Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро го почнаа а и публиката ги носеше до крај, на крајот Дамјан и Чековски презедоа одговорност. Мило ми е кога ќе падне некој голем тим, но тепале и не тепале со Крка може слободна да се каже дека како прва сезона беше повеќе од добра. Интересни завршници, победи на гости против великани на овие простори итн. Но треба уште засилувања а до година, пред се подолга клупа и засилување под кошевите...

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
тоа никогаш не е аут, иста грешка направија судиите со Литвус Ритас кога играа Партизан во Евролига после тоа Вујошевич ги уби од пцуење а и ги казниај судиите од ФИБА..на крајот беше тоа.
И ја се слагам дека тоа не аут што би значело дека сепак партизан е оштетен за секундите што течеа помеѓу додавањето и изведувањето на вториот играч.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.379
Поени од реакции
5.475
БРАВО МЗТ !!!!!
Криво ми е многу шо не ја гледав, и тоа цела недела си планирав дека ќе ја гледам на ТВ, и во последен момент ми излегоја некој работи па не бев дома !!! :(
Многу ми е ќеф шо ги победија Партизан !!!
Ако можи некој детално убо да напиши шо се случуваше на утакмицата, навивањето како беше, дали имаше гостински навививачи, нешто за играта ??
Како шо причитав нешто на интернет имало 7000 гледачи шо е за РЕСПЕКТ !!! (y)
Очекувам некој да опиши за денешниот натпревар !
П.С Ако разбери некој дали ќе има снимка нека кажи !

НАВИВАЧКИ ПОЗДРАВ !!!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Секоја чест !
Уште еднаш покажаа играчите на МЗТ дека можат да се носат со екипи што имаат далеку поголем буџет во нивната прва сезона во АБА лигата.Максималната борбеност и игра со срце на крајот им се вратија на најдобар може начин.Посебно би ги издвоил Оташевиќ и Станко кои ја одиграа можеби најдобрата утакмица оваа сезона и дадоа 200% од себе.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Честито победа пеери :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.962
Поени од реакции
50.952
поздрав до присутните Гробари од атарите на Кумановските села, Кучевиште, Кучевишка бара, Чучер Сандево, а богами и Карпош и Капиштец.​
Секогаш на грешна страна​

Член од
26 октомври 2011
Мислења
353
Поени од реакции
429
Секоја чест момци на оваа победа ... Најмило ми е за македонските така да неречи СРБОМАНИ ... МК ГРОБАРИ.... уште еднаш ќе речам секоја чест со срце беше победава (y)

A

Aruna_Kone

Гостин
Прво секоја чест на момците што изгинаа и што не направија сите горди, ПРЕД СЕ КАКО МАКЕДОНЦИ!!!
Второ, тие гробари што беа на трибина, ги имаше и од Србија да, ама повеќето беа СРБОМАНИ од Куманово и Скопје... Заради такви сељачишта, каде што Србија ја скандираат уместо МАКЕДОНИЈА јасно ти е све... Затоа и имаше мало препуцавање со нив... Се извади и една парола: МК Гробари пички дезертерски... толку по тоа прашање...
И како трето и многу битно, многу ми е мило, што после толку години на трибина, одновно како во старите времиња на шипка се качија фаци што се име и презиме во Македонскава навивачка сцена. Буквално беше лудило од кога они се качија да водат. Секоја чест.. За играта, за Станко, судиите, Дуле муле и остали, глејте си снимка на официјалниот сајт на аба лига и не се замарајте :)

И дозна ЈАДРАНОТ за МЗТ СКОПЈЕ!!!!

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.147
Поени од реакции
8.113
Глодарите можат само да му го пушат на своите другари педери.
Браво МЗТ ...многу ми сте симпатични..ги изгледав скоро сите натпревари...до година боже здравје ф4 (y)

Q

qazwsxedc

Гостин
Дефинтивно сме навивачка група бр.1,денеска падна и "големиот" партизан.:D
На почеток на утакмица и беше земен шал на гробари,па почнаа они да провоцираат,провоцираа цело прво полувреме и на полувреме издавија парола R.I.P HARD(y),се викна еднаш и кој не скока и тој е шип.ар,и после пак на моменти провоцираа,за после утакмицата да почнат да пеат пуши МЗТ:facepalm: ,и ние им вративме овде нема еден нормален гробаре гробаре:D.
Се на се екстра утакмица,наредна недела да ги тепаме крка и да се надеваме на еврокуп:D

Член од
4 март 2013
Мислења
147
Поени од реакции
134
Дефинтивно сме навивачка група бр.1,денеска падна и "големиот" партизан.:D
На почеток на утакмица и беше земен шал на гробари,па почнаа они да провоцираат,провоцираа цело прво полувреме и на полувреме издавија парола R.I.P HARD(y),се викна еднаш и кој не скока и тој е шип.ар,и после пак на моменти провоцираа,за после утакмицата да почнат да пеат пуши МЗТ:facepalm: ,и ние им вративме овде нема еден нормален гробаре гробаре:D.
Се на се екстра утакмица,наредна недела да ги тепаме крка и да се надеваме на еврокуп:D
Чекај ја го видов тој еден со шал гробари и уште еден со коцка на гробари бегаа накај ФА , што се случи им ја вратија коцката?

Член од
4 март 2013
Мислења
147
Поени од реакции
134
мислам дека да,знам шалот го земавме 100%
Па какви кретени сте не ми се верува ги гледате тие вашите трчаат накај вас со коцка на гробари и шал украден и вие стоите ја оставате полицијата да ги стопре ЦЦЦ

Kajgana Shop

На врв Bottom