D
dbt
Гостин
Aко можиш да ми дадеш пример каде во математиката x=x+1 е валидно равенство.Како бе ја нема (fail)Цела дискретна математика лежи на горната пресметка
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aко можиш да ми дадеш пример каде во математиката x=x+1 е валидно равенство.Како бе ја нема (fail)Цела дискретна математика лежи на горната пресметка
Не правевме муабет за равенство, очигледно дека како равенство е грешно. Горе кога го објаснуваше не напиша равенство, пиша i = i++, инициализирање (има разлика). Еквивалентот на горното равенство во некој од јазициве за прог. ќе е x == x+1 кое пак е грешно. Ако од некој вакви основни работи неможеш да ја видиш врската, немора да значи и дека ја нема, мада ова е ситница, и сварно незнам зашто сите барате толку тесна врзка меѓу математика и програмирање. Просто тие две работи одат заедно. Нема подобар начин за да се здобиеш со по-аналитичен начин мислење, како што рече ти, да се научиш да мислиш и да ги поврзуваш работите логички, од учење математика. Да имаше некој по-лесен и по-забавен начин, никој немаше да се замара со математика.Aко можиш да ми дадеш пример каде во математиката x=x+1 е валидно равенство.
Не правевме муабет за равенство, очигледно дека како равенство е грешно. Горе кога го објаснуваше не напиша равенство, пиша i = i++, инициализирање (има разлика). Еквивалентот на горното равенство во некој од јазициве за прог. ќе е x == x+1 кое пак е грешно. Ако од некој вакви основни работи неможеш да ја видиш врската, немора да значи и дека ја нема, мада ова е ситница, и сварно незнам зашто сите барате толку тесна врзка меѓу математика и програмирање. Просто тие две работи одат заедно. Нема подобар начин за да се здобиеш со по-аналитичен начин мислење, како што рече ти, да се научиш да мислиш и да ги поврзуваш работите логички, од учење математика. Да имаше некој по-лесен и по-забавен начин, никој немаше да се замара со математика.