Проблем со брзината на интернетот

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Исто имав и ја таков проблем торенти ми спушташе супер а се друго беше катастрофа. Проблемот го решив со менување на каналот на рутерот од 6 кој е по фабричко подесување на канал 11.
ај објасни ми шо е финтава со каналиве не ја разбирам некако има некоја разлика во брзината?

ај објасни ми шо е финтава со каналиве не ја разбирам некако има некоја разлика во брзината?
Све е до фреквенцијата на која работи рутерот.Особено ако живиш во зграда каде на мал простор имаш десетици рутери кои по фабричко подесување се на канал 6 и прават попречување еден на друг заради истата фреквенција на која работат. Затоа се препорачува користење на канал 11 или 1 а зашто баш нив а не останативе појма немам.

Освен ако нешто во позадина се симиња без ти да знаеш, 99% проблемот е од кај нив.
--- надополнето: 12 март 2013 во 21:50 ---
Исто така ресетирај го рутерот од кабел или од дугмето и провери да не имаш инсталирано едно програмче Pando Media Booster, ова ми го цицаше нетот до 200гига и надминуваше лимит самото по себе
Untitled.png

Од каде па ова програмче кај мене:mad:
од каде се најдело кај мене, ова јас никогаш го немам исталирано, инаку може ли малку повеќе инфо за ова програмче?

Untitled.png

Од каде па ова програмче кај мене:mad:
од каде се најдело кај мене, ова јас никогаш го немам исталирано, инаку може ли малку повеќе инфо за ова програмче?
Друже бриши тоа одма, најголема глупост е, само цица нет без потреба, како што кажав, мене ми цицаше 100тици гига неколку месеци. Незнам што е програмчето, најчесто се инсталира заедно со некоја поголема програма (игра, софтвер), иначе самостојно - не. Мене ми беше инсталирано преку League of Legends.

Друже бриши тоа одма, најголема глупост е, само цица нет без потреба, како што кажав, мене ми цицаше 100тици гига неколку месеци. Незнам што е програмчето, најчесто се инсталира заедно со некоја поголема програма (игра, софтвер), иначе самостојно - не. Мене ми беше инсталирано преку League of Legends.
го избришав сега, инаку можно е и на мене преку League of Legends, вчера ја исталирав

Имам еден проблем, брзината на интернетот ми е Download 9 mbps а Upload 1 mbps, кога спуштам нешто се спушта со 10 до 12 kb во секунда, исто така едвај ми ги отвара веб страните.. Менев browser, го чистев пц со ccleaner.. Инсталирав екстензии за спуштање, но ништо не помогна.. Кога спуштам торенти брзината си е нормална со 900 до 950 kb а на се друго е катастрофална. Знае некој што се случува?
кај мене исто торентот несака да симнува веќе со месеци... 3mb брзина. Демек пишува во фактура 6, и демек цел месец ти лита нетот. Свашта, Маx ADSL

Јас сум на Телекабел најефтината тарифа,се супер ама не можам стримови да гледам у пм, само ми сецка сликата да не може човек еден фудбал да гледа на раат :facepalm:

Јас сум на Телекабел најефтината тарифа,се супер ама не можам стримови да гледам у пм, само ми сецка сликата да не може човек еден фудбал да гледа на раат :facepalm:

Тоа е до самите стримови, посебно ако станува збор за ЛШ, пробај преку програмата Сопкаст, вчера гледав ХД и си одеше супер

погоре прочитав менување на каналот од рутерот од 6 на 11 или 1.може некој подетално да ми ја објасне процедурата.

Sakam da prasam znaci preku den dokaj 17:00 internetot mi e super no posle 17:00 pocnuva da me zaebava pretezno ako se igra nekoja igra(mrezno) latency mi ide u nebo..ako slucajno znae nekoj sto bi mozelo da e problem

Sakam da prasam znaci preku den dokaj 17:00 internetot mi e super no posle 17:00 pocnuva da me zaebava pretezno ako se igra nekoja igra(mrezno) latency mi ide u nebo..ako slucajno znae nekoj sto bi mozelo da e problem
Истиот проблем го имам и јас на близу незнам што им е од после нова година е крш нетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom