- Член од
- 21 април 2013
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 1

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кафортан не знам, калциум обавезно мораш поготово во овој период. Lu ке даде постручно мислење околу кафортанот. Но ако даваш кафортан нема да мораш да даваш посебно калциум.Jas imam vucjak,zensko 4 i pol meseci i nekako imam cuvstvo deka mi zaostana vo rastot...prestanav da i davam vitamini cafortan bidejki se nekoi losi mislenja slusav za tie apcinja....kalcium ne i dava uste od pricina sto nema eden sto mi kaza koga se dava,nekoj vika pred 6 meseci nekoj posle.... aj ve molam za mislenje![]()
![]()
Јас сум презадоволна од Кафортанот и би те советувала да продолжиш да го користиш.Jas imam vucjak,zensko 4 i pol meseci i nekako imam cuvstvo deka mi zaostana vo rastot...prestanav da i davam vitamini cafortan bidejki se nekoi losi mislenja slusav za tie apcinja....kalcium ne i dava uste od pricina sto nema eden sto mi kaza koga se dava,nekoj vika pred 6 meseci nekoj posle.... aj ve molam za mislenje![]()
![]()
Кастрирај го. Нормално е да биде претпазлив со непознати кучиња, а агресијата доаѓа од покажување на доминантност и машкост (Очигледно ти не си алфата). Решение- пак ќе ти кажам- кастрирај го.Луѓе, како сме, имам еден мал проблем да го кажеме со мојов лабрадор(ретривер), па да прашам овде, да видам што ке ме советувате, па ако треба ке одам на ветеринар.
Значи знаеме сите дека лабрадориве се мирна раса, дружелубива и слично, и моево беше такво се додека не беше нападнато од едно уличарско.. Сега малку е променет, значи со кучињата со кој што досега никогаш не бил во контакт, најпрво се душкаат, а потоа почна да ги лае, на наше кажано почнува да им р'же
А со кучињата со кој што претходно бил во контакт, со кој се пријателчиња си се однесува исто, си играат и слично. Значи има малку агресивност во него, изгледа поради нападот што го имаше добиено.
Знам дека ова може да се смени, но не знам како? Дали можам јас сам или да прашам дали има некој што може да го издресира или слично, или пак со тек на време ќе се смени истово?
Епилепсија, според мене, али ветеринар ти е најдобра алтернатива.Имам куче има веќе околу 8 години, од расата Англиски кокер е. Но во текот на оваа година неколку пати се има онесвестено, така и денес. Почна да се тетерави па падна на земја, од устата му течеа лигавици, и си реков дан е можеби отруено. Така лежеше, ништо не сакаше ни да јаде ни да пие, па му купивме салама, му даваме и одма стана да јаде. Значи лекот бил салама. Но сепак се чудам од што се онесвестува, дали поради што е веќе 8 годишно, демек старо е, или нешто друго му е.
Кастрирај го. Нормално е да биде претпазлив со непознати кучиња, а агресијата доаѓа од покажување на доминантност и машкост (Очигледно ти не си алфата). Решение- пак ќе ти кажам- кастрирај го.
.
ti blagodaram za gooolemiov odgovor....Јас сум презадоволна од Кафортанот и би те советувала да продолжиш да го користиш.
Јас на мојата Доберманка од 2,5 месечна возраст почнав да и давам Калциум Мултивит, а од 3 месечна возраст почнав да и давам Кафортан.
Калциумот и Кафортанот ги давав истовремено, но во половични дози, бидејќи ако ги користиш истовремено и Калциумот и Кафортанот ќе биде преоптоварен организмот доколку даваш целосна доза, а со половична доза од двата препарати ќе нема гајле.
Сега користам само Кафортан, а со Калциум пред некоја недела прекинав бидејќи утре Доберманката ќе полни 1 година, а Калциум се дава до 1 годишна возраст (а во случај доколку не се дава Кафортан, се препорачува да се продолжи со Калциум до кај 1 година и некој месец).
И самиот Кафортан во неговиот состав има Калциум, така да за кучиња над 1 година само Кафортан е сосема доволно.
Не би рекла дека е епилепсијата, затоа што нема тресење и клонично грчење на мускулите, многу лошо изгледа. Инаку да, ова е за ветеринар, можно е да има нешто што притиска на нервите и го предизвикува губењето на свеста.Кастрирај го. Нормално е да биде претпазлив со непознати кучиња, а агресијата доаѓа од покажување на доминантност и машкост (Очигледно ти не си алфата). Решение- пак ќе ти кажам- кастрирај го.
--- надополнето: 23 април 2013 во 22:51 ---
Епилепсија, според мене, али ветеринар ти е најдобра алтернатива.
Тоа е губење на машкоста во буквален преводМалку поопширно, не сум упатен до толку.
Што е тоа кастрирање..
Не значи дека ако се кастрира неможе да добива нагони, едноставно нема да може да оплодуваНе би рекла дека е епилепсијата, затоа што нема тресење и клонично грчење на мускулите, многу лошо изгледа. Инаку да, ова е за ветеринар, можно е да има нешто што притиска на нервите и го предизвикува губењето на свеста.
--- надополнето: 24 април 2013 во 08:06 ---
Тоа е губење на машкоста во буквален превод![]()
Не би рекла дека е епилепсијата, затоа што нема тресење и клонично грчење на мускулите, многу лошо изгледа. Инаку да, ова е за ветеринар, можно е да има нешто што притиска на нервите и го предизвикува губењето на свеста.
--- надополнето: 24 април 2013 во 08:06 ---
Тоа е губење на машкоста во буквален превод![]()
Не мислев на нивното однесување, туку само на тестисите, инаку раселот може да биде луд по женски затоа што половите органи не се едиствени места каде што се синтетизира тестостеронот.Не значи дека ако се кастрира неможе да добива нагони, едноставно нема да може да оплодуваДвете топки шо му висат ќе ги нема
На познаничка раселот и е кастриран, ама штом намириса женка полудува
Мојот мачор е исто кастриран и уште си врши работа, пред некој ден го видов и врз другиот мачор каченама тоа било покажување на доминација, демек „многу не рипај, јас сум шеф у куќа„
Ама сепак со тоа ја губат агресивноста, помирни се...
Зошто не би го направил тоа? Мислиш дека тоа лошо делува на животното? Прашувам бидејќи многу луѓе имаат погрешно сфаќање кастрацијата и стерилизацијата.Хех, нема шанси тоа да го направам.
Инаку мојот не е толку агресивен, само сака да покажува доминантност ваљда.
Инаку има само 1 година и 1 месец, го немам уплодувано ни еднаш, така да ова нема шанси да го направам![]()
Не мислев на нивното однесување, туку само на тестисите, инаку раселот може да биде луд по женски затоа што половите органи не се едиствени места каде што се синтетизира тестостеронот.
Зошто не би го направила тоа? Мислиш дека тоа лошо делува на животното? Прашувам бидејќи многу луѓе имаат погрешно сфаќање кастрацијата и стерилизацијата.
Кучињата и глобално животните и ние сме многу различни, тие се водени од инстинктите,ние од свеста.Па незнам, секој си има свое мислење, мене ова не ми е убаво, како тебе или мене да ни направат нешто вакво на пример..не оди![]()