- Член од
- 30 јули 2011
- Мислења
- 589
- Поени од реакции
- 246
и ова панда оптик кај се наоѓа
Јас имам малку поголем диоптер и обично стаклата ги немаат на лагер, па мора да ги порачуваат и затоа секогаш кога купувам стакла ги прошетувам сите оптики за да најдам поевтино.најевтина оптика ?
јас кај што прашав во к.вода на едно место ми рекоа 2100ден стаклата имале 6-7 слоеви заштити од прашина од пц,не се замаглувале од една во др просторија и вика ако им истуриш вода нема капки да има на стаклата сите капки се собираат во една како живатаЈас имам малку поголем диоптер и обично стаклата ги немаат на лагер, па мора да ги порачуваат и затоа секогаш кога купувам стакла ги прошетувам сите оптики за да најдам поевтино.
Последниот пат, и стакла, и рамки, купив од Галерија на плоштад во Скопје, стаклата ме чинеа 500 денари поевтино отколку што би ме чинеле на други места, а рамките во разумна цена од 1600 денари, многу добро ми ги центрираа и сум задоволен.
Нареден пат дојди во Велес, тука антирефлексни стакла се 1200 денари.јас кај што прашав во к.вода на едно место ми рекоа 2100ден стаклата имале 6-7 слоеви заштити од прашина од пц,не се замаглувале од една во др просторија и вика ако им истуриш вода нема капки да има на стаклата сите капки се собираат во една како живата
јас бев пред 3год можеби беше крш невиден се,уште имаа тел на вртење технологија 0,си платив приватно кај др Ристовски барем знам се ми ги прегледаНекој што имал искуство да сподели информации за Поликлиника Букурешт?
Разбрав дека прегледот е бесплатен (со зелени картони). Дали за преглед треба да се закаже претходно или се оди на лице место?
Јас вчера се јавив и ми рекоа дека операција од перде чини од 48 000 денари па до 1700 евра за едно око за преку фондот ништо не ми кажаа.Има некој искуство со правење операција во Систина преку фондот?
Оперираат и преку фондот, ама се чека долго време.Јас вчера се јавив и ми рекоа дека операција од перде чини од 48 000 денари па до 1700 евра за едно око за преку фондот ништо не ми кажаа.
20 пати помала цена и 20 пати пократко време трае прегледот. Што сакам да кажам, за да успеат сите пациенти да ги услужат прегледите се вршат површински, а во систина прегледот трае 20-30 минути, што нема шанси тебе доктор во државна толку време да те тинтари.Доколку се работи за обичен преглед и јас би избрал приватна очна клиника, без разлика што истата услуга би ја добил и на Очната државна клиника(не се до толку утепани,имаат добиено нова опрема) за 20 пати помала цена, но сепак ќе ги избегнам гужвите и целодневното малтретирање по шалтери и ходници. Сепак, доколку се работи за операција, би ви го препорачал доктор Ставриќ кој убедливо е најдобриот на тоа поле во државава. Премногу го исплукаа бившите му колеги кога ја напуштија клиника и отидоа во Систина, затоа денес своите оперативни неуспеси и потфрлувања ги препраќаат кај него. Тоа кажува се за него и неговата стручност.