Животот без Бог е без смислен

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мислиш виолетово?

У педерска боја ли бе Ставре?

Вистината нема да биде никогаш во педерска боја. колку ида сакаш.

Кажав на темава, нема смисол без БОГ. Дури и за тебе. Без Бог, немаше да постоиш за да кенкаш како подкошулен за него.

Не тапи и поти. Најди друг за да му го потиш.
Не те личи како рисјанин вака да се изразуваш.

:D

Инаку, мора вистината да биде облечена во таква боја, за на ограничени хомофоби како тебе да им ги извади очите. Само се плашам, дека ниту тоа нема да помогне.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не те личи како рисјанин вака да се изразуваш.

:D

Инаку, мора вистината да биде облечена во таква боја, за на ограничени хомофоби како тебе да им ги извади очите. Само се плашам, дека ниту тоа нема да помогне.

I walk with Michael by my side while Gabriel flies over us. The sword, the truth and me.

Останатото е историја Ставре. Бидна.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
I walk with Michael by my side while Gabriel flies over us. The sword, the truth and me.

Останатото е историја Ставре. Бидна.
Михаел, Габриел, Пеце на Надето.

Get a help. A professional. ASAP.

И тоа е најдобриот совет кој си го добил последните 5 години. Со траумата само професионалец може да ти помогне. Ако продолжиш вака, и сите индиски и нордиски Богови журка ќе ти прават во главата...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Михаел, Габриел, Пеце на Надето.

Get a help. A professional. ASAP.

И тоа е најдобриот совет кој си го добил последните 5 години. Со траумата само професионалец може да ти помогне. Ако продолжиш вака, и сите индиски и нордиски Богови журка ќе ти прават во главата...
Да јајш на гајгур мадето.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шлапај се поглаа.

Згајгуросаните нема ни в рај, ни в пекол, ни в чиситилиште, ами пепел и прав како џурџ ќе се престорат и милоста на вечниот живот нема да ја доживеат.

Таа е смислата на живот со Бог. Душата да не згине.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Шлапај се поглаа.

Згајгуросаните нема ни в рај, ни в пекол, ни в чиситилиште, ами пепел и прав како џурџ ќе се престорат и милоста на вечниот живот нема да ја доживеат.

Таа е смислата на живот со Бог. Душата да не згине.
Читај пост 153, ред втори.

;)

L

Luki Junior

Гостин
Ставро и Делитело достигнаа повисоко ниво на интелегенција. толку добро се познават шо доволно е да си цитират бројки на постове... :pos::pos::pos:
Алал да ви е, изнасмеаате ме...

Фала му на горнио и за двујцата шо ве создадел :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.158
Да ја вратиме темава во колосек: кој бог?
Човекот како бог или сосема друга приказна и философија...?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
hepta , izgleda ovde na forumov religija sakash ti da bidesh bog.
I toa go pravish na podmolen nachin....gi koristish moderatorite i prijavuvash za gluposti, a ti si najgolemiot provokator i navreduvach.
ne ti lichi na godinite da se ponasash kako malo dete i da plachesh non stop.
Prasha koj bog...pa eve ti moj odgovor vo sklop na temava...bog e hepta na religija

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.158
Благодарам...
Во телемата секако велиме дека секој е бог (Нема дел од мене што не е дел од Боговите - ако си ја разгледал Гностичката миса во EGC), секој е ѕвезда во заедницата на ѕвезди. Хадит гори во срцето на секоја Ѕвезда!
Погледни ја и Книгата на Законот и ќе видиш дека не треба да те лути што јас сум Бог. Треба да те лути што ти не се гледаш како бог и дел од божественото :)
Од друга страна, пак на едно место кај нас се вели: дури и да си бог на Земјата, не си ништо повеќе од една прашинка во однос на Универзумот! :P

Ништо ново не си рекол... но да видиме од кој е почната темата! И дали тој некој мислел дека животот би требало на мене и на други да ни биде бесцелен бидејќи не следиме некој бог што тој член мисли дека треба да се следи и дека верува дека постои...

Како тој некој ми се дрзнува да ми вели како мојот живот е бесцелен? Бидејќи тој некој гледа преку призмата на неговото разбирање?
Не бидува така...

Затоа прашав... кој бог?

П.С. И намали со фрустрациите во однос на мене... разговарај како возрасен, ќе добиеш третман од мене како возрасен. Додека си ко дете ќе се однесувам кон тебе како кон дете. Тоа е...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Po mene "razlicno religioznite" vodat besmislen zivot. Takov nachin na zivot gi doveduva do toa da bidat plachkovci cel zivot i da ne znaat shto se toa moralni vrednosti. Sekogash trazat spas od nekoj drug, zatoa shto samite nemaat sposobnost da se odbranat so argumenti.Na toj nachin ostanuvaat mali deca cel zivot.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.158
Не може никој да води бесмислен живот во однос на религиите во светот :)
Не може некој христијанин за атеист или муслиман да вели: бесмислен ти е животот...
Ова го велам од проста причина што една религија ја смета за невистинита и бесцелна другата... Слободно проверете во Прашања до (христијани/муслимани) и ќе видите колку е се бесмислено од нивните прашања - одговори...

П.С. Животот без самиот себе е бесмислен, а онака... се наоѓа смисла! Дури и во бесконечноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom