Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
18 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
9
Барам мислење на мојата ситуација: Бевме заедно 1,5г а сега сме пријатели 2,5г. Секој ден се слушаме 4г. Моите пријатели, другари и нејзините си ги имаме али поретко ги/се дружиме (не дружат). Знае дека сеуште ја сакам, а раскинавме затоа што сметав дека не ме сака доволно т.е. не чуствував дека сум доволно сакан. И на двајцата ни годи пријателството, но мене ми е тешко што не сме заедно, и таа тоа го знае. Општо ми е тешко што не ме сака било која онака како што јас ја сакам, не произлегува тешкотијата затоа што сум пријател со неа. Надежта последна умира.

S

Stef Bachatero

Гостин
Барам мислење на мојата ситуација: Бевме заедно 1,5г а сега сме пријатели 2,5г. Секој ден се слушаме 4г. Моите пријатели, другари и нејзините си ги имаме али поретко ги/се дружиме (не дружат). Знае дека сеуште ја сакам, а раскинавме затоа што сметав дека не ме сака доволно т.е. не чуствував дека сум доволно сакан. И на двајцата ни годи пријателството, но мене ми е тешко што не сме заедно, и таа тоа го знае. Општо ми е тешко што не ме сака било која онака како што јас ја сакам, не произлегува тешкотијата затоа што сум пријател со неа. Надежта последна умира.
Да ти дадам палома и билет да го гледаш The Notebook?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.864
Поени од реакции
11.541
Барам мислење на мојата ситуација
Машкоста ти е повредена младичу, не се давај така лесно. Или преземи ја работата во свои раце и биди маж или биди маж и keep on walking.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Поминале 2,5 години, а ти сеуште имаш надеж? Имаш девојка? Си имал некоја после неа? Запрашај се колку девојки си имал ти, а колку дечковци она откако сте раскинале.

Да, надежта последна умира... но сепак умира. Ако кога сте биле заедно не те сакала доволно, т.е. не те сакала онолку колку што ти си ја сакал неа, факт е дека никогаш нема да те сака толку. Прифати го тоа. Најди нова девојка, некоја што ќе те сака онолку колку што ти ја сакаш неа, некоја што ќе ја заслужува твојата љубов.

Во моментов најверојатно патиш од една "болест" што се вика oneitis. Тоа ти е појава кога за некоја девојка мислиш дека таа е "the one", "љубовта на твојот живот", дека никогаш нема да најдеш подобра од неа. Мислиш дека никогаш повеќе нема да се заљубиш и дека ниедна друга нема да сакаш како што ја сакаш неа. Што побрзо се излечиш од оваа "болест", толку подобро за тебе. Ама како што гледам више 2,5 години те држи тоа, така да ќе биде малце потешко да го надминеш тоа. Ама во секој случај можеш да го надминеш.

Намали малце дружење со неа. Не мислам да престанеш да се дружиш со неа. Само не се слушајте секој ден. Ти си навикнат секој ден да контактираш со неа. Полека, по малку, одвикни се од тоа. Ама негувај си го другарството со неа. Штом толку време сте поминале заедно (1,5 година не е малце), а после тоа уште подолго време сте другари, верувај дека покрај себе имаш личност на која можеш да сметаш во секое време и која ќе ти помогне секогаш кога ќе ти биде тешко. Ама запамти дека таа нема да биде ништо повеќе од добра другарка (можеби најдобра другарка). И како што ќе поминува времето, чувствата што ги имаш за неа, ќе преминуваат во другарски чувства, т.е. онакви какви што таа има за тебе.

Излегувај, дружи се, забавувај се, запознавај девојки. Сигурно ќе најдеш некоја што е подобра од претходната и верувај дека ќе се заљубиш пак. И кога ќе најдеш таква која те сака онолку колку што ти ја сакаш неа, таква што ја заслужува твојата љубов, ќе останеш со неа.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Со други зборови, сте раскинале на твоја иницијатива?

Ако да, а таа сè уште се дружи со тебе, надеж има и кај неа. Решение = секс.

Ако сте раскинале зашто таа така сакала, надежта ти е погрешно насочена. Решение = барај нова девојка.

Со лесно.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Сам си се заебал шо си останал добар пријател, а за ситуацијата да биди уште поглупа тоа болдираното со црно уште толку повеќе те дупчи внатрешно. Но не си виновен на едноставен начин, затоа што тоа што си се надевал те поттикнало така да останиш.
По мое, фаќај патот со некоја и нека не те тепа филмој дека пријателката е една и единствена за навек. Ова ти иди во стилот, пробав милка чоколадо со јагода, најдобра е без конкуренција. Ами со останатите чоколада што правиме? Со останатите вкусови?
Ослободи ја душата, исфилтрирај малку, чепни и во друга средина, шири спознанства, другарувај и од тука следуваат три работи кои ми текнуваа моментално.
1. Ако пријателката те сака, се исплаши дека ќе те изгуби, ќе и недостигаш, ќе и недостига твоето друштво, можеби би се решила да те побара и повторно да сте заедно.
2. Пријателката може да ја боли онаквото и чека да се најди некое батенце за кое би се врзала, а ти би останал само обично пријателче во сенка, а можеби ни тоа.
3. Фаќаш женска и тераш животот и сфаќаш дека си бил со извинение глуп што си мислел дека е една и единствена.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не си ја мачи душичката, нема да се вратите пак заедно зашо не те љуби. Оддалечи се од неа макар и на година дена дур тебе не ти оладат чувствата, а ако те праша зошто, фино објасни и дека само ти отежнува постојаниот контакт што го имате.
И нека има разбирање и нека не те бара.
Ти ќе ја побараш кога ќе бидеш рамнодушен на нејзината појава. Тоа може да потрае ама нема врска, take ur time, 4 години си заљубен.
Како и да е, оддалечи се што побрзо, вака не си помагаш.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Другарство после врска откако она тебе ти раскинала? - Не не не не не не не не не не не не не не не не! Навидум добро, а впрочем ќе те убива у поим се дур ти е у близина. Ако веќе нема што да се бара, напраи shut down на сите заеднички контакти со неа. Или се или ништо, во двата случаи ќе бидеш многу посреќен отколку ако останеш другар со неа.

П.с: Ако те прашува зашто нејќеш да контактирате, кажи и ја вистинската причина. Само знај дека она НИКАД нема да се согласи со тебе дека стварно е толку лошо да се дружите, али сигурен сум дека и ти не си се согласувал со неа да прекинете. Мислам дека ја гледаш клучната разлика и спротивставеност на односите...

Член од
18 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
кога ке го видиш кажи му дека е глуп и дека не знае каква шанса пропушта.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
Нека не ме свати погрешно.. не мислев на тоа...
сакав да кажам нема што да му ја мисли како некој што вика демек на прв дејт да не пушта јазик блаааааа блааааааа...
иди таму залапај ја сочно тоа ги пали девојките.
А за другото ќе правиме муабет друг пат. ;)
е да ке и ги збира лигите:pos::pos::pos:

Член од
8 февруари 2013
Мислења
23
Поени од реакции
2
Засакав едно девојче кое е помало од мене.Немам храброст да и кажам дека ја сакам.
Направив фб-Таен обожавател и пратив порака.Ме праша дали може да и кажам кој сум.
Ве молам дајте ми некој совет..Инаку ми е пријателка,се плашам дека можам да го расипам пријателството со незе ако и кажам дека ја сакам..
:/

Kajgana Shop

На врв Bottom