Кој кур муабетов? Не гледам јас рестораните да се рекламираат со мир и спокојство? Навистина ако сте до толку изолирани случаеви има навистина начини за минимална интеракција, дома ќе ви донесат јадење, па уживајте во вечерата со 10 мачки. Пумо ако рестораните не се за деца, тогаш кога ќе ги однесам во парк КАДЕ ШТО Е ЗА ДЕЦА кој кур треба јас и моите деца да ги трпиме твоите валкани џукели? Аналогно на законот ти, секој ебен парк, секое ебено квадратно место со ебена трева треба да е забранета за миленици. Плажи забранети за деца.. дојдете да ве гушнам, светот не е толку црн, навистина жалам ако не сте имале детство и не ве сакале како мали, пуме be the change you wanna see in the world yadda yadda something.
Внимавај како се однесуваш со мене, макар и на форум. Многу сум сериозна.
Не сите ресторани, туку одредени кои ќе си одберат така.
И јас ако имам пари, ќе вечерам кај сакам и со кого сакам околу мене.
Моите сосема чисти џукели, не ги трпиш ти никаде. Ниту ги пуштам слободно да шетаат. Со поводник и маска, башка ни гомце зад нив не оставам.
И можеш да лаеш до задутре, ама јас не се топам на деца. Не сакам да бидам малтретирана од никого, и јас и моите избори никого не малтретираат. Моето куче не е во контакт со никого и никому не пречи. Аргументот ти е повеќе од invalid. Онака, дури непостоечки е.
--- надополнето: 2 април 2013 во 01:49 ---
Само да прашам......Кој од дискутантиве на темата имаат деца?
Не знам кој има, јас немам.
А немам затоа што не сакам да имам.
--- надополнето: 2 април 2013 во 01:55 ---
Ниеден родител не мисли дека неговото дете е невоспитано и тоа е проблемот. „Забранет влез за деца“ поставено на влезот на фенси ресторан не делува како решение на проблемот. Во тој ресторан нема да бидеш подложен на страшната тортура која, нели, децата ја приредуваат, ама сепак, ќе бидеш приморан да ги слушаш и трпиш насекаде низ градов. По трговски центри, паркови, на улица, во јавен превоз, од кај комшиите, на гости и така натака.
Многу селективно ми изгледа оваа забрана. Милион луѓе можат да се јават со милион забелешки за однесување на одредена група. Лично мене не ми е пријатно секојдневно да слушам дебати во автобус на тема Грујо vs Бранко и тоа од припадници на најразлични возрасни групи. Ме иритираат непристојни луѓе кои мислат дека нивниот телефонски разговор треба да го слушнат сите од Аеродром до Ѓорче. Ме ужаснуваат парови на кои крајници можам да им проверам кога се лигават кај и да стигнат.Ај ако не, да направиме посебни ресторани/кина/хотели/летови и за дебатериве и за гласниве муабетчии и за романтичниве.
Нема логика. Дискриминација е.
Велвет, прогуглај малце за ресторанот од Северна Каролина и фамата околу него што се дигна, по банирањето на децата.
Изгледа дека профитот малце им се покачил, него нормално.
Очигледно има луѓе кои преферираат места без деца.
Ако не е така, не би ни постоеле такви места, нели?
Не зборуваме за автобуси, паркови, паркинзи, плоштади... аман.

Тоа е нешто што е заедничко и за мене, и за тие деца, и за циганчиња и за сите.
Меѓутоа ресторанот е приватен, и како таков газдата одлучува која категорија на луѓе ја сака внатре.
Пробај да седнеш циганче валкано во кафич, макар и да има пари да плати, нема да го пуштат.
Нормално, ако смрди. Клиентите се поважни од ,,групите,,. Тоа е приватниот бизнис и важен е профитот.
А ако на газдата му е важно јас да му оставам повеќе пати пари, да се вратам таму, ќе почне и да гледа што мене ми треба или не ми треба и ќе ми удоволува.
Како што веќе реков, од невоспитани возрасни ќе те спасат на културно место, (ресторан, кафич, кино..) но никој нема да те спаси од дете. Освен ако не му ги избркаат родителите, што не често се случува.
--- надополнето: 2 април 2013 во 01:59 ---
PurplePuma има во авион еден дел каде што нема деца се вика Бизнис Класа
Дури и таму има - бизнис или прва класа во помалите авиони е исто.
Малезија Аирлајнс во првата класа ги забрани децата.
Ќе си платам поскапо, ама на раат да го добијам тоа што ми треба.