Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше еден стрип со Дилан Дог каде што еден лик му ги вадеше носевите на жртвите, душата се најдува во синусите според некој средновековен мит.

Да друга тема е и тоа без веза тема за во мистерии... сосема непотребна ти е и музиката :D Ама ајде :D
Кој знае, може тебе душата ти се радува на ваква музика :)
Јас со ова си ја бркам душата :D
http://www.youtube.com/watch?v=ektNbg_41S0&feature=youtu.be&t=12m49s
Ќе си ја оцрниш(народски кажано) душата со тоа бре :D

:)
Јас со ова си ја бркам душата :D
хепта, абе читај насловот....„Ако во човекот има душа...“
За да бркаш нешто требе прво да го имаш.....:pos:
Све мајстори , бреее.....сите кажаа каде се наоѓа...:facepalm:

хепта, абе читај насловот....„Ако во човекот има душа...“
За да бркаш нешто требе прво да го имаш.....:pos:
Све мајстори , бреее.....сите кажаа каде се наоѓа...:facepalm:
Aбе "наоѓа" подразбира 3 димензии просторно и плус една време......како и да е, со душата има едно правило дека се стекнува и се губи(оцрнува) :)
Се губи и се наоѓа....со други зборови. Нешто како у тракава :D

Со електронска музика не секој наoѓа нешто. Помили ми се звуците на електрични гитари ;) Затоа има различни типови на музика, затоа има и толку многу духовни патишта :) Затоа и многу секти и премногу галама :D
Неточно дека нешто се губи или оцрнува - тоа се тези на „црните“ религии полни мрачни патишта и коридори! Тие постојат бидејќи има премногу оковани души-чки ;)
Што секако не се заморуваат каде им е душата и што со нејзе, ќе мислат на тоа „на оној свет“ далеку од 3D и едното ти време.. :)
И тука нема 3де и едно време.. не за сите :D
Некои доаѓаат од далеку, како и боговите http://www.youtube.com/watch?v=Q0JyuUzT_N0

Ако си слабо кондиционо спремен душата паѓа во гениталиите, затоа она после секс често си викаш у пичку матер душата ми излезе (ама не пред дотичниот партнер гласно, туку во себе) :D
Така, душата може да менува позиции, не е дефинирано местото ...

I kade moze da se najde ?

images

Според евреите вака оди:
The Parts of the Soul
The Sephiroth
  • 1 Kether: יחידה Yechidah (The Self)
  • 2 Chokmah: חיה Chiah (The Life Force)
  • 3 Binah: נשמה Neshamah (The Intuition)
  • 4 Chesed, 5 Geburah, 6 Tiphareth, 7 Netzach, 8 Hod, 9 Yesod: רוה Ruach (The Intellect)
  • 10 Malkuth: נפש Nephesh (The Animal Soul, which perceives and feels)
The Paths
  • 11 Aleph (Air): רוה Ruach (The Intellect)
  • 23 Mem (Water): נשמה Neshamah (The Intuition)
  • 31 Shin (Fire): חיה Chiah (The Life Force)
  • 32-bis (Earth): נפש Nephesh (The Animal Soul, which perceives and feels)
  • 31-bis (Spirit): יחידה Yechidah (The Self)
Или со слики:
Treeoflife0.gif
Што е всушност мапа на човекот навнатре и нанадвор (што испаѓа дека душата не е само во телото ами зафаќа и нешто поеќе).​

Со електронска музика не секој наoѓа нешто. Помили ми се звуците на електрични гитари ;) Затоа има различни типови на музика, затоа има и толку многу духовни патишта :) Затоа и многу секти и премногу галама :D
Неточно дека нешто се губи или оцрнува - тоа се тези на „црните“ религии полни мрачни патишта и коридори! Тие постојат бидејќи има премногу оковани души-чки ;)
Што секако не се заморуваат каде им е душата и што со нејзе, ќе мислат на тоа „на оној свет“ далеку од 3D и едното ти време.. :)
И тука нема 3де и едно време.. не за сите :D
Некои доаѓаат од далеку, како и боговите http://www.youtube.com/watch?v=Q0JyuUzT_N0
Што има врска какво потекло има....вибрација како вибрација
Гитарата нешто по добра да не е? :)
Иначе има два типа на музика....убава и не убава.
А за душата...да, се оцрнува и се "осветлува". Е сега влијание има тука и музикава....како и да е.

Боговите :)
Од каде далеку доаѓаат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom