Кодирањето е Viaccess(ти пишува на самата картичка). А телевизорот има ли DVB-T? Ваљда мораш нешто да внесеш фрекфенции или да го активираш некако модулот.Имам Viaccess 2 CI модул и имам Philips телевизор со модул и пребав да го ставам модулот во ТВ и БООМ картичката ама ништо не се деси. Јас нешто грешам или картичките од БООМ-ов се кодирани во друг систем.
Не се разбирам јас многу во модули, јас само си претпоставував дека треба да го активираш. Сепак прашај на хрватскиов форум: www.novisf.com, мислам дека ќе ти одговорат.Телевизорот има DVB-T, а како тоа да го активирам модулот?
BOOMTV е кодиран во Viaccess 4, така да модулот не ти бркат работа, второ впарена е картичката со ресиверот од BOOM. Потака со модули галиба ќе терат работата.Имам Viaccess 2 CI модул и имам Philips телевизор со модул и пребав да го ставам модулот во ТВ и БООМ картичката ама ништо не се деси. Јас нешто грешам или картичките од БООМ-ов се кодирани во друг систем.
Епа може затоа не му ја чита картичката, пошто е понова од модулот.BOOMTV е кодиран во Viaccess 4, така да модулот не ти бркат работа, второ впарена е картичката со ресиверот од BOOM. Потака со модули галиба ќе терат работата.
Мора да имаш и најобична антена на ТВ приклучено и така да направиш скенирање на DVB-T модот за да ти ги најде каналите.Телевизорот има DVB-T, а како тоа да го активирам модулот?
Од првиот ден им е впарена.Епа може затоа не му ја чита картичката, пошто е понова од модулот.
Не сум знаел дека картицата им е впарена.
Најверојатно ќе почекаме кога самите ќе дадат модули, тие ќе бида компактибилни.
Скартот на него пишит IN или OUT?Решение некој за мојот проблем ?
А тунерот е mpeg-2 или mpeg-4?Не пишува ништо ја отворив пластиката од кабелот и глеам 6 жици само ,а оргиналниот кабел скарт-скарт има за секој конектор жица... иначе тие три пина влегуваат во тоа кабелче кое е од Tv Tunerot