Извини мора да те корегирам околу блицот и стабилизирање на сликата.Добро еве еден совет од мене за сите кои што користат ИДИОТ апарати
дали е ден или ноќ(добро ова е нормално) користете блиц боите се поубави со блицот се уклучува и стабилизатор на слика така да ќе немате проблеми со матни слики мое искуство е ова сега кој како сака нека свати
Јас мислам дека Canon PowerShot SX500 IS е подобар од Nikon-от.
Ако експозицијата е долга, покрај светлината од блицот сензорот ке ја вчита и амбиентната светлина :/Извини мора да те корегирам околу блицот и стабилизирање на сликата.
Доколку се рабори за ноќна фотка можеш да користиш и долга експозиција меѓутоа сензорот ке го регистрира само светлото од блицот ( зависно од блицот може да биде побрз од 1/4000 stutter speed )
Пикселите иако се битни, сепак немаат клучно значење. Кај некои апарати зависи од експозицијата на блендата, од брзината на окинувачот... така што може апарат со помалку пиксели да вади подобри слики од апарат со повеќе пиксели. На пример, Nikon S3000 со 12 pix, вади подобри слики од Samsung со 14 или 16 pix. Да не зборуваме што работи Nikon од 16 pix, посебно тој S9300.
--- надополнето: 10 март 2013 во 23:29 ---Најбитна е големината на пикселот ... и кај професионалните апарати големината на пиџелот не е иста или побарај на гоогле true resolution
Пикселите иако се битни, сепак немаат клучно значење. Кај некои апарати зависи од експозицијата на блендата, од брзината на окинувачот... така што може апарат со помалку пиксели да вади подобри слики од апарат со повеќе пиксели. На пример, Nikon S3000 со 12 pix, вади подобри слики од Samsung со 14 или 16 pix. Да не зборуваме што работи Nikon од 16 pix, посебно тој S9300.
Најбитна е големината на пикселот ... и кај професионалните апарати големината на пиџелот не е иста или побарај на гоогле true resolution
Лажат курвите.На германскиот Амазон има голема распродажба на објективи, до 50% попуст. Ако имате некој познат нека ви порачува па нека ви го праќа некако, мислам дека има добри понуди.
Зошто лажат, цените и така би им биле пониски на овие објективи? Не сум разгледувала многу, ми се виде како добра понуда па затоа го ставив линкот.Лажат курвите.
Важи , а кажи ми за царинењево, некое искуство...? Има - нема царина?прво прашај дали може од амазон да ти го пратат директно,зашто може да има проблем со батеријата за во авијон,има некое ново правило ,и не смее само батеријата да биде ,т.е вон апаратот , а во кутија е посебно нели.
Уште првата страна ме разочара 50ка 1.8 II за 100 евра плус шипинг ова она ,башка царина ако ти опнат ѓавол ипол ќе те фати,башка гаранцијата...Зошто лажат, цените и така би им биле пониски на овие објективи? Не сум разгледувала многу, ми се виде како добра понуда па затоа го ставив линкот.