Црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan96
  • Време на започнување Време на започнување
Oдам, но не премногу често. Се чувствувам пријатно во целата таа атмосфера. А и во позадина пеењето кое оди ми причинува задоволство. Истото во живо, уште повеќе.
На пример шо мислам да кажам.

M10764.jpg

Денес бев во црквата Сан Антонио- Падова. Donald Sikert се помолив и за требе и за јавријата Werther.
Инаку Доналтчо, на темата за талемитите сум баниран од страна на хепта и ипси. Имаа страв дека ќе ги побијам со аргументи, знаат дека моето знаење далеку го нидминува нивното секташко знаење, + исто така знаат дека знам скоро све за постанокот и какви цели има сектата.

Се надевам дека с епомоли за арни работи за мене Гурџи :)

Инаку жал ми е што те банирале на темата за телема. Јас не видов потреба од истото.

Ќе пројде банот, ќе имаш можност да го кажеш своеот мислење за целите на телемата.

Ништо лично, ама не сакам цркви од причина што Господ нели го има секаде околу тебе па така можеш да се помолиш каде било, ама кога му треба кеш треба да му го однесеш во најблиската црква. Повеќе ги гледам како затајувачи на данок и перални на пари. На крај краева зошто поповите не живеат во пештери јадејќи печурки и сличен зарзават, притоа одејќи пеш (место во скапи џипови) и проповедајќи на своите верници? :) Ми се свиѓаат катедралите од аспект на естетика и градба, но ништо повеќе од тоа.

Oдам, но не премногу често. Се чувствувам пријатно во целата таа атмосфера. А и во позадина пеењето кое оди ми причинува задоволство. Истото во живо, уште повеќе.

Слично чувство/задоволство можеш да го добиеш и на театар, некој музички концерт, балет или сл. Воопшто не ти треба верски објект за доживување такво задоволство, освен ако не си ептен по мирисот на темјанот или по византиската музика :)

Еве ти едно добро видео, што исто така ќе ти причини задоволство:

Слично чувство/задоволство можеш да го добиеш и на театар, некој музички концерт, балет или сл. Воопшто не ти треба верски објект за доживување такво задоволство, освен ако не си ептен по мирисот на темјанот или по византиската музика :)

Еве ти едно добро видео, што исто така ќе ти причини задоволство:

Добро пиша слично, но слично е различно од исто/идентично. :)
Љубител сум и на наведените. И тие си чинат одредено задоволство и исполнување кое на друго место не се најдува.
Инаку слушам византиска музика, ми има страшна хармонија истата :)

200px-Altaredellavergineaiservipadova.jpg

Денес бев во црквата Света Марија на Слугите.

Хептаграм XI се помолив за тебе, да видиш дека не те мразам, (а не те ни сакам до душа).
Бог да ти даде свест и да се пробудиш, да не бидеш заспан цел живот. Токму зборот слуга ме наведе да мислам на тебе, да не бидете слуги на сатаната, кој ве држи во зандани и не ви дава да прогледнете.
Разбудете се луге-..Исус.

Не лажи - да си се молел ќе знаев... Црквата не треба да ти биде место каде што ќе ги криеш твоите лаги и ќе заморуваш луѓе со Исус... Ако ти е до Исус, проучувај ги светите списи на евреите - овие сликици од катедрали се последното место каде што богот би сакал да биде...
Ако не ми веруваш - твој проблем :) Продолжи да трошиш време по тие мермери и пред златни крстови и статуи... слободно ;)

Ти не си слуга - ти си роб.. и како роб ќе умреш, како роб си тепан од животото и како роб се влечкаш по мене врзан со невидливи синџири!
Сонце :)
Се молел тој... абе фаќај менувај се не туку ми мрмори стари излитени фрази :)
Исус :)

Monumenti in Chioggia: Chiesa di San Giacomo

Img09.jpg

Било која црква да се посети, ти исполнува со мир, благосостојба на душата и ти прави да се осеќаш поблиску до Бога.

Точно... мене ме смируваат Храмовите во Едфу, Луксор... Не се христијански цркви - но наследството се задржало до некаде - дури и со слична симболика...
Погледнете...
Monument_inside_the_Temple_of_Horus_Edfu_977.PNG

horus-temple-edfu.jpg

anders-blomqvist-relief-carving-inside-temple-of-horus-edfu-egypt.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom