Законот на Телема

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Толку можам да одговорам, многу-малку, тоа е тоа... затоа понудив и други начини до одговори на твоите прашања.
Ама тебе нешто не ми ти чини.

Темата не е религиозна, така да прашњата на другите теми кои се религиозни не може да се исти како тука, ниту пак одговорите да се исти како таму. Ако сакаш религиозни одговори оди на други теми, не тука.

П.С. Јас само прашав во твој стил што бараш на темата кога не си задоволен од одговорите... ;) И да се надеваме дека сум промашил во мојот суд за тебе. Времето ќе покаже што е што :)
Не, туку што бараш ти да влагаш во дискусија ако не сакаш, не можеш да даеш одговор на тоа што сум прашал? Ти си домаќин овде. Ти прифаќаш или не прифаќаш гости. :)
Темата е во религија, ти ми рече дека можам да ја гледам телемата во религија, затоа и очекував такви одговори.
Јас почнав да се заморувам со тоа какви се телемитите или ти со тоа зошто сум јас дојден на темава и тоа дали сум и колку сум религиозен? :) Никаде ништо не реков ниту за тебе, ниту за телемата, ниту за телемитите.
И извини, ама немаш ти зошто да се надеваш дека си погрешил со мене. Проблемот е што воопшто се дрзна да ме анализираш. Никаде немав вредносен суд напишано.
Либералу, априорно ме осуди. :) И згреши тотално, како што воглавно се случува со априорноста.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ти може многу да очекуваш, но што ќе добиеш е друга приказна.
Ќе те осудам пак: не биди дрзок и напорен! Наместо да зборуваш, оди научи што е телема! Прочитај ја Книгата на Законот, пробај во пракса како е.
Априори ти си неинициран, лаик и прашуваш глупости.
Ти се одговори мудро и ти отфрли :) Ти се одговори зошто Книгата на Законот, ти пак досадуваш како ти си прашуваш бидејќи како лаик гледаш ова е вака или онака...
Значи како и да ти се одговори ти нема да мрднеш од твојата точка на гледиште без разлика што некој ќе ти каже (што и јас го подржувам), затоа ти реков Книгата на Законот и искуство за подобро разбирање и за КРалеви и робови и кој каде е по својот пат.

Како домаќин си ја завршив работата, сега следува ќотек бидејќи не слушаш што ти се зборува :P

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ти може многу да очекуваш, но што ќе добиеш е друга приказна.
Ќе те осудам пак: не биди дрзок и напорен! Наместо да зборуваш, оди научи што е телема! Прочитај ја Книгата на Законот, пробај во пракса како е.
Априори ти си неинициран, лаик и прашуваш глупости.
Ти се одговори мудро и ти отфрли :)
Како домаќин си ја завршив работата, сега следува ќотек бидејќи не слушаш што ти се зборува :P
Либералу, доста либерално звучиш. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Тоа само на форум се преправам како сум либерал и слободно размислувам, да ги збунам неиницираните... Онака не! :D
Кај смееш онака :vozbud:

Ете ваков одговор ќе им се допадне на 99% од оние што ја следат темата и ќе речат: ВИСТИНА! Конечно вистина ...
Штета што ќе ги разочарам - само малку сум саркастичен...

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Толку можам да одговорам, многу-малку, тоа е тоа... затоа понудив и други начини до одговори на твоите прашања. Ти си лаик, и доаѓаш со прашња (кои може мене да ми се смешни) кои јас ти ги одговарам колку што можам понепристрастно за да не донесеш погрешни заклучоци... и ти се буниш како јас сум ваков онаков и слични глупости...
Ма ајде ти се молам прибери се. Оди читни ја „Книгата на Законот“, размисли, побарај коментари од поеќе места... Не се расправај со мене како жена на сред село, кога си лаик!

Ама тебе нешто не ми ти чини што нема врска со телемата... бидејќи ти не знаеш ништо, и ете те читам како почна да се заморуваш какви се телемитите :) Поточно каков сум јас... каков сум таков сум, телемата не е крива за тоа каков сум, ниту пак ти треба да се грижиш каков е некој на форумот!

Темата не е религиозна, така да прашњата на другите теми кои се религиозни не може да се исти како тука, ниту пак одговорите да се исти како таму. Ако сакаш религиозни одговори оди на други теми, не тука.

П.С. Јас само прашав во твој стил што бараш на темата кога не си задоволен од одговорите... ;) И да се надеваме дека сум промашил во мојот суд за тебе. Времето ќе покаже што е што :)
Биди лабав многу си напнат;)
--- надополнето: 11 март 2013 во 17:40 ---
Не го напнувај за одговори бидејќи не ги знае он знае онолку колку што му казал(го програмирал) шефот за повеќе треба да плати.За да си зборувал за телема требало да бидеш внатре пази мајката а они кога зборуваат за исламот,христијанството или за будизмот да не биле внатре па врз искуство изградиле став.Олабавиги жити се за гревота се ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Row-Corp, телемата не е религија, ами е ИНкорпорирана во Ред кој што се вика О.Т.О. , ако имаш проблем со тоа здравје. Ред и религија исто ти е? НЕ Е ИСТО!
Не сакам да сум лабав, убаво ми е да сум напнат...

Ислам, христијанство... се религии и бараат вера, не искуство! Гледаш разлика телема - религија? Хм? Да ти нацртам ли бре за да разбереш? Секој може да зборува за религиите денес како ги разбира... или како верува. Но малкумина има што зборуваат од искуство! Затоа и тролање и глупости по тие религиозни теми колку сакаш од верници... кои се тепаат чија вера е „вистинска“ :)

И сега, ако и ти си лаик и немаш што да кажеш на темата, оди бркај фантоми по другите теми... ако ти смета телемата, твој проблем, ако ти сметам јас - да се најдеме на пиво и да помуабетиме, може ќе станам христијанин после муабетите со тебе (може и да имаш христијанско искуство со богот, не само вера).

Му смета што зборувам за исламот и христијанството какви религии се бре... :) Или какви им се верниците... и дојде тука да ми се олабавиш а? :)
Мене не ми смета било кој што ќе каже за О.Т.О. , телема... Доволна причина јас да зборувам и да си пишувам за неа тука на форумот... ПА сега ти види. Не се навредува телемит ако некој зборува сешто за телемата или Редот.

Сонце :love: Ајде сега, МАРШ да учиш за телемата :P
И за да не биде празен пост каде што ве карам бидејќи не сакате ништо да научите, еве и еден линк:

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Row-Corp, телемата не е религија, ами е ИНкорпорирана во Ред кој што се вика О.Т.О. , ако имаш проблем со тоа здравје. Ред и религија исто ти е? НЕ Е ИСТО!
Не сакам да сум лабав, убаво ми е да сум напнат...

Ислам, христијанство... се религии и бараат вера, не искуство! Гледаш разлика телема - религија? Хм? Да ти нацртам ли бре за да разбереш? Секој може да зборува за религиите денес како ги разбира... или како верува. Но малкумина има што зборуваат од искуство! Затоа и тролање и глупости по тие религиозни теми колку сакаш од верници... кои се тепаат чија вера е „вистинска“ :)

И сега, ако и ти си лаик и немаш што да кажеш на темата, оди бркај фантоми по другите теми... ако ти смета телемата, твој проблем, ако ти сметам јас - да се најдеме на пиво и да помуабетиме, може ќе станам христијанин после муабетите со тебе (може и да имаш христијанско искуство со богот, не само вера).

Му смета што зборувам за исламот и христијанството какви религии се бре... :) Или какви им се верниците... и дојде тука да ми се олабавиш а? :)
Мене не ми смета било кој што ќе каже за О.Т.О. , телема... Доволна причина јас да зборувам и да си пишувам за неа тука на форумот... ПА сега ти види. Не се навредува телемит ако некој зборува сешто за телемата или Редот.

Сонце :love: Ајде сега, МАРШ да учиш за телемата :P
И за да не биде празен пост каде што ве карам бидејќи не сакате ништо да научите, еве и еден линк:
http://www.youtube.com/watch?v=xKgqHlnkVDk
Toa e Toa

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа дека Телемата не е религија, тоа ај ќе го остајме за дискусија.
Али тоа дека Телемит можело да биде атеист, тоа лажете ги тие што поима немаат.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Се треба да е за дискусија :) И за сработување... :)
Кога ти велам дека може да има телемит атеист, не треба да ми веруваш :)
Треба да запознаеш таков човек ... Бидејќи јас знам и ми е пријател токму атеист кој што е инициран во О.Т.О. и кој што по се изгледа не постои бидејќи ти не може да разбереш дека и тоа е возможно.
Така да... јас не лажам, а ти што не може да „свариш“ таква идеја, твој проблем.

Што може да направам јас за да ти докажам, освен ти да запознаеш сам таков човек, надвор од форумов нормално... ;)

P.S. Row-Corp , се издува, ти олесна малку од малку во врска со телемата? Да те пријавам за оф-топик? Мисли нареден пат, и зауздај си омразата! Воопшто не ги сакам Мизар :drk:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ми е гајле за твојот пријател телемит-атеист. Кој знае он што мисли или има во главата. Негова работа.
Јас ја знам доволно добро Телемата, за да ми е перфектно јасно, дека телемитот не може да биде атеист.

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Хепта најсериозно.Велиш цитирам: "Бидејќи јас знам и ми е пријател токму атеист кој што е инициран во О.Т.О."дали тоа значи дека ти како О.Т.О теист познаваш човек кој е О.Т.О атеист зошто инаку при лично искуство не би имало смисла други да споменуваш како такви нели?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Хепта најсериозно.Велиш цитирам: "Бидејќи јас знам и ми е пријател токму атеист кој што е инициран во О.Т.О."дали тоа значи дека ти како О.Т.О теист познаваш човек кој е О.Т.О атеист зошто инаку при лично искуство не би имало смисла други да споменуваш како такви нели?
Јас како што? :)
Воопшто не те разбрав што ме прашуваш... ајде ако може преформулирај го прашањето за да ти одговорам.
--- надополнето: 11 март 2013 во 19:26 ---
Ми е гајле за твојот пријател телемит-атеист. Кој знае он што мисли или има во главата. Негова работа.
Јас ја знам доволно добро Телемата, за да ми е перфектно јасно, дека телемитот не може да биде атеист.
Гледам колку добро ја знаеш телемата (зошто со голема буква?).
Што ни е нам гајле ти што носиш во главата за телемата? :) Рековме, запознај такви луѓе, па потоа зборувај за лаги и вистини. Вака знаеш она што си прочитал од книги - пишувани од нас по се изгледа, а и тоа се сомневам дека нешто добро си го разбрал во однос на разновидноста на луѓе што ги вклучува О.Т.О. ! Види во „Мали есеи кон Вистината“ во врска со тоа (мислам дека имаше таму, не ја имам книгата до мене да ти кажам со сигурност)... ако имаш волја. Може и ќе се случи чудо :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
ОТО може да вклучува што сака.
Телемата е некомпактибилна со атеизмот.

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Јас како што? :)
Воопшто не те разбрав што ме прашуваш... ајде ако може преформулирај го прашањето за да ти одговорам.
Дали сакаш да кажеш дека ти си теист кој познава човек кој е атеист

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Дали сакаш да кажеш дека ти си теист кој познава човек кој е атеист
Сакам да кажам дека јас како иницијант во О.Т.О. познавам атеисти кои се иницирани во О.Т.О., што значи дека членот што рече дека лажеме како во О.Т.О. има атеисти, самиот лаже од некоја за него позната причина.
Интересно е како секој зборува за внатрешното уредување на О.Т.О. (повеќе или помалку врзано со теории на заговори и мистицизам), а едвај или воопшто не ја ни виделе фасадата на О.Т.О. како Ред, ниту пак телемата и нејзините методи во пракса. Читале и се запознаел, се е тоа во ред, ама.. треба малку поеќе пред да се впушти човек во критикување.

Јас никаде за мене не зборувам што сум и каков сум по форумов. Тоа вие си заклучувате каков сум.

Kajgana Shop

На врв Bottom