leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Кај можам со тебе да се скарамНе си се скарала со мене, зато така си мислиш![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Кај можам со тебе да се скарамНе си се скарала со мене, зато така си мислиш![]()
Сите луѓе се мењаат послем брак. Тоа е нормална човечка карактеристика.да у право си, ама има една замка кај вас....после брак сите се менувате, не сте истите тие што сте биле во врската предходно. примери околу мене колку сакаш......
Мислам дека такви има многу но ретко се наоѓаат кога уште однапред тргнуваш со предрасуди и стереотипи.не јас не сакам маж кој ќе ми ќути и ќе ми оди по газот цело време, тој таков брзо ќе ми здосаде.
сакам маж кој не е во рамката на традицијата ни наша, каде жената е негова сопственост. а балканците си се такви.
сакам партнер со кој ќе се носам на исто рамо него, а он со мене, да делиме мислења ставови обврски па дури и несогласувања
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:46 ---
да у право си, ама има една замка кај вас....
после брак сите се менувате, не сте истите тие што сте биле во врската предходно. примери околу мене колку сакаш......
друже а ти геј да не си?Ниедно не важе за мене, и па не ме аресат момите.![]()
ае ќе си најдиш ти аустралијанче со пари и со јахта,нема ништо повеќе да бараш замеркине јас не сакам маж кој ќе ми ќути и ќе ми оди по газот цело време, тој таков брзо ќе ми здосаде.
сакам маж кој не е во рамката на традицијата ни наша, каде жената е негова сопственост. а балканците си се такви.
сакам партнер со кој ќе се носам на исто рамо него, а он со мене, да делиме мислења ставови обврски па дури и несогласувања
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:46 ---
да у право си, ама има една замка кај вас....
после брак сите се менувате, не сте истите тие што сте биле во врската предходно. примери околу мене колку сакаш......
леле верувај јас сум човек кој ретко има стереотипи и предрасуди.Мислам дека такви има многу но ретко се наоѓаат кога уште однапред тргнуваш со предрасуди и стереотипи.
А за бракот е за сите исто и за мажи и за жени ,ретко кој останува исти како пред бракот ,но претежно сето тоа каков ќе ви биде бракот и како ќе живеете по договор а не како што едниот сака.
а зошто пак австралијанче? хахахахаае ќе си најдиш ти аустралијанче со пари и со јахта,нема ништо повеќе да бараш замерки![]()
кажува дека тие него не го бендисуваат не тој нив дека не ги бендисувадруже а ти геј да не си?
Значи ако знам да готвам, знам да си ги терам домашните работи од-до,друже а ти геј да не си?
ете ти си го доби - ти не си балканец ти си ГЕЈ бреееее..........ако си балканец оти така,ако не си - ти си ГЕЈ,е па бирај Луки во иднина шо пишуеш по форумовЗначи ако знам да готвам, знам да си ги терам домашните работи од-до,
почитувам право на сопствен живот, и си имам сопствено место за живеејне не значи оти сам хомосексуалец.
некое тркалце де....крцкај сиа зошто пак австралијанче? хахахаха
Така мислиш ,погледни само од страната на генерализирањето и тоа е дел од предрасудите и стереотипите можеби и еден од клучните. Сите мислиме дека немаме стереотипи и предрасуди кон другите додека не прошетаме убаво и размислиме за тоа како што треба.леле верувај јас сум човек кој ретко има стереотипи и предрасуди.
ама муабетот за балканците ми беше дека кај нив е они како што сакаат
ти викам гледам примери околу мене и за тоа знам. какви биле пред брак какви се сега
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:58 ---
а зошто пак австралијанче? хахахаха
да не се разбираме грешка, шала бешеЗначи ако знам да готвам, знам да си ги терам домашните работи од-до,
почитувам право на сопствен живот, и си имам сопствено место за живеејне не значи оти сам хомосексуалец.
ја си крцкам и без тркалца де. можам ја и без нив не се секирај. крцкај си и тиете ти си го доби - ти не си балканец ти си ГЕЈ бреееее..........ако си балканец оти така,ако не си - ти си ГЕЈ,е па бирај Луки во иднина шо пишуеш по форумов
--- надополнето: 3 март 2013 во 23:07 ---
некое тркалце де....крцкај си![]()
Од шминка најчесто што не ми се допаѓа е молив за очи посебно со некоја чудна и впечатлива боја или некоја бизарна шара. Исто и кармин во црвена или некоја неприродна боја. Пудра е најфин дел од женска шминка за мене. Ретко утнуваат со тоа. Трепки се ОК ако не турат многу маскара или ги продолжуваат.1. Дали ви допаѓаат девојки/жени сo густи и долги трепки, како од рекламите за маскара?
2. Дали ви пречи пудрата кај жените/девојките? Зошто?
1. Да. Али и да не и се густи и долги, уопште не ми е фактор.1. Дали ви допаѓаат девојки/жени сo густи и долги трепки, како од рекламите за маскара?
2. Дали ви пречи пудрата кај жените/девојките? Зошто?