Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Демек друго ако ти дадат ќе го зготвиш, исто ко шпагетитеНишто и од заедничкото готвење со Лигеја, демек постови владеат па не сме во можност да конзумираме месо. Дајте нешто полесно многу работа ова селсково.![]()
Жено ти зготви месо, к'сни си и сликај го подготвеното.Јас не постам, јас ќе си готвам месо![]()
Олимпија Еден добронамерен совет, може во духот на Велигден да се прескокне оброк со месо овојпат.
Јас лично не постам, ама има многу луѓе што постат.
Бидејќи се Велигденски пости, ќе готвиме селско месо после Велигден.
До понеделник готвиме медено срцеАааа, браво за променава! Ем релативно полесно и попристапно за готвење, ем посно!
Знам дека заебав за бурекот, ама се приклучувам кон овој натпревар!
До кога имаме време? До недела?
Ти зготви, сликај и зачувај сликите. Ко ќе готвиме мантии тогаш ќе ставиш слики.Do moderatorot...Dali moze ovie denovi da postiram slika od Mantii so meso?...koj probal znae.Nieden Burek(osven Sarajevskiot) ne moze da se nosat so niv...Mozam da postiram od net sliki ali sakam od home production.
Конечно нешто лесно, сите да имаат можност да ги покажат своите скриени талентиПодготовка:
Во сад за матење ставајте ги состојките по напишаниот редослед. Треба да добиете густа и хомогена смеса. Ставете ја во тавче за печење малку намачкано со масло и брашно. Ставете да се пече во ладна рерна, на 230 целзиусови степени. За тоа време направете го преливот, така што во мало тенџерче ќе ги ставите сите состојки за глазурата и на пареа растопете ги. Глазурата прелијте ја врз испечениот колач. Исечете на коцки и ставете го колачот во фрижидер да се олади, а потоа уживајте во него.
Јас го правам во правоаголна тава не многу голема. Значи не онаа тава шо е за печење пандишпан, туку помала.Конечно нешто лесно, сите да имаат можност да ги покажат своите скриени таленти
Првиот болд: за какво тавче станува збор? колкава да биде големината? Да не ми испадне после претенко или предебело....!
Не треба да ти биде загреана рерната. Откако ќе го ставиш колачот во рерна тогаш ја уклучуваш на 230 степени и печешВториот болд: ?!?!
Ај за следната недела рецептот нека биде една фељка леб со еурокрем, да можеме и ние неспособните суртуци да се порадуваме.