Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, му земав на кутрето едно апче за глистите ми рекоа пола да му дадам сабајле а другата половина за две недели. Не ми текнува како се вика апчето. А земав и едно прашокче за болвите, пошто нон стоп се чеша NEO- PITROID се вика. Како да го користам?

Ок, му земав на кутрето едно апче за глистите ми рекоа пола да му дадам сабајле а другата половина за две недели. Не ми текнува како се вика апчето. А земав и едно прашокче за болвите, пошто нон стоп се чеша NEO- PITROID се вика. Како да го користам?
Ќе го истуриш прашокот по целото тело и потоа ќе го расчешлаш кучето.
Јас сепак повеќе сум за ампулите (Фронтлајн, Протектор, Фиприс) ... од прашоците не сум задоволна.

Ќе го истуриш прашокот по целото тело и потоа ќе го расчешлаш кучето.
Јас сепак повеќе сум за ампулите (Фронтлајн, Протектор, Фиприс) ... од прашоците не сум задоволна.
Ми рекоа мало било за ампула. Треба да се заштитам јас некако додека го ставам прашокот? Пишуваше при допир со кожа да се реагира одма (измие)

Ми рекоа мало било за ампула. Треба да се заштитам јас некако додека го ставам прашокот? Пишуваше при допир со кожа да се реагира одма (измие)
Колку е старо кутрето?

Колку е старо кутрето?
Врска немам, го најдоа на улица. Има забчиња, крзно големко како топче е ама незнам колкаво е. Девојка ми беше во аптека незнам што им рекла за возраст ама и рекле мало е за ампули. Ќе ставам слика попосле од кутрето

Врска немам, го најдоа на улица. Има забчиња, крзно големко како топче е ама незнам колкаво е. Девојка ми беше во аптека незнам што им рекла за возраст ама и рекле мало е за ампули. Ќе ставам слика попосле од кутрето
Во тој случај во аптека побарајте ракавици, мислам дека една е 5 ден. и како што ви објасни Лу така ке го ставите прашокот.

Во тој случај во аптека побарајте ракавици, мислам дека една е 5 ден. и како што ви објасни Лу така ке го ставите прашокот.

Без ракавици го ставив, го напрашкав целото убаво. Се измив одма после тоа, не би требало да е проблем.. Еве слики иначе :)

601446_620849367929763_655628530_n.jpg

Не е проблем и без ракавици да се употребува неопитроидот, само да не се вдише или дојде во контакт со слузокожа.
Иначе ефикасен е за болви и други буби како и против мравки ако се собираат околу местото каде се чува кутрето (збориме за двор) а кога ќе потпорасне ампула и терај без мука.

Ми сере кај стигне, никако да го фатам на дело па да го однесам да му покажам кај треба. Иначе од тоа апчето за глисти одма делуваше, си ги истера од себе и се надевам тоа беа сите и нема да го мачат веќе

Ми сере кај стигне, никако да го фатам на дело па да го однесам да му покажам кај треба. Иначе од тоа апчето за глисти одма делуваше, си ги истера од себе и се надевам тоа беа сите и нема да го мачат веќе
После една недела дадете повторно.

Неопитроидот не е отровен за луѓе и топлокрвни животни, отровен е само за инсекти, затоа и не е опасен за употреба кај луѓето и помлади кучиња. Обично според упатсвата на производителите на повеќето препарати од тип на ампули и огрлици кај нас, препораката е да не се ставаат на кучиња помали од 3 месеци и полесни од 2 кг. Најдобро е да го напрашувате еднаш на секои 7-8 дена бар едно два-три пати додека не се уништат сите возрасни паразити што евентуално ги има a ако го чувате дома, не е лошо и еднаш темелно да го избањате да се ослободите од нечистотија и евентуални, ларви, јајца, гнезда од болви и нивни одпадоци.

Го бањав штом го донесов, убаво го средив и сега седи внатре. Искочи еднаш по двор да се протрча, и го забришав само кога го внесов пошо неможам секој ден да го бањам. Ама за некој ден пак ќе го средам. А и ми рекоа да не го бањам денес зашто беше напрашкан па да не се измие тоа, да остане за да дејствува.

Дечки мојата мачка денеска ненадејно почна целата да се тресе, прво почна да прета, да го тресе десното раче а потоа целата, кога ја фатив се обрна на грб и продолжи да прета и со раце и со нозе и да се тресе целата и глава и тело се. Ја однесов на ветеринар рече дека има температура и поради тоа така реагирала. Ја боцкаше со 2 инекции и ми рече да ја однесам пак за 2 дена за да ја прегледа подобро бидејки забележа дека мешето и е многу подувано и тврдо (не беше сигурен да не е трудна или да не имала насобрано вода, рече ке ја опоел малку за да ја прегледа подобро), меѓутоа кога се вративме по пат ме измочка (никогаш не мочка ако нема земја под неа па мислам ептен зор и било), а потоа отиде во двор и се искака (тврдо, и за прв пат не копаше), па си мислам можно е од тоа да и било тврдо мешето и подуванко. Откако се вративме дома таа е некако целата дезориентирана, само одеше и се удараше во се живо, во врата во стол во кревет :( јас ја викам таа на друга страна се врти, ја качив на столчето каде што секогаш си седи таа сакајки да се симне падна од него, после 1-2 х така седна на едно место од собата (каде никогаш порано не одеше) и заспа :( . Многу е дезориентирана и премногу несигурна кога чекори. Нормално е сето тоа при висока температура или можеби се работи за нешто друго?

Дечки мојата мачка денеска ненадејно почна целата да се тресе, прво почна да прета, да го тресе десното раче а потоа целата, кога ја фатив се обрна на грб и продолжи да прета и со раце и со нозе и да се тресе целата и глава и тело се. Ја однесов на ветеринар рече дека има температура и поради тоа така реагирала. Ја боцкаше со 2 инекции и ми рече да ја однесам пак за 2 дена за да ја прегледа подобро бидејки забележа дека мешето и е многу подувано и тврдо (не беше сигурен да не е трудна или да не имала насобрано вода, рече ке ја опоел малку за да ја прегледа подобро), меѓутоа кога се вративме по пат ме измочка (никогаш не мочка ако нема земја под неа па мислам ептен зор и било), а потоа отиде во двор и се искака (тврдо, и за прв пат не копаше), па си мислам можно е од тоа да и било тврдо мешето и подуванко. Откако се вративме дома таа е некако целата дезориентирана, само одеше и се удараше во се живо, во врата во стол во кревет :( јас ја викам таа на друга страна се врти, ја качив на столчето каде што секогаш си седи таа сакајки да се симне падна од него, после 1-2 х така седна на едно место од собата (каде никогаш порано не одеше) и заспа :( . Многу е дезориентирана и премногу несигурна кога чекори. Нормално е сето тоа при висока температура или можеби се работи за нешто друго?
Ако и ставил седатив можно е од седативот да била дезиорентирана и изгубена,мускулатурата да и е олабавена па затоа се измокрила додека подуен стомак најчесто укажува на зголемување на некој орган најчесто е бубрег или црн дроб бидејќи напомена дека го исфрлила фецесот и бил тврд (не укажува на паразитарно или стомачно заболување како и застој во перисталтиката на цревата затоа што нема дијареа ниту повраќање).Можно е да се работи само за инфекција(заради зголемената температура он ќе открие при дијагностиката каде е жариштето) или гасови во стомакот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom