Спречен обид да се симне државното знаме во Кичево

• Креатор на темата Креатор на темата • Војник •
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се молит Виндфакер да поработат на разумта и да клајт дикат пред да пишит нешчо, з'ш љугево со право реагирет. Не смејт тука АРМ да се мешат з'ш ова не е надворешен непријател. Ова се внатрешни пријатели и сограѓани. Исто така не требит полицијана да истрчвит пред докрај дасутрвдит намерата: з'ш е симнато знамено? Можит требало знамено дасисперит или дасоднесит на хемиско. Не мојш туку така веднаш да осудвиш и ѓутуре да казнуваш. Требит малу подлабока анализа, експертски тимој, учество на меѓународната заедница, мултинационални панел дискусии. После то требит да се сослушет тие шо го имет симнато дали сакале да го исперет, испеглет или иштиркет или пак имале ниет да клает некое посочувано македонско знаме.

Дали има некоја слика која сведочи дека имало обиди да се симне знамето?
И мене тоа ме чуди, од каде се толку сигурни дека сакале да го сметнат државното знаме Албанците?
Можеби луѓето само сакале да го исправат и затегнат ако било засучено.

Уствари Македонците се мнозинство во Кичево,а градоначалник ќе биде учкава.
Сега се гледаат штелованите податоци од пописот 2002-ра.
Слично е и во Струга.

А зошто две години поминаа од датумот кога требаше да се спроведе новиот попис а истиот не е спроведем. Мене овој факт ми е доволен показател дека Р.Македонија не е нормална држава. Џабе фунционира школоство, судство, полиција, УЈП, инспекции и се други кога основна и најнормална статистичка операција не може да се спроведе.

Има да, ми кажаа дека неколку рипале на јарболот како мајмуни, изгледа твоиоте се.

Toa го викам јас дека Кичево е продадено, а говорите на митинзите беа само плакнење на очи.
а кога не биле плакнење очи жити мајка... што си видел ти од нешто што било обеќано на митинзи?

Како може да има слика или видео вотева кога сигурно станува збор за лага и дезинформација ...

Toa го викам јас дека Кичево е продадено, а говорите на митинзите беа само плакнење на очи.
Фала богу е продадено, сигурно не го споија Кичево со две поголеми албански општини за да македонец стане градоначалник на територијално и демографски поголема општина. Говорот на Груевски беше чисто за поени и гласови на неговото конто, пошто има националисти македонци кои се запалија на говорот негов, дури и познаниции мои по 4-5 пати го гледаа видеото на јутуб и свршуваа на него.

Се молит Виндфакер да поработат на разумта и да клајт дикат пред да пишит нешчо, з'ш љугево со право реагирет. Не можит тука АРМ да се мешат з'ш ова не е надворешен непријател. Ова се внатрешни пријатели и сограѓани. Исто така не требит полицијана да истрчвит пред докрај дасутрвдит намерата: з'ш е симнато знамено? Можит требало знамено дасисперит или дасоднесит на хемиско. Не мојш туку така веднаш да осудвиш и ѓутуре да казнуваш. Требит малу подлабока анализа, експертски тимој, учество на меѓународната заедница, мултинационални панел дискусии. После то требит да се сослушет тие шо го имет симнато дали сакале да го исперет, испеглет или иштиркет или пак имале ниет да клает некое посочувано македонско знаме.
Перо ми го зеде муабетот од уста...Тоа во афект јас, за нашите фини браќа зборнав.

а кога не биле плакнење очи жити мајка... што си видел ти од нешто што било обеќано на митинзи?

значи алудирав посебно на говорите што се јачаа божем се да искочело на гласање и кичево да сме го добиеле

Мислам дека кога беа Дуи и Сдсм во коалиција донесоа закон или сл. За етнички прашања и сл да треба и бадентерово мнозинство. Ама знаеш хартјата трпи се. Јас да сум ќе го поништам рамковниот договор. Ако него го поништеме и бадентер и сл срања штетни за Македонија ќе поништиме.
Треба 6 работи да се направат.
1. Да се поништат 150 000 Македонски државјанства што Бранко им ги даде на Косовари 94/95 година/
2. Да се поништи рамковниот договор.
3. Поништување на Амнестијата на учк.
4. Враќање на Струга и Кичево во старите граници а за Скопје Сарај да се исфрли зошто пред тоа не ни беше под Скопје а да се врати Илинден како што беше пред Скопје вештачки да го направат 20% рамковни.
5. Масовни претреси во рамковни куќи со цел барање на оружје и кој како го фаќаат во затвор.
6. Апсење и пикање во затвор за сите припадници на Учк што пукале по оваа држава.
Ако Македонија сака да ја биде треба само овие 6 работи да ги направи

Одлична ти е идејата, но забораваш една работа. Сите тие работи кои ги спомнуваш во 6-те точки, се стекнати со употреба на сила и закани, и само со употреба на сила и закани можат да бидат отстранети.

А бидејќи Македонците не се баш расположени да го остават цивилизираниот однос настрана и да се однесуваат како диво племе, тешко дека ќе се реализираат 6-те точки кои ги спомна, па од тука поголема е веројатноста да се случи тоа што го вели Windfucker.

Мене ми е пореална опцијата дека сите Македонци ќе емигрираме еден ден од државата, отколку да се исполнат овие 6 точки.

Па да, всушност Македонците веќе на големо работат на тој случај, секоја година десетици илјадници Македонци ја напуштаат Македонија од најразлични причини, а добар дел од нив никогаш не се враќаат, очигледно не заминуваат на одмор или на печалба.

Се молит Виндфакер да поработат на разумта и да клајт дикат пред да пишит нешчо, з'ш љугево со право реагирет. Не смејт тука АРМ да се мешат з'ш ова не е надворешен непријател. Ова се внатрешни пријатели и сограѓани. Исто така не требит полицијана да истрчвит пред докрај дасутрвдит намерата: з'ш е симнато знамено? Можит требало знамено дасисперит или дасоднесит на хемиско. Не мојш туку така веднаш да осудвиш и ѓутуре да казнуваш. Требит малу подлабока анализа, експертски тимој, учество на меѓународната заедница, мултинационални панел дискусии. После то требит да се сослушет тие шо го имет симнато дали сакале да го исперет, испеглет или иштиркет или пак имале ниет да клает некое посочувано македонско знаме.
Море дете, не тук‘ врти одоколу преку Галичица, се кажвит со два збора сушчината.Сакале да клает поголемо и п‘убо знаме, све со уба намера.

Еф и МВР официјално не потсетвит дека пак халуцинираме

МВР:Ветер го симнал знамето од јарболот во Кичево
Во текот на денешниот ден, знамето на јарболот што се наоѓа во близина на железничката станица-Кичево, се спуштило од врвот на јарболот
25032013204844_%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%20%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D1%98%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BB.jpg
Повеќемина очевидци кои биле во непосредна близина на настанот како и вработените во блиските дуќани, забележале како знамето без никаков допир само се спушта од јарболот:facepalm:.Истото е вратено на првобитната положба и одново се вее на врвот од високиот јарбол.
-Откако проструи веста дека се спуштило знамето од високиот јарбол , испративме наша екипа да провери дали навистина знамето се наоѓа на своето место.За веродостојноста дека знамето без никаков физички допир се спуштило од јарболот, ни потврдија и дуќанџиите, кои се наоѓаат во непосредна близина на Ж.С. Кичево. Откако знамето повторно е вратено на своето место, истото повторно се спуштило од јарболот.Така што сите други пласирани информации се дезинформации и не одговараат на фактичката состојба-рече командирот на ПС Кичево, Тони Крстески.
И од Министерството за внатрешни работи во Скопје, за Нова Македонија потврдија дека знамето било симнато поради ветер.

Фала богу е продадено, сигурно не го споија Кичево со две поголеми албански општини за да македонец стане градоначалник на територијално и демографски поголема општина. Говорот на Груевски беше чисто за поени и гласови на неговото конто, пошто има националисти македонци кои се запалија на говорот негов, дури и познаниции мои по 4-5 пати го гледаа видеото на јутуб и свршуваа на него.
Епа то е работата, и овде ( во Прилеп ) пратениците негови кажуваат низ чаршија кој бе албанци вака така ние во парламент против нив работиме се к*рчат и после оп слика на фејсбук кој гласа ЗА талат џафери да биде избран за министер, двата единствени пратеници од дпмне од прилеп гласале ЗА, еееееј па имаше албанци шо гласале ВОЗДРЖАН е тоа е лицемерието на овие шо уште повеќе ги замразив !

А шо да прај бе море, ај кажи шо да прај, беа независна партија Достоинство гласаше некој за нив ? Не ни знаеа дека постојат, мораше со бранко да оди, во Прилеп го гледаше бранко во очи и кажа ако дојдам на власт и бранко не ми го исполни тоа што јас го кажувам по митинзи и го ветувам ќе преминам со други мерки !! В ЛИЦЕ ОВА МУ ГО КАЖА, КОЈ ОД ВМРО ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖИ НЕШТО АНТИ-АЛБАНСКО КАКО СТОЈАНЧЕ И ПЛУС ДА МУ ГО ПЛУКНИ ЛИЦЕ НА ГАЗДАТА ГРУЈО ?!?!?!?!?! МРШ бе ко нема да изгиниме сите
Стојанче го почитував до дека не влезе во коалиција со Бранко и Лупчо. Двајцата што ја изгубија 2001, што ни начукаа рамковен што ги амнестираа учките. Што ги продадоа Струга,Кичево Скопје итн. Има и поголеми патриоти од Стојанче што и многу полошо поминаа од него. Но никој од нив не се дрзна со Бранко и Лупчо да прави коалиција. И не отидоа нивните рани да ги употребаат за глас повеќе да добијат со цел да влезат во политика. Немаше А да кажам ако Стојанчо имаше партија и ако не беше со никој. Ама за мене откако му седна во скут на Бранко , Стојанче за мене е само уште една продадена душа. Не му смета ли на Стојанчо што сегашниот коалициски партнер прв ги стави Дуи во влада, не му сметаше ли што Талат тогаш беше заменик министер. Не му сметаше ли што овој ги продаде Струга,Кичево Скопје. Или откако други дојдоа на власт овој се му текна. Џабе Стојанче ја изгуби довербата во народот а ја имаше пред да се фати со овие.

Овој пат Кичево небеше продадено.Цела влада беше на кутии низ Кичево,се донесоа многу македонци од Србија,Хрватска,Словенија Италија и излезноста на македонците што живеаат во Кичево беше 99%.

Што можеше да се направи со турците и ромите?им се ветуваше све и сешто.на мои пријатели турци им се завршија големи работи-на едниот му ја вработија ќерката како асисент,него го назначија за раководител,на сватот егов му дадоја локација за дуќан во центарот.на други пријатели турци им ја поплочија улицата,и им кажаа од понеделник ќерката да оди во РЕК осломеј на работа како чистачка(има само осмо одделение)...

и пак џабе.сите до еден гласаа за фатмир.

Што можеше повеќе да се направи со позитивни мерки-ништо,све друго можеше само со репресија

До каде стигнавме...ама добро,македончето е веќе убаво навикнато да биде ебано и да кути,да трпи иако го боли,барем поголемиот дел.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom