Трендови во социјалните медиуми и форуми? Го претеравме ли?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.055
Поени од реакции
51.421
Не сум за цицка по интернетиве :icon_lol:

Не глумам ништо, само кажувам. Не ти е аргументирано мислењето, некако превише хејтерски, поради една особа или одредена ситуација. Или можеби си пробал на таа социјална мрежа, не си успеал да се снајдеш, не ти пријало друштвото па сега одиш контра.
да , пробав не ме прифати интелектуалниот крем од Менада, се е ова резултат на огорченост. # (шо и да е тарабава)

G

Geezer

Гостин
да , пробав не ме прифати интелектуалниот крем од Менада, се е ова резултат на огорченост. # (шо и да е тарабава)
Пример дадов, не тврдев дека е тоа така. Хаштаг е тоа :)

Иако сакаш да ја исфрлиш генерализацијата како збор, прво да научиш треба да не ја применуваш. Зошто нели, не се сите исти. Не можам да кажам дека форумов е срање, поради два-тројца ретардирани членови, а останатите се супер. Така?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.055
Поени од реакции
51.421
Пример дадов, не тврдев дека е тоа така. Хаштаг е тоа :)

Иако сакаш да ја исфрлиш генерализацијата како збор, прво да научиш треба да не ја применуваш. Зошто нели, не се сите исти. Не можам да кажам дека форумов е срање, поради два-тројца ретардирани членови, а останатите се супер. Така?
така е бе професоре, извини нема да се повтори.. #цицка за професорот ! :icon_lol:

G

Geezer

Гостин
така е бе професоре, извини нема да се повтори.. #цицка за професорот ! :icon_lol:

Постар си од мене веројатно, ти паѓа во вода муабетов. А и сарказмов некако не ти е добар, да поработиш и на него.
Совет де :X3:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
На твитер:
измислената влијателност, форсирање на одредени твитерџии за без врска причини(јаки нозе имала, многу јак му бил сарказмот, другар му бил на влијателниот) тотално срање, па некој уфилман „влијателен“ шо е тоа да ти одговори на твит, дробење за едно исто долго време, постојаното негодување од СЕ, начукани милион хаштази во твит за да кажи дека пиел/а кафе...

На ФБ:
Фејсбук во целина не го сакам ама ич. Трендот да го ставиш цел албум од свадба/крштевка/одмор,ако не па и на пораѓај/нужда вршење сликајте се и ставете се' на ФБ(не дека нема и такви)... на детето од 10 години да му дозволиш да има ФБ, честитање на роденден/свадба/веридба/бла бла на ФБ на чоек шо утре ќе го видиш и живее 3 куќи под тебе, и ти е роднина, значи тотално безлично

Не ми се сфатливи луѓето шо такаречено цел живот си го објавиле на ФБ и после сакаат приватност, е каде бе??? Најмногу ме иритираат возразни на кои мерило за сериозна врска им е: се стави во врска со мене на Фејсбук, бооооо официјално е :гомце: ма оди бре удај се одма

G

garthok

Гостин
На твитер:
измислената влијателност, форсирање на одредени твитерџии за без врска причини(јаки нозе имала, многу јак му бил сарказмот, другар му бил на влијателниот) тотално срање, па некој уфилман „влијателен“ шо е тоа да ти одговори на твит, дробење за едно исто долго време, постојаното негодување од СЕ, начукани милион хаштази во твит за да кажи дека пиел/а кафе...

На ФБ:
Фејсбук во целина не го сакам ама ич. Трендот да го ставиш цел албум од свадба/крштевка/одмор,ако не па и на пораѓај/нужда вршење сликајте се и ставете се' на ФБ(не дека нема и такви)... на детето од 10 години да му дозволиш да има ФБ, честитање на роденден/свадба/веридба/бла бла на ФБ на чоек шо утре ќе го видиш и живее 3 куќи под тебе, и ти е роднина, значи тотално безлично

Не ми се сфатливи луѓето шо такаречено цел живот си го објавиле на ФБ и после сакаат приватност, е каде бе??? Најмногу ме иритираат возразни на кои мерило за сериозна врска им е: се стави во врска со мене на Фејсбук, бооооо официјално е :гомце: ма оди бре удај се одма
Ја се кладам дека и тебе профилот ти е пун со слики од свадби, крштевки, дешавки и слично. Ретки се тие луѓе што буквално не се замараат со фб, ретки. И некако нај кул ми се. А кога сме кај твитер, човече никад не го сфатив како функционира.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Ја се кладам дека и тебе профилот ти е пун со слики од свадби, крштевки, дешавки и слично. Ретки се тие луѓе што буквално не се замараат со фб, ретки. И некако нај кул ми се. А кога сме кај твитер, човече никад не го сфатив како функционира.
Од кај бе дечко толку сигурен??? Колку сакаш клади си се ти, ќе си останиш со прстот в уста :) Јас на ФБ имам 5 слики и само 60 пријатели и сите до еден се луѓе од странство (не роднини) со кои не сакам да изгубам контакт, шо е уствари вистинската намена на ФБ. Се останато шо го наведов во другиот пост за мене е еднакво на :гомце::гомце::гомце:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па кога почесто седиме пред ПЦ ќе се замараме со тоа. Идете шетајте, ќе немате време да отворите на интернет, освен ако сте некаде сликнати коа сте биле искочени па да си видите на FB сликите што ве тагнале. Сега иде убаво време искористетето го, не користете интернет, не му се замарајте многу користете го на покреативен начин времето. Само не ми се вадете подоле, немам пари немам она. И јас немам, али тоа не е причина да не излезеш од дома. Не мора на секое искачање у кафич да идете, можете и без тоа се да си поминете добро само користете го мозокот. :P

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Фб е добар за поблиско друштво, зезање со луѓе што почесто ги гледаш....интересни ми се и луѓе што ги знам дека стварно се авантуристи и цепаат некој спорт интересен - нормално ако не трујат со него цело време...

Стаање слики од секое ебано јадење (освен гравот од вчера), аднување дрољи (некои и фејк профили), тагирање у Грчка (не и у Ѓорче), слики од бебиња (невидено ме нервираат - ги прашал ли некој дали сакаат воопшто да ги стаат?), стаање „тешка“ филозофија од мал мозок на слики од Џобс и Коко Шанел, играње дебилни игри по цели денови, честитање родендени на непознати особи и лајкување на дебилни статуси (за да ви вратат).....не им давајте значење - на крај краева видете околу себе каде живееме - резултатите од тоа истото ни е оваа бедотија духовна, а и економска Бога ми...сигурен сум дека овие работи ме нервирале и пред да постојат мреживе, што би рекло дека не е проблемот во нив, туку во луѓето....
Прајте си нешто креативно (и не го share-увајте за инает)...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.735
Поени од реакции
13.499
Мене повеќе ме иритира шупливата форумска наметливост по пат на омаловажување на единките за да се воздигне самиот себе. Ставот можеби некогаш повеќе држи вода, но начинот на кој е прикажан во јавноста е причината која се` поретко навлегувам во дебата. Демек сите се најпаметни со тоа што најпрво ќе извреѓаат се` живо и диво за да после изиграваат светци и месии.
Исто како што рече Рокенрола, реметот на слики ми е крајно дегутантен и се трудам сепак да го прескокнам - освен онаму каде што луѓето си заслужуваат да го добијат по нос.
Трендовите со Семе синапово/некои „длабоки“ мисли, нелогични постови како зоофилија итн, едноставно ги игнорирам - впрочем има и таква опција.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.555
Поени од реакции
85.163
lol, Уопште не се ретки.

Член од
13 септември 2009
Мислења
561
Поени од реакции
434
(овде главно се мисли на луѓе што со својот екстра паметен саркастичен, леле мори мајко хумор уништуваат цели расправии)

^This(y)

G

garthok

Гостин
Од кај бе дечко толку сигурен??? Колку сакаш клади си се ти, ќе си останиш со прстот в уста :) Јас на ФБ имам 5 слики и само 60 пријатели и сите до еден се луѓе од странство (не роднини) со кои не сакам да изгубам контакт, шо е уствари вистинската намена на ФБ. Се останато шо го наведов во другиот пост за мене е еднакво на :гомце::гомце::гомце:
Ах Мацо, мацо... добар профајлер сум не можеш да ме излажеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom