Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Mnogu e ocigledno deka ne ste sigurni vo toa sto go pisuvate. Tuka povtorno potvrduvate deka Isus ke bide sudija a podolu gi ufrluvate i drugite dvajca a za toa nemate nikakva potkrepa od biblijata.
.
Ај да видиме дали има или нема...

„...Јас и Отецот едно сме...„ (Јован, 10.30).

Има или нема?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Jas sum od onie koi ne veruvaat vo apsurdni raboti.
Не постои поголем апсурд, да верувам во бог кој се крие од своите творенија, но добро, тоа е друга тема...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538

Има или нема?
NEMA. Daj mi link od makedonska biblija kade mozam da citam. Imav eden ama ne funkcionira linkot. Daj ako imas drug pa da ti pokazam deka nema.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ќе биде де, не брзај до толку.
Ne se brzam,za toj den ziveam ;)
Tebe gledam tuka veke pocnala pepel da ti se pravi.
Nego ajde,odi sega izmocaj se gledas ubavo muabet si prajme so MIKI kaj dojde sega ili te pratija haos da napravis oti ni trgna muabetov ?
Zosto be dozvoluvas da te koristat kako pes niz forumot da kasas po lugeto ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ne se brzam,za toj den ziveam ;)
Tebe gledam tuka veke pocnala pepel da ti se pravi.
Nego ajde,odi sega izmocaj se gledas ubavo muabet si prajme so MIKI kaj dojde sega ili te pratija haos da napravis oti ni trgna muabetov ?
Zosto be dozvoluvas da te koristat kako pes niz forumot da kasas po lugeto ?

Не касам по луѓе, туку по НЕЛУЃЕ кои поддржуваат убијци на каурски деца. Ти си еден од нив.

Згора на тоа, го провоцираш Мики1 цело време, мислејќи дека го поткопуваш Христијанството.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
http://www.biblesos.org/mk/bible/macedonian/битие-08601001001031/

Превод на албански нема ама има на арапски :D
Ti blagodaram,nemase potreba za komentiranje.
I onaka ni Albanski ni Arapski ne znam ;)
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:05 ---

Има или нема?
MIKI,dali moze da bidat edno isto nesto POGOLEMO i nesto POMALO ?
PS: Ne mi kaza vo sto e tajnata vo neznaenjeto na Isus sto ne znael deka smokvi nema na smokvata. Sto ne znael za planot Bozji "raspenieto" koga vikal i se prasuval : "Boze,zosto si me ostavil" ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
MIKI,dali moze da bidat edno isto nesto POGOLEMO i nesto POMALO ?
Во Троичноста Божја, никој не е „поголем„ или „помал„.
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:17 ---
PS: Ne mi kaza vo sto e tajnata vo neznaenjeto na Isus sto ne znael deka smokvi nema na smokvata.
Настанот со смоквата има сиболичкикарактер: со тој настан, Христос ја укинува свештеничката хиерахија кај евреите и воопошто, ја одзема еврејската екслузива да биде обран народ Божји.

Како што смоквата не дала плодови, така и евреите не дале плод, т.е. не покажале знак на покајание, иако Христос веќе бил меѓу нив, како видлив Бог и Месија, Кого самите евреи го чекаа.
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:18 ---
Sto ne znael za planot Bozji "raspenieto" koga vikal i se prasuval : "Boze,zosto si me ostavil" ?
„Боже, зошто си ме оставил...„ е крик на распнатиот човек Исус, пред смртта, ради маките кои ги трпел, но не и крик од Синот Божји.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Во Троичноста Божја, никој не е „поголем„ или „помал„.
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:17 ---
Samo eden stih nad toj sto mi go posoci Isus veli deka Otecot e pogolem od nego !
10.29 Мојот Татко, Кој ми ги даде, поголем е од сите, и никој не може да ги отме од раката на Мојот Татко.

Ili vo Istiot Jovan
14:28 ".....Таткото е поголем од Мене"
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:24 ---
Настанот со смоквата има сиболичкикарактер: со тој настан, Христос ја укинува свештеничката хиерахија кај евреите и воопошто, ја одзема еврејската екслузива да биде обран народ Божји.

Како што смоквата не дала плодови, така и евреите не дале плод, т.е. не покажале знак на покајание, иако Христос веќе бил меѓу нив, како видлив Бог и Месија, Кого самите евреи го чекаа.
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:18 ---
MIKI ne se raboti za parabola ili anegdota,ne se toa zborovi na Isus tuku e slucka.

„Боже, зошто си ме оставил...„ е крик на распнатиот човек Исус, пред смртта, ради маките кои ги трпел, но не и крик од Синот Божји.
Znael ili ne znael za planot Bozji onaka kako covek ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Samo eden stih nad toj sto mi go posoci Isus veli deka Otecot e pogolem od nego !
10.29 Мојот Татко, Кој ми ги даде, поголем е од сите, и никој не може да ги отме од раката на Мојот Татко.

Ili vo Istiot Jovan
14:28 ".....Таткото е поголем од Мене"
Не е во прашање никаква „големина„ туку релација: Отецот Го раѓа Синот, па затоа Синот Му оддава чест на Отецот како Негов (Синов) извор.
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:25 ---
MIKI ne se raboti za parabola ili anegdota,ne se toa zborovi na Isus tuku e slucka.
И јас велам дека е случка, која има своја порака...
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:26 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom