Активистки на ФЕМЕН го запалија муслиманското знаме пред големата џамија во Париз

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
...знам кога тогаш и во тој радикален свет ќе дојдат промени, дали милум или силум ќе дојдат. Исто како што се случи Арапската пролет, ќе се случи и тој пресврт во тие земји.
Арапската „пролет„ е тежок регрес по било кој критериум... освен по критериумот на оние кои добиваат полесен пристап до најупотребуваниот енергенс на планетава.
Која сакаш од тие земји одбери, и најди една од нив каде на обичниот народ му е подобро сега (или ќе му биде во догледна иднина) во однос на предходниот „диктаторски„ режим. Криминал, убиства, хаос, религиозен фанатицизам...

На кукларите им е идинствено важно да има раздор, конфликти и коруцпција. И да ги контролираат нафтените извори. „Неврзаните„ ги заврзаа.

Промената на системот треба и МОРА да дојде од внатре, јас тоа не го негирам, не е дека не се согласувам со тебе, само се ставам и во нивна позиција, се обидувам да разберам кое е нивното гледиште. Како да се борат за права, кога не знаат ни дека смеат да ги имаат?
Интересно како не знаат дека смеат да имаат права, но одлично знаат да плукаат по девојки кои се борат токму за истите тие права.

Ова што го тврдиш можеби било точно пред 50-20 години, ама денес голем број од тие муслиманки имаат интернет, имаат пристап до информации. Ако веќе не можат пред Мека да протестираат со голи цицки, можат да дадат подршка на интернет неместо да кењаат и да ја бранат истата таа религија која ги ебе во мозок.

Не знам колку може да влијаат овие протести на самиот проблем. Ги информира луѓето ама не допира до тие што треба, радикалните исламисти. Ако поентата им е да го информираат светот, што очекуваат? Напад врз државите? Бескорисно ми е.
Доволно е што некој се обидел нешто да направи, тоа е порака сама по себе. Тој Данецот карикатура нацрта па го скинаа само за тоа, овие се (анонимни) жени можеби ќе го извлечат газот без последици... во секој случај го скршија мразот.

Аман, кога може христијанството да толерира (ремек дела) како „Брајановиот живот„ и безброј други, можат и муслиманите да се насмеат на 3 пара голи цицки...

Ја незнам како ке им помогнат овие голи украинки, логично е и нив некој да ги финансира за да го прават овој циркус со соблекување...
Нешто као во смисла дека треба тешки финансии за еден упаљач и 3 девојки да дојдат од Украина до Париз и да запалат парче ткаенина?

Муда треба, а девојкиве ги имаат повеќе од подоста момци.

Женско без цицка ко Петок без грав...

Не сум муслиман но темава ме навредува.
Настрана моите емоции нели кога се регистриравме пред да притиснеме "Submit" имаше некој TOS кој го штиклиравме според кој се согласувавме на фино однесување без вреѓање на полова, расна и религиозна основа???

Има ли форумов администратори?

Women are now allowed to ride bikes in Saudi Arabia —with a few tiny restrictions. They’re only allowed to bike if they are: in a restricted area, with a man, have covered their bodies completely under the rules of Islamic abaya, biking strictly for entertainment (not transportation) and staying away from places where groups of young men are gathered in order to “avoid harassment.”

Нешто ново од пред некој ден. Жално е како се живее во некои земји и ова е само дел од тие законите дискриминирачки.
И..што е проблемот ако се со голи гради? Мене лично ми е нормално како што и ние мажите одиме голи во градите. Браво за нив во секој случај, добар начин да привлечат внимание. (за ‘‘голотијата‘‘)

Е ова е фино ме бендисува туку кај се жениве кај нас да организираат вакво нешто :pipi:

еве шо биле европски жени,не ко овие нашиве инајџики :facepalm:

Мислам дека инцијативата е добра, но начинот на кој го прават тоа е погрешен.
Против цицките немам ништо иако првиот пат е добар начин да привлечат внимание секој нареден таков протест мислам дека е контрапродуктивен.

Следно палењето на знамето е исто така погрешно, не можеме да бараме слобода, а да ја повредуваме или ограничуваме слободата на другите.

Можеби некој ќе каже па види ги што прават они први почнаа какви ѕверства и изживувања се случуваат секој ден над жените и со тоа да ја оправдаат каузата што е пак симнување на нивно ниво и повторно погрешно.

Не смее омразата и одмаздата да се помешаат со правдата.

Понатаму кога почнав да ја читам темава и јас немав идеја како да се подобри ситуацијата, но еве еден член спомна нешто интересно.

Нормално прв чекор е колку толку да се разбуди свеста кај тие жени следен чекор би бил самите жени да влијаат на нивните мажи да ги воспитуваат дека треба со почит да се однесуваат кон понежниот пол.

Овој процес како што кажа една форумџика не се случува преку ноќ за тоа е потребно време, труд и жртви, но мора да се започне процесот.

Уште нешто за да не ги повторуваш грешките треба да ја познаваш историјата.
Погледнете на било кој процес и ќе видите како се одвивал

Еве еден пример е напредокот на технологијата само во последниве 50 години има напредок колку заедно да се спојат прошлите 2000 години.
Друг пример еве ќе ги земам црнците и нивните права само во последниве 50 години се изборија за еднаквост каква што ја немале 1000+ години.

И тоа е тоа почетоците се многу многу спори, скоро и не се приметуваат ама кога процесот ќе започне тој продолжува со експоненционална брзина.

Се надевам и жените ќе се изборат за нивните идеали.

sto pokazaa so ova??hrabrost?? ne, pokazaa deka se obicni grdi drolji...so gi plajkaat da se blamiraat u javnost...ova e zalno.. samo use edni huligani, ali imaat mali cicki pa se interesni...

Еве цитат од муслиманка - феминистка:
„Personally, Femen, shut the fuck up, and don't claim that you speak for me, or anybody else. Stop dictating women that they need to be nude to be free, that's just as bad as men dictating them to be covered.“
--- надополнето: 5 април 2013 во 11:46 ---
Така е!

Don't claim that you speak for me, MY HUSBAND SPEAKS FOR ME!

Моминјава со заебани играчи си фатија работа.Не им е јасно дека за паленје знаме талибаниве имет напраено многу зверства.

Vanlok види само колкаво медиумско вимание имаат овие феминистки, сите нивни протести се или против Путин, или радикален ислам исл. Што не се качат на некој танкер со нафта да растресат тоа градите, или пред некоја нафтена коорпорација?
Еве ти пример дека некој стои зад нивните протести. Да речеме дека група македонски девојки ке отидат пред седиштето на ЕУ и ке се соблечат во знак на протест против блокадите од грција, освен нашите медиуми не верувам дека некој светски влијателен медиум ке објави за тоа, и најголемите цицки да ги пратиме нема да има резултат.
А и да немаа некоја поддшка од некој до сега Путин ке ги пратеше на оној свет, или пак ке завршеа во ќорка.
Сите овие организации се во служба на западните колонијалисти и нивната пропагандна машина за перење мозок.

Иницијативата не е нешто посебно но начинов баш ме бендисува, незнам само зашто бе нашиве не направат вакво нешто? Во што е проблемот? Па ние си имаме многу маки со овие.

Ако нешто мразам повеќе од поулавени феминистки, тоа е мешањето кај што не ти е работа. Што кур има некоја распрдена коза од Шпанија или Франција да наметнува свои ставови и мислења и да оправа крви Дрини за и на населението од Арабија или Судан. Кој им дал право да се мешаат во работи што не се нивни за мешање.

На нас како на луѓе од Европа каде што правата на жената се подразбираат, ова што им се прави на жените во исламскиот свет ни е несфатливо и језиво, ама ние не сме од тој свет и не можеме со истиот резон да гледаме на нивните општества, на мнозинството од тие жени таму сево ова им е нормално. Можам да разберам да сакаaт нивните имигранти да се придржуваат кон правилата и нормите на нивните општества, ама ова не смее да се прави.

На крај краевва, револуциите може да се случат единствено кога засегнатите изворно ќе сфатат дека треба да се кренат, нивното форсирање од страна на некои посматрачи кои се тука за искажување на револтот, а не се тука за трпње на казната никаде не води.

Палењето на Исламското знаме пак е посебна приказна, кога ќе им подметнат бомби некој ден во преставништвата и кога ќе ги разнесат нема да може никој да каже дека не знаеле во што се впуштаат.

Да речеме дека група македонски девојки ке отидат пред седиштето на ЕУ и ке се соблечат во знак на протест против блокадите од грција, освен нашите медиуми не верувам дека некој светски влијателен медиум ке објави за тоа, и најголемите цицки да ги пратиме нема да има резултат.
Ја потценуваш моќта на цицките, та нели гледаш дека во цела тема за цицки најмногу се зборува! :)

Кажи и на муслиманката феминистка да ми ја попуши. Наједноставно да одговорам.
И плус прашај ја што има она направено за жените од нејзината вера на кои им треба најмногу помош? Shut the fuck up!
Мразам неактивни луѓе кога плукаат активност, мразам.

нека ги запечатуваат, носови нека им кинат, нека ги шамарат, држат необразовани, непрошетани и неизживеани да им ја држат религијата на здрави нозе.
За таквите само така!

Иако кога ќе прочитам вест како некој шеик ја убил од ќотек онака од кеиф ми доаѓа жал како жена, сепак веднаш заборавам кога ќе се потсетам дека не реагираат. Чим ви е убаво сестри, само напред! Нека ве млатат и печатат како говеда, ич ама ич не ми е гајле. Убаво им било, абе ај не сери. Глупачки задоени со вера од тука ќе процениш колкав им е капацитетот.
Забули ги и омажи ги на 12, абе бел ден да не видат чим така сакаат.

Дали некогаш си разговарала со жена муслиманка? Муслиманка која потекнува од ИСЛАМСКА ФАМИЛИЈА каде се живее според ИСЛАМОТ, не Муслиманка која се нарекува по татко/мајка?
Дали некогаш си посетила муслиманска фамилија? Дали си видела каков е односот меѓу мажот и жената кај вистинските муслимани? Поминувањето на битпазар не ти ја дава сликата како би изгледале муслимани, поминувањето во фамилија која живее ИСЛАМ може да ти ја даде таа слика.
И Бог да те награди со еден верник Муслиман за сопруг. Твојата омраза и револт се само резултат на медиумските пропаганди.Внатрешно си смирена позитивна и прекрасна особа.И остани таква,без да те води гневот на медиумите.:pipi:

The video reportages of news agencies from the action of burning the salafists flag by FEMEN sextremists near the Big Mosque didn't reach European audience in a strange way. We don't claim that there is a censorship or Islamist lobby in the European media industry, we are just showing the fact of absolute lack of footage from the action in the Internet and TV. So. Here it is, the exclusive video of the burning salafists flag by Tunisian Femen provided for FEMEN by Everydayrebellionhttp://www.facebook.com/EverydayRebel.... We ask everyone to share the video!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom