Ми појдесмо у 6 сат и стигнасмо 20 мин пред утакмицу ... на паркинг полиција не пушта амо ај снајдесмо се... карте се продавасва у некој ќумез куде се чекаше ред како за леб у 90 године па улегнасмо негде на 3 мин пред крај на прву четвртину... Такој да организација тапа без разлике што за Кумани е крива и полиција и организација од нашу страну...
За атмосферу у салу свака част и на Ф.А. и на Кумани попосле кд дојдесва стварно топ....
За утакмицу можу да кажу дека беше екстра и гледано сс играчки кадар МЗТ стварно има и поквалитетну и поискусну екипу. Наши играсва супер и неможу да кажу дека е наместена утакмица ама да бидемо реални судие имасва неколко смешни одлуке у кључни моменти кои гу решисва утакмицу... Според мене најверојатно ќе победеше МЗТ и без помош на судие ама не ми јасно зашто сами судие су толко стока која нема кредибилитет и авторитет да суди по некои пропишани стандарди...
За тој над Димчевскога очигледно немаше некоја намера и судија свире обичан фаул и според мене беше во право. Не ми е јасно како мислиш ти ако имаш 3 играчи позади, може играч кој не е последен да мава уширомаваши и да не му се свири намерен фаул
немам ја чуено за такво правило????
После како мога на Дамјана да му свири фаул од Инграма после шут без никакав контакт ... па да му објаснуе на Инграма "ти не га закачи ама за малко ќе га удареше
.." Или смешан фаул у напад од Костовскога на кош разлику... Или тј смешан 20 кила кд се судри сс Голубовиќа а топка у аут судија фаул свири
...
Добро е што МЗТ игра у АБА лигу па видесва како се игра кошарка куде се допушта цврста игра и се суди без да се фаворизира некоја екипа.