Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овде не се лижиш и стално ја кажуваш вистината?Со сила да ме терат не одам да вадам бугарски пасош неможам да одам таму да им се лижам да кажувам тоа што не сум дури некогаш во животот ако толку дојде да бидам приморан незнам пак не би можел....
Никој не бара многу, ако само барем малку се замислиш што можеш да направиш со 8500 денари , дури стасаат до дома ќе загинат, што понатака??? Тоа е тоа , јас никого не принудив ни критикував, ако земаш 25000 денари плата, зошто да вадиш пасош и т.н да се малтретираш , со тие пари и тука убаво се живее...Џабе трубам, како и дае срекно што да ти кажам јас неможам толку да се понижам да им се молам за пасош си живеам еден среден живот и срекен сум![]()
Друже и јас го делам твоето мислење ама тоа е негов живот ниту јас ниту ти ниту било кој не може да му суди за неговите постапки.Со сила да ме терат не одам да вадам бугарски пасош неможам да одам таму да им се лижам да кажувам тоа што не сум дури некогаш во животот ако толку дојде да бидам приморан незнам пак не би можел....
Друже и јас го делам твоето мислење ама тоа е негов живот ниту јас ниту ти ниту било кој не може да му суди за неговите постапки.
Ако не можеш да му помогнеш нема зошто да трошиш енергија да коментираш.
Ако е така не им признавам, ама ти да ми обезбедиш американски пасош добро би ми дошло......Само напред момче, признај им дека од 6-то поколение назад сите сте бугари во фамилија и ќе ти дадат можеби пасош.
500 години тука имало турци , па и ден денес сме македонци. Најлесно е да извадиш бг. пасош па потоа некој друг кога ќе го направиш престојот во друга држава. Кога нема да ти треба , ќе му го вратиш и се откажеш од бугарско државјанство и чао, пак ќе си останеш македонец, и со бугарски си имаш двојно државјанство не им се предаваш целосно на бугарите, проблемот е тоа што мислат луѓето дека цел живот ќе бидеш бугарин , а уствари само неколку години........Добро сега вие што критикувате за вадење на бугарски пасош. дали би го критикувале некој кој би сакал да извади и му се пружи шанса да извади Германски пасош
Колку би чинело да си извадеш сам пасош? Колку зема посредникот во случај да вадиш со него.Проблемот е со вадење бугарски пасош сам што кога ќе дојдеш на ред во список таму што има процедура интервју, сликање, и слично ќе треба да чекаш неколку дена и ќе те преместуваат стално во друг термин од причина што останатите што се со посредници ќе имаат предност пред тебе.
Ако живееш во Софија мислам дека немаш потреба од посредници, во обратен случај парите што ќе ти ги земе посредникот ќе ги дадеш за сместување и нервозата и гужвањето ќе ти биде гратис.
Инаку документите потребни за отпочнување на процедура се најдуваат на страницата од соодветното бугарско министерство.
Колку би чинело да си извадеш сам пасош? Колку зема посредникот во случај да вадиш со него.
Ако е така не им признавам, ама ти да ми обезбедиш американски пасош добро би ми дошло......
Добро сега вие што критикувате за вадење на бугарски пасош. дали би го критикувале некој кој би сакал да извади и му се пружи шанса да извади Германски пасош