Полицијата продолжува со идентификација на лицата од протестите

• Креатор на темата Креатор на темата ТојодТаму
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се тагнале зашто знаат дека никој не им може ништо...

Кожув едвај избегна линч во Сарај!
За првпат во мојата спортска кариера, а во кошарката сум речиси три децении, се молев мојата екипа да загуби односно да не го погоди последниот шут за победа бидејќи навистина сум уверен дека во тој случај немаше живи да го напуштиме теренот во Сарај.

Тоа што се случуваше вчера немаше никаква врска со кошарката. Атмосферата беше тензична од првиот до последниот момент, а навивачите добиваа дополнителна сила од непригодното однесување на дел од играчите на Лирија, пред се на ветераните Тони Симиќ и Диме Тасовски, кои наместо да ја смируваат ситуацијата влеваа дополнително масло врз огнот.

На полувремето до мене дојдоа неколкумина од раководството на клубот заканувајќи ми се со смрт ако во продолжението барем еднаш станам од клупата бидејќи ја имав улогата на службено лице на вчерашната средба. Се стаписав бидејќи во една таква пеколна атмосфера такви закани навистина сериозно ги сфаќате. Ништо подобро не минаа ниту нашите тренери. На првиот стратег, Марјан Србиновски, му беше удрена клоца на заминување кон соблекувалната бидејќи во салата во Сарај не постои тунел па на патот кон таму мора да минете низ група воинствени и непријателско расположени навивачи, додека неговиот помошник беше полеан со шише вода. Добро е што и покрај сите овие проблеми тренерот и играчите излегоа на теренот како ништо да не било ја продолжија спортската борба

Ние како клуб сакавме средбата да се одложи поради инцидентите што се случија претходниот ден. Бевме во постојана комуникација со комесарот за натпреварување, Владимир Макревски, кој не убедуваше дека натпреварот треба да се одигра, дека ситуацијата е смирена. Ни беше кажано дека се во постојан контакт со министерката за внатрешни работи, која наводно напоменало дека дури и би било корисно истата да не биде одложена. Немам никаков приговор за присутните полицајци, тие максимално коректно си ја извршија задачата, но едноставно не можеа да спречат се што се случуваше пред, за време и по средбата“

Речиси два часа седевме во соблекувалната по завршувањето на средбата чекајќи да добиеме зелено светло за да тргнеме накај дома. Дури откако се расчисти ситуацијата полицијата не изнесе од салата и ни обезбеди безбеден излез надвор од Сарај

mkd-36747.jpg

http://grid.mk/read/news/504436632/2024366/kozhuv-edvaj-izbegna-linch-vo-saraj

А вие стварно мислите дека полицијата не може да им ја скрши главата на идиотиве? Може и те како. Но тие се под нечија палка. Ако ме разбирате.

А вие стварно мислите дека полицијата не може да им ја скрши главата на идиотиве? Може и те како. Но тие се под нечија палка. Ако ме разбирате.

Можат, но не смеат ... и полицајците гарант се плашат за своите работни места ... сепак без леб нема живот ...
Но затоа добро ги исчукаа и испозатворија Македонските протестанти ...
Ај се се ама оние буљашине смрдливи и платенички ку*ви од ТВ Шител Албанските протестанти ги нарекуваат протестанти, а Македонските протестанти ги нарекуваат хулигани ... :tapp:
Македонецот си пати од самиот себеси, не од други, ко и увек ...

Полицајците на терен се најмалку криви. Ако веќе збориш за кундакот, направи го точниот избор.
Не зборам за џандарите на терен ако тоа ти беше муабетот. Кога рече под нечија палка, мислев збориш за шкипитариите:)

Не зборам за џандарите на терен ако тоа ти беше муабетот. Кога рече под нечија палка, мислев збориш за шкипитариите:)

Не не, мислев на претпоставените нивни. Сепак, без наредба, не можат ништо на своја рака. Ма да, поделија по некој пендрак на децата во петокот, но тоа е.

Ти бе националист стана? :icon_lol:

Затоа што желбата да казниш криминалци кои прават националистички акт е самото по себе акт на национализам. Аналогно на тоа, сите кои не се согласуваат со моменталната ситуација и актот на браќата се националисти.
--- надополнето: 4 март 2013 во 18:57 ---
Не не, мислев на претпоставените нивни. Сепак, без наредба, не можат ништо на своја рака. Ма да, поделија по некој пендрак на децата во петокот, но тоа е.
Ја би им поделил куршум на децата у сабота.

После Смиљковци, 95% се исламофоби на форумов. Само Анфем не е.
И чат-пат уште некој има гарант.

Ја на пример не сум исламофоб. Фобија е ирационален страв од нешто. Стравот од исламот и ете како е рационален.

Доста мрсите политика.
Политичките партии од двете страни тријат раце додека 200тина без мозоци се сечат меѓусебе. И на крајот овие со кривични пријави а Бранко, Никола, Тачи и останатите со поенчиња.
Аман веќе досадни сте со темиве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom