Активистки на ФЕМЕН го запалија муслиманското знаме пред големата џамија во Париз

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Не гледај подалеку од коцката. Опасно е.

Не е муабетот дали ќе шетам гола, ќе имам циклама коса, ќе си го тетовирам носот... друг е муабетот.
Ама ме мрзи да ти објаснам, пошто од темава требаше веќе да сфатиш.
Ja сфатив темата, не го сфатив "цицки и ташаци" начинот.

Разбирам некој да биде религиозен, али исламот се повеќе зема замав во светот, и за мене муслиман е еднаков на шизофреничар. Исламот воопшто не го гледам како мирољубива религија. Не можам да сфатам што е проблемот со поголемиот дел муслимани, дали се ограничени, немаат интелегенција поради слепото верување во исламот или што и да е, а сигурен сум дека исламот е голема закана за светот. Еве еден од секојдневните инциденти во светот, кој е поврзан со исмамот.

Подобро да умрев: Девојка преживеала 15 удари со секира, брат и сакал да ја убие заради чест
17-годишната девојка од која се откажале нејзините родители бидејќи побегнала од присилен брак, а потоа нејзиниот брат се обидел да ја убие поради чест, изјавила дека подобро ќе било доколку умрела.

tocka-91784.jpg

~ Девојкиве од ФЕМЕН можеби ќе умрат млади, али барем се потрудија да ја укажат опасноста на исламот.

Она што беше католизмот во средниот век, денес е исламот. Арно малку века каснат. Во 21 век да пикнеш глава во религиски гз е стварно треба да си ретардиран и прост.

Она што беше католизмот во средниот век, денес е исламот. Арно малку века каснат. Во 21 век да пикнеш глава во религиски гз е стварно треба да си ретардиран и прост.
Нешто као поголемиот дел од човештовото...?

RT
‘Hang atheist bloggers’: Bangladeshi Muslims call for execution of blasphemers (PHOTOS)
rt.com
Thousands of Islamist protesters marched the streets of Bangladesh’s capital, calling for the death penalty for bloggers who insult Islam. The city ground to a halt as demonstrators demanded the government change the law to punish blasphemers.
107 share 101 like · пред 27 минути ·

Уште ми е нејасно како на форумов се вреѓаат муслиманите ако некој каже нешто лошо за радикалниот ислам. Аман бе, како за очи да ги фаќаш :tapp:

Немам ништо против жените и нивните права, ама овие од ФЕМЕН :confused: ги поминаа сите граници. Ова требаше да го направат во некоја исламска земја ако им стиска, а не во земја каде што жената ги ужива сите права, па дури повеќе и од мажот! И преку тасета, со нивната голотија... па после ќе се чуди светот зошто имало толку силувања и слични такви срања!

Не проблем религијата ,проблем е нејзината злоупотреба .

Јас искрено се разочарав додека читав некои членови тука. Првин се изнервирав како може да сме толку затуцани и прости, а после се разочарав. Не сакам да ви се правам паметна и да ви велам што да подржувате а што не, ама со вакви коментари како „цицки“, „што не оделе во исламска земја“, „и што ќе постигнат“ многу ограничени сте.
Толку ли не можете ја разберете пораката на активистките? Голотијата со која се користат не е да покажат дека ние во Франција сме слободни курви, без морал и правиме што сакаме. Голотијата служи да се разбере и да се отворат очите дека една жена не е само пар цицки, туку позади тоа има цела една личност способна и слободна да си го искаже својот револт. Не се жените само сексуални објекти, како што повеќето не перципираат. Не сме за понижување, навредување,малтретирање, тепање, силување само затоа што сме жени. Штом вашите коментари се насочени само кон голотијата значи навистина ги гледате жените како сексуални објекти.
Во врска со одењето во исламска земја. Не ме ни чудат ваквите коментари. Пред нос ни парадираа со знамиња да се ослободат убици, пред нос ни тепат и бодат деца низ автобуси, пред нос ни стават „востаници за права“ на влијателни позиции во државата, пред нос ни палат автобуси и ни уништуваат приватен имот, ПА НИЕ НИШТО НЕ ПРЕЗЕМАМЕ. А вие не ги подржувате зошто не отишле да се соблечат по цицки во исламска земја. Македончето е најголем педер со своите постапки, такви мазохисти јас не сум сретнала на друго место. Не ебат на суво без вазелин во гз секојдневно, а ние си траеме како убаво да ни е.
За делот, што ќе постигнат. Колку е постигнато во последните 100 години за нас жените еве во Македонија. Гласа ли секоја жена? Слободна ли е да избере професија и да се школува? Ја продаваат ли за 3 крави и неколку златници? Може ли да биде глава на фамилијата? Може ли да биде дел од парламент, па и да се кандидира за лидер или градоначалник? Може ли да зема иста дури и поголема плата од своите колеги мажи? На сите прашања одговорот е МОЖЕ. Епа тоа не ни било дадено на тацна, се палеа градници, се протестираше, Цеткин формираше организации, за сега нашите македонски „пичиња“ можат слободно да се ебаваат без некој збор да им каже.

Јас искрено се разочарав додека читав некои членови тука. Првин се изнервирав како може да сме толку затуцани и прости, а после се разочарав. Не сакам да ви се правам паметна и да ви велам што да подржувате а што не, ама со вакви коментари како „цицки“, „што не оделе во исламска земја“, „и што ќе постигнат“ многу ограничени сте.
Толку ли не можете ја разберете пораката на активистките? Голотијата со која се користат не е да покажат дека ние во Франција сме слободни курви, без морал и правиме што сакаме. Голотијата служи да се разбере и да се отворат очите дека една жена не е само пар цицки, туку позади тоа има цела една личност способна и слободна да си го искаже својот револт. Не се жените само сексуални објекти, како што повеќето не перципираат. Не сме за понижување, навредување,малтретирање, тепање, силување само затоа што сме жени. Штом вашите коментари се насочени само кон голотијата значи навистина ги гледате жените како сексуални објекти.
Во врска со одењето во исламска земја. Не ме ни чудат ваквите коментари. Пред нос ни парадираа со знамиња да се ослободат убици, пред нос ни тепат и бодат деца низ автобуси, пред нос ни стават „востаници за права“ на влијателни позиции во државата, пред нос ни палат автобуси и ни уништуваат приватен имот, ПА НИЕ НИШТО НЕ ПРЕЗЕМАМЕ. А вие не ги подржувате зошто не отишле да се соблечат по цицки во исламска земја. Македончето е најголем педер со своите постапки, такви мазохисти јас не сум сретнала на друго место. Не ебат на суво без вазелин во гз секојдневно, а ние си траеме како убаво да ни е.
За делот, што ќе постигнат. Колку е постигнато во последните 100 години за нас жените еве во Македонија. Гласа ли секоја жена? Слободна ли е да избере професија и да се школува? Ја продаваат ли за 3 крави и неколку златници? Може ли да биде глава на фамилијата? Може ли да биде дел од парламент, па и да се кандидира за лидер или градоначалник? Може ли да зема иста дури и поголема плата од своите колеги мажи? На сите прашања одговорот е МОЖЕ. Епа тоа не ни било дадено на тацна, се палеа градници, се протестираше, Цеткин формираше организации, за сега нашите македонски „пичиња“ можат слободно да се ебаваат без некој збор да им каже.
Активистките го изразија својот револт ама на погршна страна.Треба да го изразат својот револт кон либералите.Истите тие либерали се понашаат ко амеби без свој став.Пример лани во Македонија радикалите јавно се покажаја,аку полицијата нешто презмеше против нив истите тие либерали од ЕУ ке ни држеја лекции дека се постаполо не демократски.Поентата е не можиш да се понашаш демократски со некој шо е заостанат со паметот во 17 век.

Активистките го изразија својот револт ама на погршна страна.Треба да го изразат својот револт кон либералите.Истите тие либерали се понашаат ко амеби без свој став.Пример лани во Македонија радикалите јавно се покажаја,аку полицијата нешто презмеше против нив истите тие либерали од ЕУ ке ни држеја лекции дека се постаполо не демократски.Поентата е не можиш да се понашаш демократски со некој шо е заостанат со паметот во 17 век.
Да? А ние што си ќутиме и си мекнееме, нај арни сме? Никогаш нема идеално тло за протест, секогаш ќе има некој кој се спротиставува и заканува. Ако сите не подржат при нашите протести, тогаш нема да се протести туку ќе се паради. Ама тоа ти е бре, Македонче, нека другите умираат и протестираат, јас ќе излезам кога се е веќе завршено и ќе се чукам во гради. Исто како партизаните.

Да? А ние што си ќутиме и си мекнееме, нај арни сме? Никогаш нема идеално тло за протест, секогаш ќе има некој кој се спротиставува и заканува. Ако сите не подржат при нашите протести, тогаш нема да се протести туку ќе се паради. Ама тоа ти е бре, Македонче, нека другите умираат и протестираат, јас ќе излезам кога се е веќе завршено и ќе се чукам во гради. Исто како партизаните.
Тоа исто Македонче шо толку многу сакаш да го омаловажуваш , во 2001 беше по ровови и ја бранеше Македонија од истиве радикали и некои други националисти.

Тоа исто Македонче шо толку многу сакаш да го омаловажуваш , во 2001 беше по ровови и ја бранеше Македонија од истиве радикали и некои други националисти.
Не ја бранеа Македонија СИТЕ Македонци. Се знае кој ја бранеше. Дали ја бранеа оние кои организираат контра протести за струјата? Дали ја бранеа оние кои удобно се сместени во своите фотељи и јадат буреци на форуми, портали, блогови? Јас не зборувам со омраза кон нашите бранители, но ти си никој за на тебе да ти се објаснувам по тоа прашање. Зборам за свеста на останатите граѓани на Р.М. За тие кои за 20 евра си ги продаваат личните карти пред гласање и дозволуваат исламист да се избере за градоначалник. За тие што во Кичево дојдоа да викаат Никола, Никола, откако очигледно цело Кичево „плукаше“ и изразуваше незадоволство, при посетата на премиерот наш насушен. Зборам за тие кои тврдат и велат дека 2001 немало никаква војна, борба и сл. дека само си седеле на стража со празни пушки, пиеле, јаделе и се трефкале. Зборам за сите кои толку многу го обожаваат „сувиот анален секс у чмар“ па секој начин на поединец да искаже незадоволство и револт, го осудуваат и го поврзуваат со политичка позадина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom