тие не се способни да се жртвуваат за своето дете - тогаш зошто детето би се жртвувало за нив?

Затоа тој е секогаш на моја страна, не насеќам ни љубов меѓу нив чудно како да им е сеедно еден за друг како се (мајката и синот). Многу ме плаши моментот кога таа ќе умре, дали ќе му се јави жалење дали ќе ме обвинува што немаме нормален однос како семејство, и покрај се гледам да му кажам во секоја прилика таа ти е мајка остај ја нека тера по нејзино не и враќај ни со збор а тој овај си ме игнорира во тие моменти...
Ама во момент на разделба и жалост незнам како ќе мисли

moni_moja
Твојот сопруг е возрасен човек и ако има проблаематичен однос со мајка му, не си ти крива за тоа. Секој реагира онака како што мисли дека треба.

Ногу често, партнерите си дават за слобода да го учат другио како да се однесува со родителите... Шо по принцип ствара тензии....
Мојта идна невеста ако си има одреден однос со родителите, не значи оти и јас мора да го имам тај однос со мојте родители. И ако е различен, да ме учат как да се однесувам со мојте родители.
Исто како шо јас не би се осмелил да ја учам како да се однесува со нејзините родители... Невкусни са тија работи, и стварат непотребни тензии...

Ногу често, партнерите си дават за слобода да го учат другио како да се однесува со родителите... Шо по принцип ствара тензии....
Мојта идна невеста ако си има одреден однос со родителите, не значи оти и јас мора да го имам тај однос со мојте родители. И ако е различен, да ме учат как да се однесувам со мојте родители.
Исто како шо јас не би се осмелил да ја учам како да се однесува со нејзините родители... Невкусни са тија работи, и стварат непотребни тензии...

проблемот е што помеѓу нив не постои овој однос, а како што мајката откако ќе роди ги заборава маките од радост така детето кога ќе изгуби родител ги заборава маките од тага,
и се плашам отпосле кога ќе е доцна што ќе мисли за тоа дека немаат денес однос како семејство и можда јас што сум од надвор да не испаднам крива за се

проблемот е што помеѓу нив не постои овој однос, а како што мајката откако ќе роди ги заборава маките од радост така детето кога ќе изгуби родител ги заборава маките од тага,
и се плашам отпосле кога ќе е доцна што ќе мисли за тоа дека немаат денес однос како семејство и можда јас што сум од надвор да не испаднам крива за се

Јас те разбирам, ама не беше мојо коментар упатен точно за тебе.
Туку ме само потсети за нешто шо сам си го мислил баеги време и шо го имам забележано кај повеќе човеци. :)

Еми јас мислам оти човек требе да проба да се науче to let go... Да го оставе, проблем проблем, па колкав проблем е... Конкретно и за мајките и за децата... Те женил се, створил фамилија, детенца, и шо е поентата ако бабата воде инат. Шо, сино ќе ја оставе невестата и после ќе биде средовечен самец шо живее со мајка му и плаќа алиментација... Или ако снаата е некаква змија и сака да ги строе родителите на мажо и да ги малтретира...

Ама, ного од човеците забрават да живеат, и си го трошат времето на глупости како да напакостат и наштетат на некој.... Злобен е вај народ. Ногу злобен... Плус не работе ного, и има доста слободно време да измислува такви злобни дејствија. :(:(
--- надополнето: 29 април 2013 во 11:01 ---
Тава пробуваш да го гледаш од твоја перспектива, плус си млада мајка и си тесно приврзана со твојто детенце/детенца (ако ги имаш повечко... да ти са живи и здрави)...

Не викам оти е погрешна, ама он сигурно ги гледа на друг начин работите, па има некаква тензии и незадоволства... Едноставно, да пробаш на некаков суптилен начин да му објаснеш, или он да и објасне на неговата мајка оти он баш тебе те е избрал за домаќинка, невеста, партнер, мајка на неговите деца...

Знам, знам, ного ја идеализирам работата и филозофирам... :(

E kolku bi imala jas da kazam...a od ovaa distanca,koga kolku tolku mi se izbledeni sekavanjata,mozam da kazam deka site prblemi se javuvaat samo od karakterot na covek,bilo da e od postarite bilo od pomladite.
Mojte licni iskustva se katastrofa...a toa e zatoa sto moeto domasno vospituvanje ne mi dozvoluvase da dignam galama,da udram vo masa da gi sredam rabotite,a mozebi samo toa ke go resese problemot,a moram da kazam deka i mnogu zavisi od soprugot kakvi ke bidat odnosite.Stara izreka e "mus te pravi kralica,mus te pravi magarica"
Mojata svekrva e pocinata,za zal ili za sreka...no mene mi ostana toa gorko iskustvo,taa gorcina vo dusata:(

Како бе не? И кое е решението, ќе чекате да умрат? Не можам да ве разберам. Не можел да се откаже од родителите мажов. Да се нормални луѓе, ќе разберам да не може да се откаже од нив. Ама во вакви случаи...

Бракот не е ништо друго освен балансирање. Тоа го дознав на најлош можен начин. Не станува збор за тоа дали ќе им се изнадере тој на неговите за да ме одбрани мене или јас на моите ако сметаме дека сме во право. И да имаш 50 години, а родителите по 80 тие пак ќе сметаат дека знаат подобро од тебе и дека треба да ги „слушаш“. И јас порано бев така силна и си викав, „ма мене така да ми каже“ или „она ќе ми соли памет“ или „маж ми треба да застане позади моето мислење затоа што сум во право“, ама верувајте не е така. Ако сакаш да не постојат во животот останува да се преселите во подалечна држава каде што нема да ве гледаат и да ви солат памет, затоа што ние сме Балканци, а Балканците, по инерција сакаат да им се мешаат на другите луѓе во животот. Затоа или ќе си свиркаш и нема да се замараш, или ке се замараш и ќе си ги труеш деновите со мисли и нервози за тоа зошто вака или онака зборуваат или прават...
Good luck на сите што не се во брак - „Не се мажиш/жениш само со партнерот, туку и со цела фамилија“;)
--- надополнето: 29 април 2013 во 16:48 ---
Никогаш не сум правела компромиси за партнерот.
Ако ми е мене таман, и на другите ќе им биде.
Со мајка и татко до море, со момче преку море.

Да, се согласувам, ако мене ми е таман и на моите треба да им е таман, ама во случај кога на твоите тој им е таман, а на неговите од ништо ти не си им таман...??
Имам 3-4 примери каде што не им е таман, немала пари, немала стан...ееее на една другарка, свекрва и ја јадеше неколку години затоа што била од Ѓорче, а свекрвата од некое село дојдена во Скопје и лечеше комплекси на неа. И кога немаш поддршка ни од мажот имаш развод...

Да, се согласувам, ако мене ми е таман и на моите треба да им е таман, ама во случај кога на твоите тој им е таман, а на неговите од ништо ти не си им таман...??
Имам 3-4 примери каде што не им е таман, немала пари, немала стан...ееее на една другарка, свекрва и ја јадеше неколку години затоа што била од Ѓорче, а свекрвата од некое село дојдена во Скопје и лечеше комплекси на неа. И кога немаш поддршка ни од мажот имаш развод...

Најлошо и најтешко е ако крвните сродници имаат нерасчистени сметки, а снаата, т.е. зетот е дежурниот виновник за тоа.
Затоа моми и ергени, ако не сте финансиски и станбено обезбедени, памет во глава пред да се мажите т.е. жените.
--- надополнето: 29 април 2013 во 17:25 ---
Има и криви дрва: и снаи и свекрви и зетовци.
Знам за еден зет (реткост е зетот да не се погодува со бабата и дедото) кој ги сметаше родителите на жената за сељаци (а луѓето беа ас граждани), и не само што тој не доаѓаше, туку ни на жената не и дозволуваше да доаѓа кај нив.

Или една снаа на која и пречеше што свекорот и свекрвата не биле богати (како да не знаеше колку пари имаат пред да се омажи) и не и се допаднал поклонот за свадбата, па на свекорот му ја скапала главата, удирајќи го со чинија.

Или свекрвата која и приговара на снаата зашто е од село, а целата болка била, што ќерка и’ се омажила во село.

Таквите се живи дефеци, обично немаат ниту еден пријател и целиот бес го исфрлаат на некој што е ни крив ни должен.

Или една снаа на која и пречеше што свекорот и свекрвата не биле богати (како да не знаеше колку пари имаат пред да се омажи) и не и се допаднал поклонот за свадбата, па на свекорот му ја скапала главата, удирајќи го со чинија.

Лангелина, бубњарка да не била невестата, а поклонот чинели?

Знам за еден зет (реткост е зетот да не се погодува со бабата и дедото) кој ги сметаше родителите на жената за сељаци (а луѓето беа ас граждани), и не само што тој не доаѓаше, туку ни на жената не и дозволуваше да доаѓа кај нив.
.
Имав еден школски од основно кој направи таква монументална глупост со потенцијалните баба и дедо.
Не знам од кои причини во него се затреска една девојка која беше од угледна и многу богата фамилија, и не само тоа туку и двајцата родители се златни луѓе кои ги познавам лично покрај еден сват.
Типов беше класичен сељак, малку арогантен, доста бучен со ограничени погледи кон светот.
Ќерката на овие беше просек девојка и на изглед и на интелект, но сепак за овој копуков измислена.
Случкава ми ја кажуваше сватот и останав подзинет еден пола саат за тоа какви не се можат да бидат луѓето.
Школкиов со девојкава беа во врска извесен период (година можеби) и сега девојкава ептен затрескана за овој.
Пошто врскава добила посериозни размери и почнале да коваат некои заеднички планови за иднина, родителите на девојката со најдобра намера и рекле да го покани дома да се запознаат кога веќе се решиле за такво нешто и дека не и се мешаат во изборот без разлика кој е дечкото.
И оваа го поспремала сељо по костум, и се упатиле кај нејзините кои живеат во една од поелитните населби во градот.
Влегле кај нив дома, седнале на маса и почнале да раговараат општи муабети за запознавање.
И школскиов како од топ ги прекинал гласно и почнал да ги кажува условите.
Ќе ја земам ќерка ви само ако ми го дадете станот таму и таму, купите нова кола, ми купите дуќан и ми дадате 20 евра да отворам бутик за алишта.
Овие се подиспулиле под око, ќррката брзнала во плач оти овај уште невлезени ја посрал работата, му туриле една пијачка да се смират и со тешко срце откако го испратиле несудениот зет и рекле дека не и се мешаат во приватниот живот, ама за овој ќе направат исклучок.

Имав еден школски од основно кој направи таква монументална глупост со потенцијалните баба и дедо.
Не знам од кои причини во него се затреска една девојка која беше од угледна и многу богата фамилија, и не само тоа туку и двајцата родители се златни луѓе кои ги познавам лично покрај еден сват.
Типов беше класичен сељак, малку арогантен, доста бучен со ограничени погледи кон светот.
Ќерката на овие беше просек девојка и на изглед и на интелект, но сепак за овој копуков измислена.
Случкава ми ја кажуваше сватот и останав подзинет еден пола саат за тоа какви не се можат да бидат луѓето.
Школкиов со девојкава беа во врска извесен период (година можеби) и сега девојкава ептен затрескана за овој.
Пошто врскава добила посериозни размери и почнале да коваат некои заеднички планови за иднина, родителите на девојката со најдобра намера и рекле да го покани дома да се запознаат кога веќе се решиле за такво нешто и дека не и се мешаат во изборот без разлика кој е дечкото.
И оваа го поспремала сељо по костум, и се упатиле кај нејзините кои живеат во една од поелитните населби во градот.
Влегле кај нив дома, седнале на маса и почнале да раговараат општи муабети за запознавање.
И школскиов како од топ ги прекинал гласно и почнал да ги кажува условите.
Ќе ја земам ќерка ви само ако ми го дадете станот таму и таму, купите нова кола, ми купите дуќан и ми дадате 20 евра да отворам бутик за алишта.
Овие се подиспулиле под око, ќррката брзнала во плач оти овај уште невлезени ја посрал работата, му туриле една пијачка да се смират и со тешко срце откако го испратиле несудениот зет и рекле дека не и се мешаат во приватниот живот, ама за овој ќе направат исклучок.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom