Google Chrome (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Па сериозен бев.
ПА, ги редев другиве.

Десктопот уште не ми лоадирал иконите, што е најверојатно дел од секундата, јас веќе сум го дингал IE-то.
Од технички аспект незнам како се рангирани, ама мене ми е побрз од Хромот кој вадеше багови ептен иако доволно брз за како број еден прелистувач.
Ниту сум имал ерор, баг, незнам замрзнување.. Не верувам да сменам. Опера користев од навика ради изглед. Хром ради брзина. Фајрфокс секогаш инсталирана како втор прелистувач дека као најдобра, а искрено на 3 конфигурации одсекогаш ми била бавна и кочела. ИЕво ме освои од секој аспект, засега. :D
Да имаше развиено добри адони за ие10 одма ќе се префрлам. Стварно е тотално различен од 8-.

Постов е од 2011та. Мислиш нишо не се сменило од тогаш?
Башка ствариве шо ги набројал баш ја па не ги сакам.

Затоа и пишав, се е работа на личен избор и вкус. Некому се битни наведените работи, некому не му се, а некому му се ама не е свесен за тоа.
А работите се менуваат секојдневно, ама се менуваат на сите полиња, не само во корист на еден прелистувач.

преинсталирај гугл хромот
Абе готово среди работа дечкото читајте ги сите коментари... ццц хахахаха :D хром си е хром и не би го мењала ни јас никогаш иако ми троши многу CPU... ама ако :D

Ајде едно прашање, ми се смени некако фонтот, т.е бар така мислам кога идам десен клик. На ова мислам:
2usy59u.jpg

9jf8rl.jpg

Некако по збиени, по густо беа распоредени овие погоре, на некој друг вака му е или???

Ајде едно прашање, ми се смени некако фонтот, т.е бар така мислам кога идам десен клик. На ова мислам:

Некако по збиени, по густо беа распоредени овие погоре, на некој друг вака му е или???
Ново е тоа во новите верзии на Google Chrome. Не знам дали може да се врати назад, јас одамна преминав на друг прелистувач.

2usy59u.jpg

9jf8rl.jpg

и јас се шокирав сабајлево, и многу спор го прави ,се на се многу е гломазен хромов,имам едно прашање колку МБ ви зазема на хардот ,мене некаде околу 320 МБ :eek:

Ајде едно прашање, ми се смени некако фонтот, т.е бар така мислам кога идам десен клик.

и јас се шокирав сабајлево, и многу спор го прави ,се на се многу е гломазен хромов,имам едно прашање колку МБ ви зазема на хардот ,мене некаде околу 320 МБ :eek:

Апдејт е најверјоатно и кај мене и кај сите е така, мислам дека е направено со цел повеќе да одговара на UI-то на Windows 8, ако сте приметиле во последно време сите програми се апдејтувани со редизајнирани "flat" UI-а.

Иначе не е нит поспор, нити пак не сфаќам што проблем прави тоа што зафаќа 320MB?

^
Кај мене не е поспор, исто си е како и порано, само ме изненади новиот UI, а за тоа колку зафаќа појма немам, како гледате тоа???

^
Кај мене не е поспор, исто си е како и порано, само ме изненади новиот UI, а за тоа колку зафаќа појма немам, како гледате тоа???

Control Panel - Add or Remove Programs - Google Chrome -size345 MB
--- надополнето: 6 април 2013 во 22:03 ---
Апдејт е најверјоатно и кај мене и кај сите е така, мислам дека е направено со цел повеќе да одговара на UI-то на Windows 8, ако сте приметиле во последно време сите програми се апдејтувани со редизајнирани "flat" UI-а.

Иначе не е нит поспор, нити пак не сфаќам што проблем прави тоа што зафаќа 320MB?

па не прави проблем само кога го споредиш со Мозила и другите разликата е огромна

Control Panel - Add or Remove Programs - Google Chrome -size345 MB

па не прави проблем само кога го споредиш со Мозила и другите разликата е огромна
Кај мене не покажува size, таму нема ништо :)

за брзина со хром никој неможе.а и кај мене ова со збиеноста се појави,а во меѓувреме јас копав нешто во сетинзите и мислев дека сум чепнал нешто

Znaci sto da napravam so ovoj proklet flash player vo chrome? Toj partnerski odnos sto go imaat napraeno chrome i adobe ne e normalno, ke me nateraat da go otkacham chrome zasekogas iako go sakam, kochi youtube na sekoi 5 sekundi sporo stanuva sum probal se sum isklucil i od about:plugins go iskluciv pluginot za adobe sto e vgraden vo chrome i sum go ostavil ona adobe sto e snimeno vo kompjuter pak djabe ne mozam da izgleam video asalno bez seckanje!

и кај мене кочи youtube,мислев дека е до серверите или преоптовареност.а дали кочи на другите пребарувачи?нив не ги користам воопшто,и незнам која верзија и ја имам,ги немам надградувано никогаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom