Cockblocker

• Креатор на темата Креатор на темата mans
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден другар што секогаш тој се става во прв план. Кога сме излезени повеќе другари "во поход" безразлика колку девојчиња и да бидат тие што сме ги запознале тој веднаш "си ја бележува" најубавата. Не е поднослив, дечково незнае за осет. А истовремено и тој ни е ако може да се каже и најубав во друштвото(да не звучам педерски), ама барем на прв поглед највеќе мами иако нема никакво понашање ги привлекува со изглед. И затоа само е*е лесни девојки, неможе да си фати озбилна женска. Има добар рејтинг, први му пишуваат на фејсбук, го боцкаат, и пак кога ќе излеземе се понаша како ништо да не чепнал цел живот.
Имаме еден другар што е тип на човек плачипичкар. Се удвара како џентлмен или папучар да не речам, и со овој се најблиски. Многу се интересни, папучаров ќе си бележи некоја и ќе ја лови за озбилна врска, а овој другиов ќе му ја еби :pos:. И тоа кога ќе излезат двајцата негде заедно папучаров ги шмека им зборува а девојчињава не го рецкаат, му паѓаат на насмевката на другиов. И многу често се расправаат за тоа, овој му вели "сељак еден, немаш осет, што се глупираш толку", а другиоб не се замара само се смешно и не му влегува во дискусија.

:cuc: за начинот на кој е отворена темата, одамна го немам видено ова!

Не ретко се среќава оваа појава, мада повише сум ја сретнал како ненамерно отколку како намерно спречување на некаква акција. Тоа што не ми беше познато беше терминот со кој се опишува оваа појава, првпат го слушам поимот cockblock.

Се замислив за една работа...

Што ако некој намерно или ненамерно спречи акција на другарка со некоја типка? Дали и тука станува збор за cockblock или се користи друг термин? Пошто нели у случајов не е вклучен cock... Дали таа појава ќе се нарече pussyblock?

Што ако некој намерно или ненамерно спречи акција на другарка со некоја типка? Дали и тука станува збор за cockblock или се користи друг термин? Пошто нели у случајов не е вклучен cock... Дали таа појава ќе се нарече pussyblock?

Не, ќе се вика Pussyclock :icon_lol: (од block i cock)

Се замислив за една работа...
Точно, пусиблок е иста појава како и кокблокингот со тоа што се работи за женска особа која игра главна улога во спречувањето на нејзината другарка да биде поебена.
Додуша има и женски кои личат и се понашаат како курови, така да поимот кокблок и те како им е соодветен.

Кокблокот е страшно ниска и педерска работа на себични луѓе. За мене непочитувањето на bro code и bro-ton значи дека не е пријател. А интересното е што излегуваш asshole ако му речиш да одјебе затоа што не е ни свесен дека прави кокблок, тогаш си ти дрскиот, арогантниот и себичниот пријател кој се наљутил поради некоја random девојка.

Maлце уфилмени ми сте вие во поголемите градови. Кокблокер, бро коуд, бла бла... Мислам, нема потреба од користење англиски термини за тоа. Едноставно кажете педер и другарство. :D

Иначе, "кокблокер" не сум бил. Уствари, можеби сум бил, ама ненамерно. Сепак, мислам дека знам да проценам момент да се тргнам на страна. Дека иам кажано некоја заебанција на сметка на другар иам, ама тоа никогаш го неам направено за да го избрукам пред некоја девојка, туку онака чисто на заебанција. А некој да ме заебал мене, пак не се сеќавам. Додуша искрено, немал кој знае колкава шанса да ме заебе, оти искрено да ви кажам така поповлечен сум, а и нашиот град не изобилува од толку девојки :D и не сум се пуштал многу многу на девојки. До пред година-две не се замарав воопшто со девојки, потоа си фатив и ете, уште сум со неа после 15 месеци. Можеби некој ми има направено и мене таква работа, т.е. сигурно ми има...ама сигурно било ненамерно. Едноставно, не дека се водиме по некои "бро коудс", ама до толку мислам дека се почитувам со другарите меѓусебно. :)

Јас гледам дека повеќе од пола немате везе што ви пишувам, не за друго дека сте помали најверојатно, ама нема везе ова ќе ви се најде за понатаму во животот.

мислам дека испуштивме еден многу лош тип на кокблокери, а многу присутен - платонска девојка. тоа ти е кога врската со некоја твоја другарка ќе ти премине на заебано ниво - ги обавуваш сите должности на дечко, а не добиваш ништо од повластиците, скроз обратно од friend with benefits. за жал имав и таква другарка. на почеток си викаш супер, ќе добијам малку и женско мислење за многу работи, ќе мести понекоја другарка, а може и со нејзе нешто да се случи, иако тоа не ти е главна цел. е арно ама по некое време, без да забележиш си станал нешто како дечко, само што нема секс. излегувате заедно, одиш во шопинг со нејзе, понекогаш преспиваш кај нејзе или таа кај тебе, слушаш за проблеми итн итн. потоа се случува кога сте излезени и таа ќе нанишани некој тип, ти вика стој до мене, ама не многу блиску, да не си мисли дека ми си дечко. и после ќе те откачи. ако пак некој ја гњави, ти мора да ја заштитиш, нели како дечко. во обратна ситуација, ако ти почнеш муабет со некоја друга, одма иди и ти сјебува работа - те гушка, те бакнува, те трга за играње, па да одите дома до кај нејзе... и ти си викаш у јее, време беше :) и стигнувате таму - фала што ме испрати, ај чао :mad: после еден или два вакви удеси, си викаш нема уште еднаш да паднам на вака евтина финта, ама не ја откачувам, барем некоја другарка ќе мести. ама нема шанси бе брате, таа да те дели со некоја друга, ти си нејзина платонска кучка и нема бегање. единствено чаре е да ја баталиш дружбата со нејзе или барем да ја ограничиш на пиење кафе одвреме-навреме. така и би :)

мислам дека испуштивме еден многу лош тип на кокблокери, а многу присутен - платонска девојка. тоа ти е кога врската со некоја твоја другарка ќе ти премине на заебано ниво - ги обавуваш сите должности на дечко, а не добиваш ништо од повластиците, скроз обратно од friend with benefits. за жал имав и таква другарка. на почеток си викаш супер, ќе добијам малку и женско мислење за многу работи, ќе мести понекоја другарка, а може и со нејзе нешто да се случи, иако тоа не ти е главна цел. е арно ама по некое време, без да забележиш си станал нешто како дечко, само што нема секс. излегувате заедно, одиш во шопинг со нејзе, понекогаш преспиваш кај нејзе или таа кај тебе, слушаш за проблеми итн итн. потоа се случува кога сте излезени и таа ќе нанишани некој тип, ти вика стој до мене, ама не многу блиску, да не си мисли дека ми си дечко. и после ќе те откачи. ако пак некој ја гњави, ти мора да ја заштитиш, нели како дечко. во обратна ситуација, ако ти почнеш муабет со некоја друга, одма иди и ти сјебува работа - те гушка, те бакнува, те трга за играње, па да одите дома до кај нејзе... и ти си викаш у јее, време беше :) и стигнувате таму - фала што ме испрати, ај чао :mad: после еден или два вакви удеси, си викаш нема уште еднаш да паднам на вака евтина финта, ама не ја откачувам, барем некоја другарка ќе мести. ама нема шанси бе брате, таа да те дели со некоја друга, ти си нејзина платонска кучка и нема бегање. единствено чаре е да ја баталиш дружбата со нејзе или барем да ја ограничиш на пиење кафе одвреме-навреме. така и би :)
Тоо ѕвер, како можев да заборавам.
Истиов муабет ми се случуваше години наназад, дури и склапавме тактики за секс за една вечер у диско со фуфици. Арно ама со тек на време сфатив дека ме уназадува и дека тактиките си ги тера во своја полза како ја не би профитирал на сексуално поле. Капак на се беше кокблокање на 3 потенцијални кандидатки за секс во една вечер, со кои што веќе ги имав поминато првите фази, но ете shit happens when you have a cock blocker next to you. Ги поминавме сите фази и на крај завршивме во кревет.
Тоа беше капак на се. Добро е што направив супер анализа и што тој тип на луѓе може да го окарактеризирам како типична платонска кок блокер "френдица". Ти благодарам и тебе што ме потсети.
Редно време е да се напише книга :icon_mrgr:

Тоо ѕвер, како можев да заборавам.
Истиов муабет ми се случуваше години наназад, дури и склапавме тактики за секс за една вечер у диско со фуфици. Арно ама со тек на време сфатив дека ме уназадува и дека тактиките си ги тера во своја полза како ја не би профитирал на сексуално поле. Капак на се беше кокблокање на 3 потенцијални кандидатки за секс во една вечер, со кои што веќе ги имав поминато првите фази, но ете shit happens when you have a cock blocker next to you. Ги поминавме сите фази и на крај завршивме во кревет.
Тоа беше капак на се. Добро е што направив супер анализа и што тој тип на луѓе може да го окарактеризирам како типична платонска кок блокер "френдица". Ти благодарам и тебе што ме потсети.
Редно време е да се напише книга :icon_mrgr:
абе од вакви ситуации не книга, и ситком може да се направи ако придонесеме сите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom