Почина the Iron Lady - Маргарет Тачер

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Лелееее, големото чудо на фудбалски натпревар нема да има минута молк.
Она е дел од креаторот на историјата, сакал некој тоа да го признае или не.
Тешко дека било кој од челниците во PL може истото да го каже.;)
Не е битно тоа што го среди проблемот со хулиганите, требаше да ги остави да ги срушат и уништат сите стадиони.
Кој среден проблем со хулиганите? Им ја уништи лигата, заради неспособност на полицијата издаде забрана за ЛШ. Тоа спречување хулиганизам е? Хулиганизам се спречува со вградување столчиња?

Нее, исти си се англиските фанови и сега. Само вие не ги сметате за хулигани. Пошто не стојат, туку седат.

Државен орган, спортска федерација вели дека ќе нема никакво поштовање. Она ниту го измисли фудбалот ниту го унапреди. Само го уназади.

Кој среден проблем со хулиганите? Им ја уништи лигата, заради неспособност на полицијата издаде забрана за ЛШ. Тоа спречување хулиганизам е? Хулиганизам се спречува со вградување столчиња?

Нее, исти си се англискоте фанови и сега. Само вие не ги сметате за хулигани.

Државен орган, спортска федерација вели дека ќе нема никакво поштовање. Она ниту го измисли фудбалот ниту го унапреди. Само го уназади.

Да, да, Тачер за све е крива бе. За све. Крива е и за работите што се дешавале уште пред она да се роди...
Го уназадила фудбалот...
Да, да...

И која е врската?
Нели либералниот капитализам е виновен за се, што сега Сталин го споменуваш? Па Сталин ја воведе Советска Русија во невиден дотогаш невиден просперитет... oh...wait... не ќе да беше така.

По темата:

564108_10151540126967229_1890969231_n.jpg

‎Freedom is not synonymous with an easy life. … There are many difficult things about freedom: It does not give you safety, it creates moral dilemmas for you; it requires self-discipline; it imposes great responsibilities; but such is the nature of Man and in such consists his glory and salvation.” - The Iron Lady
Мешааат баби и жаби. Се засикирале Маргарет тачер што направила, а лајкуваат дека имаат социјалистички mind set , со советски знамиња од слики на профил имаат и тоа е ок. А тоа што во време на комунизмот милиони луѓе погинаа само зошто имаа поинаква идеологија со друго зборови само зошто размислуваа различно, и сега истите тие зборат колку недедомократски и варварски се однесувала Тачер WTF. Најди сега Н.З.С:) Кога комунисти ќе зборат за човекови права тоа е бесценето за се останато постои Бардовци.

Митот за економијата на Тачер, кои и британците и цел свет ја плаќаше :(

http://john-holden.hubpages.com/hub/Margaret-Thatcher-The-Myth-Expolored#
For one so disparaging of the unemployed Margaret Thatcher did more to increase their ranks than any other Prime Minister since the great Depression.
When she came to power in 1979 unemployment was around 0.9 million. It peaked, officially, at 3.3 million in 1984 and had fallen back to 1.6 million by December 1989.
Unofficially, peak unemployment was calculated at around 5 million.
Many changes were made to the unemployment calculations to reduce the numbers. These included putting many of the unemployed on to long term sickness benefits, a move which still blights us to this day.
There was also juggling of the eligibility dates for unemployment meaning that many short term unemployed were not counted at all.
The destruction of our manufacturing base meant heavy and permanent unemployment, not everybody is cut out to go and work in an office and look good in a suit!
More on Privatisation.

In a recent report (February 2012) it is stated that Britain's railways are the worst in Europe for fares, efficiency and comfort.
The frequency of trains was the only area in which the UK performed better than France, Germany, Spain and Italy said the report.
"In terms of bang for buck, not only does the UK come bottom of the index of outcomes but it also spends a large amount of money to achieve this woeful result" This puts it bottom of the value for money league.

На крај краева, таа работела за ГБ, не за Македонија.

Да, да, Тачер за све е крива бе. За све. Крива е и за работите што се дешавале уште пред она да се роди...
Го уназадила фудбалот...
Да, да...
Па јас ти кажувам дека издаде забрана за неиграње во Европа од 5 години за да префрли вина кај друг. Спортот ослабе, фудбалери почнаа да заминуваат во Шпанија за да играат, во Премиершип играа тие најверните и помладите. Финансии од неиграње во Европа никакви. Изглед и реноме на лигата нарушено.

Ама еве во септември се се расчисти и дозна светот кој е кривецот за тоа. Дека не се cooliganite. Ако викате дека за тоа сте учеле на факултет еве ние за ова ви објаснуваме.

Лион ај иди легни си. Уништила англиски хулиганизам, ја мајката. Истите правила важат сега во Германија, што не ги викате нив хулигани? Истото го прават. Ја уништи лигата кажи, среќа брзо после тоа се повлече па пркна пак лигата.
Не бе не го уништи Англискиот хулиганизам сами се смирија. Ај сега можеш ти да си легнеш. Инаку Хулиганизмот во осумдесетите во Англија и Германија врска немаат еден со друг Германскиот беше мачкина кашлица. Џабе да ти објаснувам со социјалистички mind set нема да сфатиш.

Една од највлијателните политички фигури во Велика Британија, првата жена премиер во Велика Британија, денес го напушти овој свет.
Вечна нека и е славата! Лесна нека и е земјата, нека почива во мир!
Отиде Железната Лејди... :(
Ќе напишам подоцна подолг пост, навистина се потресов од веста, не можам да пишувам сега. :(

Извор.

де бре,стресој за ништо,после оти вака оти така......старата колку да живеј според тебе и по толку греој према помалите нации направено......вештица !

Значи друг му беше муабетот, што се фативте одма за тоа.
На факултет немав предмет Тачеризам, Тачер ја засакав уште пред да почнам на факултет како прво, а како второ, не значи дека секој што не мисли како вас на темата дека не мислиме со своја глава. Те молам само ако ја мразиш Тачер значи дека мислиш со своја глава а? :pos:
Не не ,немам ништо против вас, имам против тоа шо се мислите по компетентни да дискутирате на темава заради факултетот за разлика од другите. Иначе дали ја мразам ? - Не. Дали ја сакам и сеа сум ожалостен? - Повторно не. Единствено посочив дека Маргарет е далеку од светица, многу далеку од пример и репер за тоа како треба да изгледат еден лидер. Штета е што за злоделата не одговараше пред суд, суд пред кој одговараат/одговарале многу наши собалканци(ако го погодив правиот збор) за своите злодела.

Па јас ти кажувам дека издаде забрана за неиграње во Европа од 5 години за да префрли вина кај друг.
Тоа беше најдобриот потег да стават прст на глава што прават и што сакаат. Затоа после повеќе си го ценеа фудбалот и повеќе се грижеа за него. Како во Македонија не акнат забрана 5 години да не се игра фудбал . ќе се препороди фудбалот и кај нас. Сите мешетари ќе избегаат ќе останат само тие што го сакаат фудбалот. Џабе објаснувам

Тачер беше лоша колку Џорџ Буш младиот и стариот плус Реган заедно. Нема аир од конзервативци.

Оваа лејди е виновна за половина војни и конфликти глобално за време на нејзиното време на власт. Ја газеше Ирска со секој поминат ден и на најподли можни начини. Ја опустоши Африка и започна војна со Аргентина за острови кои се на 500 километри од Аргентина и 12 500 километри од Британија. Имаше улога и во растурањето на Југославија и почетокот на војните во 90-тите.
Ако Британија напредувала а сите погоре наведени страдале заради тоа, мојата почит према Тачер е рамна на нула.

Не не ,немам ништо против вас, имам против тоа шо се мислите по компетентни да дискутирате на темава заради факултетот за разлика од другите. Иначе дали ја мразам ? - Не. Дали ја сакам и сеа сум ожалостен? - Повторно не. Единствено посочив дека Маргарет е далеку од светица, многу далеку од пример и репер за тоа како треба да изгледат еден лидер. Штета е што за злоделата не одговараше пред суд, суд пред кој одговараат/одговарале многу наши собалканци(ако го погодив правиот збор) за своите злодела.

Ај бе најди ЕДЕН мој пост каде што велам дека сум покомпетентна? Еден!
Само изреагирав погоре на тоа дека не не учеле ништо, не реков дека сум покомпетентна.

Тоа беше најдобриот потег да стават прст на глаца што прават и што сакаат. Затоа после повеќе си го ценеа фудбалот и повеќе се грижеа за него. Како во Македонија не акнат забрана 5 години да не се игра фудбал . ќе се препороди фудбалот и кај нас. Сите мешетари ќе избегаат ќе останат само тие што го сакаат фудбалот. Џабе објаснувам
Точно е, го ценат, затоа сега од пред некое време пак се врати иницијативата за враќање на такви трибини какви што го забрани вештерката. Се ќе си се врати како што беше. Пошо се што забрани таа без проблем се применува во Германија, Франција, Шпанија и ок е.

Ама Меркел не спречува cooliganizam , не знае како треба :cool:

Expose the lies, before Thatcher dies. И успеаа.

Ај бе најди ЕДЕН мој пост каде што велам дека сум покомпетентна? Еден!
Само изреагирав погоре на тоа дека не не учеле ништо, не реков дека сум покомпетентна.
Јас го цитирав дарки, ти се пронајде во постот пошо очигледно се пронајде дека те тангира и тебе. Жалам шо се нафати да ме цитираш само за тој дел од мојот пост а не и од останатиот кој умешно го избегаваш.

Јас го цитирав дарки, ти се пронајде во постот пошо очигледно се пронајде дека те тангира и тебе. Жалам шо се нафати да ме цитираш само за тој дел од мојот пост а не и од останатиот кој умешно го избегаваш.
Те цитирав пошо ти мене ме цитираше, а не Dark King иако ти реков дека мислам дека погрешно го сфати.
Јас не реков дека е светица. Никаде. Реков и дека не се согласував со се, ама смешни ми се обвинувањата дека требала да оди на суд...:pos:
Она ќе влезе и веќе е влезена во историја, а тие што и се радуваат на смртта, се луѓе кои седат пред компјутер и за сега не постигнале ништо во својот живот, сигурно не па да водат држава.
Затоа Maggie е тоа што е. Историска фигура и личност. Неа ќе ја паметат, коментарите ќе избледеат.
Немам што повеќе да дискутирам од тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom