- Член од
- 2 јули 2012
- Мислења
- 137
- Поени од реакции
- 33
BelaКаква боја на кожата имал пророкот Мухамед?
BelaКаква боја на кожата имал пророкот Мухамед?
А иконите?а животните имаат вера? дрвото не можеш да го претвориш во религија , земјата не можеш да ја претвориш во религија, компјутерот не можеш да го претвориш во религија иако си муслиман па ако сакате до небо скокајте тоа не можете да го смените и е непобитен факт, само со лугето се управува и се контролираат секако со онаа проста раја која сама не може да си досуди што е добро за неа, ке ги слуша тие над неа кои работат за лични интереси, кажете ми ако свињата во исламот е лоша работа зашто вашиот господ ја створил, ете не смеете ни свињи да чувате и одгледувате, нели се што створил бог е свето , па дури и свињата, и за вепарот важи тоа ?
А дали ти одлучи да бидеш роден во македонија?А што е со оние кој не дошле од никаде, туку се родиле таму?
Штом казните за непридржување до исламски правила се такви, зошто не се чека личноста да стане полнолетна, да се запознае со тие правила, па потоа да одлучи дали ќе биде или не муслиман?
Дали ти сам одлучи да бидеш муслиман или уште од раѓање те прогласија за муслиман?
Ден пред ова,беа протести од македонска страна,искршени автомобили,фрлање на камења.Дали предметите во исламот имаат вера?
Дали на пример автобусон на ЈСП, може да се рачуна како каурски?
Дали ако имаат предметите вера, тогаш имаат и живот (според Исламот)?
Овие работи ги прашувам, пошто гледаме на видеово, дека денес беше (по воља Алахова) запален еден автобус (каурски), со извиците "Алаху Акбар" и "Умри!"
Дали може предмет да се убие само со палење или можеле да речеме да му свирнат два три куршуми наместо тоа?
Не ми се познати овие работи (пошто нели не сум верник, туку кафир), па молам вистинските Муслимани нека дадат одговор.
Не,тоа секој нормален не го дозволува.Дали во Исламот, ако особа А ја нападне особата Б, особата Б може да се одмазди на некоја рандом особа Ц која е од иста национална/религиозна припадност како особата А?
Моето прашање беше во контекст на Исламот.
Доколку беше вистина дека во ЧАИР имало каурски банди кои цртаат крстови по лицата на муслиманчиња, тогаш да, тоа има религијска нијанса.Религијата нема ништо со ова и покрај извиците Аллаху Екбер,бидејќи вчера беше натепано дете и крстови му се цртани по лице,дали тоа значи дека тоа е христијански тероризам и христијанството го оправдува тоа?
.
Ако е нешто болно,тоа е твојата желба да го навредуваш соговорникот.Uste pobolno od ova sto go imas napisano jas nemam nisto videno.
Samo,te razbiram,za vas vakov islam i vaka vi odgovara muslimanite i nivniot svet da go gledate. Ne me ni cudi zosto denes islamskiot svet go gledate podobar od nekogas,ako se zeme vo obzir islamofobijata koja ja poseduvate.
Sakate da kazete deka denes vo Iran ili Irak podobro e od nekogas ? Za vas da,bidejki vie vakvoto vreme i vakvata sostojba ja posakuvate na Muslimanite no za mene ne. Za mene togasnata sostojba na Irak i Iran bese podobra koga za razlika od "bogata" crkva koja poseduvala 5 knigi vo tie gradovi imalo celi ulici so biblioteki.
Denes vaka krvav znam deka vam vi se gleda podobar islamskiot svet,samo,kako rece eden JOS MALO PA NESTALO.
Во мојата религија на пример, жените треба да шетаат голи и слободни од облеката на овој материјален свет. Дали ако владее законот на мојата религија (Антишеријат), смееме да ги соблекуваме муслиманските жени кои се облечени со марами, пошто тоа е грев според нас, да носиш толку облека на себе. Да нагласам, нашата религија е мирољубива и за нас жената е светиња. Ако видиме некоја од вашите нинџи, дали е ок со вас да ги соблечеме голи пошто законот на нашата религија е таков?Toa taka glavata tvoja prazna ti ja napolnile. Prazni glavi mozes so sekakvi gluposti da napolnis.
Da ste poseduvale barem nesto vo tie cerepite bi se koselo so toa sto nekoj ke vi go stavi vo glavata. Pametni da bevte ke proverevte dali e tocno koga nekoj so gluposti vi ja polni glavata.
А зошто да не биде зачувана честа на мажите со тоа што ќе се забулат? Носи шамија бе, имај чест. Носи ја на 50 степена у лето, за да си ја зачуваш честа. Зарем не е тоа правилно во Шеријатот?Eve kolku si praznoglav. Edni baraat da ja zacuvaat cesta na vasite zeni vo nivniot zakon,sto se buntuvas protiv toj zakon i baras zakon koj zenati i majkati i sesrati ke ti ja soblekuva ? Granica ima vo sekoj zakon.
Do vcera i zenata moja i site na pasosi se slikaa bez marami oti zakonot taka barase a spored religijata nasa toa ne e dozvoleno pa sepak taka terase oti bevme vo takva drzava.
до вчера? а сега сменето е тоа или не? инаку кога живееш во една држава свесен си дека мора и нејзините закони да ги почитувашEve kolku si praznoglav. Edni baraat da ja zacuvaat cesta na vasite zeni vo nivniot zakon,sto se buntuvas protiv toj zakon i baras zakon koj zenati i majkati i sesrati ke ti ja soblekuva ? Granica ima vo sekoj zakon.
Do vcera i zenata moja i site na pasosi se slikaa bez marami oti zakonot taka barase a spored religijata nasa toa ne e dozvoleno pa sepak taka terase oti bevme vo takva drzava.
Не,тоа секој нормален не го дозволува.
Поготово не на национална основа,на пр. Ако Албанец нападне Македонец,Македонецот да возврати на Турчин/бошњак/ром... само затоа што се муслимани.
Тоа не е ниту религиски ниту човечно.
Но во вакви ситуации како оваа денешната,религијата многу не се прашува.
бидејќи тие деца од албанска националност што биле натепани не се ништо криви,исто како што и нема да бидат криви децата македонци што утре ќе бидат натепани заради овие албански деца.
и така во круг,одамна живееме во ненормална држава.
Религијата нема ништо со ова и покрај извиците Аллаху Екбер,бидејќи вчера беше натепано дете и крстови му се цртани по лице,дали тоа значи дека тоа е христијански тероризам и христијанството го оправдува тоа?
Јас на тие работи не гледам така.
Пријателе, отвори малку историја, во последните 100-150 години (ако не и повеке) царството само назадувало, стагнирало и пропаѓало.Ti izgleda ne si informiran ili premnogu si mlad ta ne znaes deka pred Ataturk Turcite vladeea so cel islamski svet 500 god.A vladeea ne zatoa sto bea sekularni tuku zaradi toa sto imase serijatska vlast. Od sekularizmot Islamskiot svet propadna.Ti si izgleda vcerasen (mislam premlad) pa ne znaes da napravis sporedba na napredokot togas i sega. Zalosno e sto vie napredokot i modata ja gledate vo gej paradite ili vo upotrebata na alkohol ili kratko,vo ona sto mu steti na covestvoto.
Ama,sto velat "Jos malo pa nestalo"
Дали Македонија е на исто рамниште со Алах?А дали ти одлучи да бидеш роден во македонија?
Дали ти одлучи да се викаш така како што се викаш?
Дали ти одлучи да изгледаш така како што изгледаш?
Дали ти одлучи да ти се родители тие што ти се родители?
Жално нели,за ништо битно во животот сам не си донел одлука