Прашања за Исламот III

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.022
Поени од реакции
83.435
Според што се одредува од која џамија ќе тргнат нападите врз кафирите?
Кога се бараше слобода за убијците, тргнаа од Јаја Паша, исто и прошли пут, а исто и сега.
Има ли некое исламско правило за ова? Хадис некој, кој објаснува од каде треба или нешто слично?
Дали Јаја Паша е некаква посебна џамија и по што е толку посебна?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Според што се одредува од која џамија ќе тргнат нападите врз кафирите?
Кога се бараше слобода за убијците, тргнаа од Јаја Паша, исто и прошли пут, а исто и сега.
Има ли некое исламско правило за ова? Хадис некој, кој објаснува од каде треба или нешто слично?
Дали Јаја Паша е некаква посебна џамија и по што е толку посебна?
vo viorot na zivotot , na iskusenija naiduvaat dusite na mladite luge , losoto nastojuva da go skrsi dobroto vo sekoe srce, , toa e neprekinata borba.
mnogu provociracki od tvoja strana i nelogicno odnesuvanje , no toa e tvojot stil na razgovaranje i pisuvanje .
prasanjeto tie postaveno na pogresno mesto ,
--- надополнето: 7 март 2013 во 19:41 ---
дали е дозволен оралниот секс? а аналниот?
ne.
a kaj vas dozvoleni se ;)

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
vo viorot na zivotot , na iskusenija naiduvaat dusite na mladite luge , losoto nastojuva da go skrsi dobroto vo sekoe srce, , toa e neprekinata borba.
mnogu provociracki od tvoja strana i nelogicno odnesuvanje , no toa e tvojot stil na razgovaranje i pisuvanje .
prasanjeto tie postaveno na pogresno mesto ,
--- надополнето: 7 март 2013 во 19:41 ---

ne.
a kaj vas dozvoleni se ;)
што ако не се дозволени , кога ги практикувате ова барем можат најмалку 50 муслимани да ми потврдат

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Mnogu nervoza i fustracija pokazuvas ... ? Te nervirame nie kaurite ili po default si takov....
PS:Ne mi odgovori ...Zosto ne koristete toaletna hartija ?
Никој не вели дека не се користи. Веќе ти одговор дека користат.

Во Исламот ХИГИЈЕНАТА е многу важна, кога сака Муслиманот да исполни обавезите молитвите и останатите верски работи мора да биде чист.

Се користи, но сепак најдобро нечистотијата може да ја исчистиш со вода.

Во овој случај. После извршување на физиолошката потреба дали за голема или мала нужда, пред се најдобро е да се исчистиме со вода, а потоа доколку сакаме да користиме тоалетна хартија можеме да ја користиме а со тоа ја бришиме водата од местото каде претходно сме се исчистиле.

Еве прост пример да земеме: Во два тањир земај стави некоја нечистотија пример кал, едниот тањир избриши го со хартија а другиот со вода. Потоа ќе видиш како тајнирот со вода е целосно чист а тањирот со хартија сепак има некој нечистотии кои не се дочистени. Секако тој тањир кој се чисти со хартија нечистотијата со самото чистење се шири по целиот тањир.

Сега свати зошто е така. Незнам како попросто да ти кажам, несакам да ти пишам пример практичен во врска со оваа работа незгодно е на јавен форум тоа да се пише. ;)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
neeeeeee ne mozam da te svatam , koj mozi tebe da te svati
saka da kaze deka kolku i da se drobis deka ima pravi muslimani, se pomal e nivniot br
pr s.arabija sakaat analen seks, predbracniot seks kaj mnogu muslimani e veke nesto normalno, posle muhamed rekol zenata da se obrazuva a sirotite sto odat vo skolo im frlaat kiselina vo lice, muhamed rekol zenata da se saka i da se pocituva kako sto toj ja sakal i ocituvaj ajsha i i pomagal i po doma ( neli duri i sadovi i miel) eve muslimanive gi mlatat zenite sekoj den, gi razveduvaat bez posebnma pricina gi unakazuvaat i dr, posle imame eden kup muslimani sto pijat alkohol a za droga da nezboram bar ovde kaj nas vrie itn itn itn da ne nabrojuvam deka ima mnogu ETE TOA SAKASE DA KAZE MONA
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:02 ---
Албанци против исламот

Скривајќи се зад својата вероисповед, за да демонстрираат против полициската акција, Албанците, кои во најголем дел ги сочинуваа митингарите, всушност сами му залепија етикета на исламот. Протестите беа поврзани со убиството кај Смиљковци и во свеста на сите преостанати, сосема нормално, се врежа пораката дека застанувајќи зад исконструираниот револт против МВР и државата, демонстрантите всушност сами создаваа впечаток за врска меѓу тероризмот и муслиманите, иако, наводно, основната цел беше да соопштат дека вистината е токму во спротивното ..............
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=5141291288&id=13&setIzdanie=22579

сакав да прашам што мислат муслиманите за ова?
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:06 ---
Mnogu nervoza i fustracija pokazuvas ... ? Te nervirame nie kaurite ili po default si takov....
?
ДА
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:08 ---
Адам се родил пред 340.000 години

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=5C242B4F26ABA547913A201C8B5426E6
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:28 ---
@Soul-of-Space ke mi odgovoris ili ke cekas metta kako poupaten da odgovori

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
ETE TOA SAKASE DA KAZE MONA
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:02 ---
ne bre jas ne ja razbiram nikako na mona,:)
/quote] ti da ne i si potparol na mona , i nikoj toa ne go osporuva ima sekade sekakvi ,no vo ova tema se zboruva za islam a ne sto koj kako praktikuval , se razbirame li fraeru i uste ne si zapametil deka mene tesko nekoj da me iznervira, ne si ni prv ni posleden, kako tebe pominale mnogu poveke vo mojot zivot.:)a sega mozes da si prodolziz i ti rekov fatise za raka so drugarceto tvoe i krsite muabeti , oti ti samo so takvi mozes da razgovaras., mnogu luge koga posakuvaat da prasaat i da razgovaraat so sogovornikot , nastojuvaat da go obezvrednat i ismejat ,a vsusnost tie luge si go pokazuvaat svoeto vistinsko lice,ova neka ti se vrezi vo umot, sekogas navreduvanjeto potcenuvanjeto i ismejuvanjeto ragaat odbivnost , na losoto so dobro vozvrati pa dusmanot tvoj vednas blizok priatel ke ti stane.blagodarnosta e stitot na lutinata, ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom