Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.172
- Поени од реакции
- 12.155
Темата е Кроули. Сакаш да си на негово место? Јас воопшто не сметам дека сум на местото на Кроули, ниту пак сметам дека Кроули се плашел од Архангелите од јудејскиот пантеон.Ја да сум на ваше место би се плашел од Рафаел и Уриел.
Да те упатам на Liber Librae svb figura XXX? Да видиш таму што како ...
Види што пишува:
8. Затоа, не плаши се од Духови, туку биди цврст и љубезен со нив; зошто немаш право да ги презираш или мачиш; и тоа исто така може да те заведе. Наредувај им и терај ги, заколнувај ги со Големите Имиња ако треба, но не им се потсмевај и не ги мачи, зошто, без сомнение, тоа ќе те одведе во грешка.
И сега? Сигурно има луѓе на форумов што ЗНААТ за ритуали на форумов? Знаат да ги изведуваат, знаат како? Јас се сомневам во тоа... гледам по нивните постови тука на овој форум! Сосема погрешни заклучоци и идеи во врска со ритуалната пракса и цел!!! Премногу... христијански, премногу величење на стравот...
Земете ја Магика - Книга 4 од Кроули, прочитајте нешто, пробајте нешто од нашите ритуали (јавни се бре луѓе, само малку треба интелектуална гимнастика да споите два со два и да почнете да работите)... па дојдете до заклучок.
Убаво се знае дека стравот е предвесник на неуспехот, Кроули тоа убаво го научил од старите иницијаторски системи... не мора да го мачкате стравот во секакви бои за да биде ок. Не е ок.