Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
?? Фала за што?Фала брат, што да ти кажам...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
?? Фала за што?Фала брат, што да ти кажам...
![]()
Денес бев во црквата Сан Антонио- Падова. Donald Sikert се помолив и за требе и за јавријата Werther.
Инаку Доналтчо, на темата за талемитите сум баниран од страна на хепта и ипси. Имаа страв дека ќе ги побијам со аргументи, знаат дека моето знаење далеку го нидминува нивното секташко знаење, + исто така знаат дека знам скоро све за постанокот и какви цели има сектата.
total off topic: што значи овој збор?јавријата .
Млада кокошка, што уште не снесла јајца.total off topic: што значи овој збор?
Јас колку знам е младо од голуб, што не пролетало со свои крилја.total off topic: што значи овој збор?
Oдам, но не премногу често. Се чувствувам пријатно во целата таа атмосфера. А и во позадина пеењето кое оди ми причинува задоволство. Истото во живо, уште повеќе.
Слично чувство/задоволство можеш да го добиеш и на театар, некој музички концерт, балет или сл. Воопшто не ти треба верски објект за доживување такво задоволство, освен ако не си ептен по мирисот на темјанот или по византиската музика
Еве ти едно добро видео, што исто така ќе ти причини задоволство:
Не лажи - да си се молел ќе знаев... Црквата не треба да ти биде место каде што ќе ги криеш твоите лаги и ќе заморуваш луѓе со Исус... Ако ти е до Исус, проучувај ги светите списи на евреите - овие сликици од катедрали се последното место каде што богот би сакал да биде...
Точно... мене ме смируваат Храмовите во Едфу, Луксор... Не се христијански цркви - но наследството се задржало до некаде - дури и со слична симболика.......