Жените прашуваат, мажите одговараат

D

Daedalus

Гостин
да у право си, ама има една замка кај вас....после брак сите се менувате, не сте истите тие што сте биле во врската предходно. примери околу мене колку сакаш......
Сите луѓе се мењаат послем брак. Тоа е нормална човечка карактеристика.
Не знам зошто увек мора да ги правите тие машко/женски поделби.
Вие мажите се мењате.
Вие мажите сте неверни
Вие мажите сте посесивни.
Глупо е карактеристики кои важат за сите луѓе да бидат препишани на некој пол.

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
не јас не сакам маж кој ќе ми ќути и ќе ми оди по газот цело време, тој таков брзо ќе ми здосаде.
сакам маж кој не е во рамката на традицијата ни наша, каде жената е негова сопственост. а балканците си се такви.
сакам партнер со кој ќе се носам на исто рамо него, а он со мене, да делиме мислења ставови обврски па дури и несогласувања
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:46 ---

да у право си, ама има една замка кај вас....
после брак сите се менувате, не сте истите тие што сте биле во врската предходно. примери околу мене колку сакаш......
Мислам дека такви има многу но ретко се наоѓаат кога уште однапред тргнуваш со предрасуди и стереотипи.
А за бракот е за сите исто и за мажи и за жени ,ретко кој останува исти како пред бракот ,но претежно сето тоа каков ќе ви биде бракот и како ќе живеете по договор а не како што едниот сака.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.356
Поени од реакции
7.121
не јас не сакам маж кој ќе ми ќути и ќе ми оди по газот цело време, тој таков брзо ќе ми здосаде.
сакам маж кој не е во рамката на традицијата ни наша, каде жената е негова сопственост. а балканците си се такви.
сакам партнер со кој ќе се носам на исто рамо него, а он со мене, да делиме мислења ставови обврски па дури и несогласувања
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:46 ---

да у право си, ама има една замка кај вас....
после брак сите се менувате, не сте истите тие што сте биле во врската предходно. примери околу мене колку сакаш......
ае ќе си најдиш ти аустралијанче со пари и со јахта,нема ништо повеќе да бараш замерки ;)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Мислам дека такви има многу но ретко се наоѓаат кога уште однапред тргнуваш со предрасуди и стереотипи.
А за бракот е за сите исто и за мажи и за жени ,ретко кој останува исти како пред бракот ,но претежно сето тоа каков ќе ви биде бракот и како ќе живеете по договор а не како што едниот сака.
леле верувај јас сум човек кој ретко има стереотипи и предрасуди.
ама муабетот за балканците ми беше дека кај нив е они како што сакаат
ти викам гледам примери околу мене и за тоа знам. какви биле пред брак какви се сега
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:58 ---
ае ќе си најдиш ти аустралијанче со пари и со јахта,нема ништо повеќе да бараш замерки ;)
а зошто пак австралијанче? хахахаха

L

Luki Junior

Гостин
друже а ти геј да не си?
Значи ако знам да готвам, знам да си ги терам домашните работи од-до,
почитувам право на сопствен живот, и си имам сопствено место за живеејне не значи оти сам хомосексуалец.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.356
Поени од реакции
7.121
почитувам право на сопствен живот, и си имам сопствено место за живеејне не значи оти сам хомосексуалец.
ете ти си го доби - ти не си балканец ти си ГЕЈ бреееее..........ако си балканец оти така,ако не си - ти си ГЕЈ,е па бирај Луки во иднина шо пишуеш по форумов :pos:
--- надополнето: 3 март 2013 во 23:07 ---
некое тркалце де....крцкај си ;)

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
леле верувај јас сум човек кој ретко има стереотипи и предрасуди.
ама муабетот за балканците ми беше дека кај нив е они како што сакаат
ти викам гледам примери околу мене и за тоа знам. какви биле пред брак какви се сега
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:58 ---

Така мислиш ,погледни само од страната на генерализирањето и тоа е дел од предрасудите и стереотипите можеби и еден од клучните. Сите мислиме дека немаме стереотипи и предрасуди кон другите додека не прошетаме убаво и размислиме за тоа како што треба.
Јас признавам имам стереотипи и предрасуди кон луѓето иако со години се обидувам тоа да го надминам.

Еве за пример го земам постот на Луки.
И јас знам да готвам, да чистам, да перам, да пеглам итн дали тоа ме прави геј? или пак маж по европски или светски терк? НЕ бидејќи сето тоа е индивидуално и зависи од човекот.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
да не се разбираме грешка, шала беше
алал да ти е тогаш, ја на таквите како тебе капа им симнувам
само викам дека се многу ретки, со борина треба да ги бараш
ама еве еден се најде, браво.:)
--- надополнето: 3 март 2013 во 23:11 ---
ете ти си го доби - ти не си балканец ти си ГЕЈ бреееее..........ако си балканец оти така,ако не си - ти си ГЕЈ,е па бирај Луки во иднина шо пишуеш по форумов :pos:
--- надополнето: 3 март 2013 во 23:07 ---

некое тркалце де....крцкај си ;)
ја си крцкам и без тркалца де. можам ја и без нив не се секирај. крцкај си и ти:sneaky:

D

Daedalus

Гостин
Да се разбереме, постои евиденција дека машките се подобри готвачи од женските.:X3:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
1. Дали ви допаѓаат девојки/жени сo густи и долги трепки, како од рекламите за маскара?
2. Дали ви пречи пудрата кај жените/девојките? Зошто?

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
1. Дали ви допаѓаат девојки/жени сo густи и долги трепки, како од рекламите за маскара?
Од шминка најчесто што не ми се допаѓа е молив за очи посебно со некоја чудна и впечатлива боја или некоја бизарна шара. Исто и кармин во црвена или некоја неприродна боја. Пудра е најфин дел од женска шминка за мене. Ретко утнуваат со тоа. Трепки се ОК ако не турат многу маскара или ги продолжуваат.

D

Daedalus

Гостин
1. Да. Али и да не и се густи и долги, уопште не ми е фактор.
2. Зависи каква и колку.

Kajgana Shop

На врв Bottom