Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
2 чисти пенали не ни досуди :facepalm: А и овај Освалдо што нога ќе беше 3 месеци без гол, излегува 1 на 1 со голманот не погодува. Требаше да победиме ама знаејки како игра Удинезе дома и ако го занемариме фактот дека игравме со играч повеќе и дека судијата не оштети бодот е добар. Морам да ги пофалам Де Роси и Торосидис. Одлично изиграа браво.

Предлог за судии следната сезона. Еве еден предлог од мене
220px-Stevie_Wonder.jpg
100 пати подобар од сегашниве во серија а

Dobro de ce se naucat li bez Totti da igraat ? Ne ja gledav najdobro no otkako izleze mnogu bledo...Osvaldo pa koj pacer covece...Si rekov za moment ce im dade kako na inter 2 kolo koj im go zacuka ,no ovoj pat cel gol go promasi...teska rabota,Destro koga se vraca?

<3 Makedonija не заебавај, брат. :D Какво 3то место какви прикаски. Ако обезбедат пласман во ЛЕ, успех ќе биде. :)
Уште така мислиш, или се зголемува надежта полека? Уште оние Милан педерчињана да не ги форсираа судиите ќе беше уште поинтересно ама моментално мислам дека поголеми шанси имаме да ги стигнеме Наполи, до крај имаат најтежок распоред плус последно коло со нас на гости, а и во најслаба форма се :)

Уште така мислиш, или се зголемува надежта полека? Уште оние Милан педерчињана да не ги форсираа судиите ќе беше уште поинтересно ама моментално мислам дека поголеми шанси имаме да ги стигнеме Наполи, до крај имаат најтежок распоред плус последно коло со нас на гости, а и во најслаба форма се :)
Abe kakvi Liga na Sampioni ? Ne e nevozmozno no treba da gi mlatimo do kraj eventualno 1 do 2 poraza da imamo do kraj...Daj boze treti da bidemo neli ama tesko epten...Golema e konkurencijata a Milan mora da bide 2 ili 3 ...Treba Napoli da pagja znaci a Fiore,Inter da se sopnuvaat odvreme navreme

Abe kakvi Liga na Sampioni ? Ne e nevozmozno no treba da gi mlatimo do kraj eventualno 1 do 2 poraza da imamo do kraj...Daj boze treti da bidemo neli ama tesko epten...Golema e konkurencijata a Milan mora da bide 2 ili 3 ...Treba Napoli da pagja znaci a Fiore,Inter da se sopnuvaat odvreme navreme
Фиорентина и Интер искрено се послаби од нас, Милан многу ги форсираат судиите се гледа тоа што значи Италијанската лига е проѕирна како хулахопка и се гледа дека Милан ќе иде во ЛШ сигурно, надеж ни е Наполи кој е во криза и кој има најтежок распоред до крај, и дај боже последно коло да решава за 3 то место меѓу нас и Наполи, ги пречекуваме дома што значи би било лудница... Искрено јас верувам, верував дури и кога беше потешко, а таа верба моментално е уште поголема. НАПРЕД РОМА!!!

Тешко, тешко.
Чуда треба да се случуваат до крајо на сезоната, за Рома да заврши на 3тото место. :)
Лига Европа максимум.
Тоа е тоа, сезонава.

Можевме да ја добиеме утакмицата, ама ете немавме среќа и судиите доста не оштетија(минимално за еден пенал), ама не сме ние Милан, јбг ..:confused:

Аурелио Андреацоли како така го стабилизира тимот, на тактички план сме доста добри, Удинезе на домашен терен е екипа која игра офанзивно и атрактивно и има пораз само од Јуве, а Рома не им дозволи да направат една сериозна шанса, и голот што го постигнаа беше од полушанса каде го примивме ради индивидуални киксови на Бурдисо(веќе секоја утакмица кикса), Торосидис, а и Стек можеше да ја фати, плус на крајот Освалдо утна 200% шанса .. тоа е тоа .. имавме добра можност ама не ја искористивме, шансите за 3-то место се теоретски, треба до крај се да тепаме, ма да одбраната со Бурдисо не ми влева надеж .. што е тука е ..

наредниот меч со нашите пациенти Парма може ќе биде одложен, денеска или утре ќе има конечна одлука, причината ја заборавив ..

Најк е новиот спонзор на Рома кој ќе ги прави дресовите и целата опрема :vozbud:

Но договорот ќе важи не од следната, туку од сезона 2014/15 и е потпишан за наредните 10 години со што Рома ќе заработи 100мил евра, односно 10мил по сезона :vozbud:

Сега само проблем е да се најде спонзор кој ќе ги направи дресовите за наредната година, бидејќи Најк се држи до своите правила(за да носите Најк дресови, договорот мора да е постигнат околу 1 година порано) што не е случај со Рома, па така да наредната година ќе носиме Асикс или нешто слично .. со Капа договорот е раскинат, ондносите влошени, па затоа сега тие нема да испаднат во пресрет и да направат дресови за наредната година ... овој договор со Најк е голем чекор, ќе имаме дресови кои се достапни во секоја држава, профитот сигурно ќе биде поголем, уште оној Шеикот да влезе со удел во клубот и да се направи стадионот, тогаш можам да кажам дека Рома има светла иднина !!
--- надополнето: 14 март 2013 во 12:02 ---
Ради изборот на Папа, можно е утакмицата со Парма да биде одложена бидејќи се очекува претставување на Папата во недела ...

btw, еве го новиот Папа :cool:
xf6ipx.jpg

--- надополнето: 14 март 2013 во 12:08 ---
Најдов некои фотошоп варијанти за новите дресови на Најк, ма да не мора да значи дека ќе бидат вакви ни приближно
2jga5jl.jpg

Најк е новиот спонзор на Рома кој ќе ги прави дресовите и целата опрема :vozbud:

Но договорот ќе важи не од следната, туку од сезона 2014/15 и е потпишан за наредните 10 години со што Рома ќе заработи 100мил евра, односно 10мил по сезона :vozbud:

Сега само проблем е да се најде спонзор кој ќе ги направи дресовите за наредната година, бидејќи Најк се држи до своите правила(за да носите Најк дресови, договорот мора да е постигнат околу 1 година порано) што не е случај со Рома, па така да наредната година ќе носиме Асикс или нешто слично .. со Капа договорот е раскинат, ондносите влошени, па затоа сега тие нема да испаднат во пресрет и да направат дресови за наредната година ... овој договор со Најк е голем чекор, ќе имаме дресови кои се достапни во секоја држава, профитот сигурно ќе биде поголем, уште оној Шеикот да влезе со удел во клубот и да се направи стадионот, тогаш можам да кажам дека Рома има светла иднина !!
--- надополнето: 14 март 2013 во 12:02 ---
Ради изборот на Папа, можно е утакмицата со Парма да биде одложена бидејќи се очекува претставување на Папата во недела ...

btw, еве го новиот Папа :cool:
xf6ipx.jpg

--- надополнето: 14 март 2013 во 12:08 ---
Најдов некои фотошоп варијанти за новите дресови на Најк, ма да не мора да значи дека ќе бидат вакви ни приближно
2jga5jl.jpg
Мислам дека овој проект е повеќе од одличен. Дресовите се супер, едноставни ненатрупани. Едвај чекам да заиграат во нив па и да се најдат да може да се купуваат.

Мислам дека овој проект е повеќе од одличен. Дресовите се супер, едноставни ненатрупани. Едвај чекам да заиграат во нив па и да се најдат да може да се купуваат.

не верувам дека овие дресови ќе бидат, ова некој фан ги направил во фотошоп ..

Убава победа против нашиот пациент :) негативните последици кои останаа од Земан полека се одстрануваат, Рома веќе не прима гол така лесно, сега и да прима не е од контра или полуконтра .. со оваа формација тешко дека така ќе примаме гол, сепак фала му на Земан што ни го разигра нападот го врати Тоти во форма уште на почетокот на сезоната, па така да сега колку и дефанзивно да играме, голови даваме ... сеуште ќе си ќутам за Андреацоли, сега за сега добро си ја врши работата, но рано е, да видиме по паузата следниве два натпревари како ќе ги одиграме со Палермо во гости и со Лацио .. шанси за ЛШ постојат, но сеуште се минимални, штета што Фиорентина и Наполи не завршија нерешено, али што е тука е, Лацио ни е позади грб :icon_lol:
Сега само одбраната ме плаши и неконстантноста кај Бурдисо, значи лесно гол можеме да примиме кога топката е во нашиот шеснаесетник пред голот, кога треба да се расчисти секоја мала можност за гол, во овој сегмент треба дефанзивците да изиграат по спретно, посебно Бурдисо .. доколку тука се подобриме можеме да се надеваме на поволни резултати ;)

Тоти секое коло се повеќе и повеќе ме изненадува, како е можно на 36 години да игра толку добро, секоја чест за формата и за искачувањето на втората позиција на вечната листа на стрелци во Сериа А !!
Прандели изјавил доколку Италија се квалификува на СП во Бразил и доколку Тоти продолжи да игра во оваа форма ќе го повика директно во Бразил(лајк а бос):cool:

Сега да се надеваме дека некој од репрезентативците нема да се вратат повредени од квалификациските мечеви :)

^ Zamparini izjavil dokolku ne ja pobedime Roma ,mrtvi sme :D Shala na strana ce bide pekolno tesko na Sicilija ovie ce go brkaat posledniot voz za spas (no mislam ne im bega Seria B ) !
Borce mene me zagrizuva napadot t.e Osvaldo i onie spekulacii deka ce ni gi lapnat Marcos,Lamela i Pjanic :confused: Inace Marqinho mnogu se vklopi vo timov na Andreacoli znaejci deka zimava kupec mu baravmo :)

^ Zamparini izjavil dokolku ne ja pobedime Roma ,mrtvi sme :D Shala na strana ce bide pekolno tesko na Sicilija ovie ce go brkaat posledniot voz za spas (no mislam ne im bega Seria B ) !
Borce mene me zagrizuva napadot t.e Osvaldo i onie spekulacii deka ce ni gi lapnat Marcos,Lamela i Pjanic :confused: Inace Marqinho mnogu se vklopi vo timov na Andreacoli znaejci deka zimava kupec mu baravmo :)

Зампарини денеска за Миколи изјави дека очекувал повеќе од него и дека прикажувал слаби игри, со тие негови изјави сам ја влошува ситуацијата во клубот :D

Па нека не те загрижува одењето на Освалдо, боље нека си оди, поготово доколку некој ја плати цифрата за која го купивме ;)

А за Маркињос,Ламела и Пјанич ќе видиме што ќе се случи на лето, сепак не верувам дека ни еден од нив ќе си оди, можеби Ламела за некоја луда цифра која можеби и не би ни дошла лошо, сепак не би сакал тоа сценарио да го гледам, голем талент е и допрва ќе прикажува уште подобри игри ... нашите газди изгледаат доста амбициозни, така да мислам дека ќе ги задржат тројцата:)

ako otidat Marcos, Lamela, Pjanic dzabe e se sto se slucuvase poslednive 2godini....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom