Avast 8 final IS/PRO издаден!

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Ај дур си тука и збориш за аваст, објасни ми ги сите шилдови.
8EBcjZo.png

Фајл е најбитниот, системски штит, C windows, и све што е повррзано со оперативниот систем, важни скриени фјалови, драјвери и слично.

Мејл се знае, ги скенира мејловите кои ги добиваш и праќаш, се мести во напредните сетинзи дали да скенира и за потенцијално опасни програми, истото го има и во другите штитови.

P2P исто како мејл...

IM исто....

Network штитот, ги анализира пакетите...нешто како лајт "фајрвол"

Scrip штитот скенира за екслоити во скрипти јава, хтмл и слично...

Behavior штитот е најбитниот проактивен модул од Avast, работи во комбинација со фајл штитот, со помош на хеурестика и скенирање на позадниски процесори, активни, непознати, изменети, како и скенирање на нови и непознати инфекции, при егзекуција. Не е зависен од абдејтите исто така, што значи клучен дел од заштитата на Avast кој би работел дури и кога некој вирус не е во датабазата на Avast, како што му е и името, ги детактира вирусите според тоа како се однесуваат при егзекуцијата и што прават.

Најдобро е да се инсталираат сите штитови.

Фајл е најбитниот, системски штит, C windows, и све што е пворзано со опративниот систем, важни фјалови, драјвери и слично.

Мејл се знае, ги скенира мејловите кои ги добиваш и праќаш, се мести во напредните сетинзи дали да скенира и за потенцијално опасни програми, истото го има и во другите штитови.

P2P исто како мејл...

IM исто....

Network штитот, ги анализира пакетите...нешто како лајт фајрвол.

Scrip штитот скенира за екслоити во скрипти јава, хтмл и слично...

Behavior штитот е најбитниот проактивен модул од Avast, работи во комбинација со фајл штитот, со помош на хеурестика и скенирање на позадниски процесори, активни, непознати, изменети, како и скенирање на нови и непознати инфекции, при егзекуција. Не е зависен од абдејтите исто така, што значи клучен дел од заштитата на Avast кој би работел дури и кога некој вирус не е во датабазата на Avast, како што му е и името, ги детактира вирусите според тоа како се однесуваат при егзекуцијата и што прават.

Најдобро е да се инсталираат сите штитови.
Абе какви сите штитови неаме сите јаки компјутери ало :D
Мail, IM и P2P не ги стаам па шо сака нека е.
Скрипт исто не го стаам, хеуристиката од увек по антивирусиве е говно особено за пиратски софтвер е болка во задникот.
Нетворк ми е useless, значи фајл идеме само.

Avast е познат по тоа што е многу лесен на системот...нема да осетиш никакво успорување.

Каков компјутер имаш?

IM/P2P можеш да ги одселектираш.....ама script не ти препорачувам како и било кој друг....разлика нема да има дури и да оставиш само file system shiled во споредба со file во комбинација со сите други.

На Pentium 3 со 256 рам работи без проблем....

Avast е познат по тоа што е многу лесен на системот...нема да осетиш никакво успорување.

Каков компјутер имаш?

IM/P2P можеш да ги одселектираш.....ама script не ти препорачувам како и било кој друг....разлика нема да има дури и да оставиш само file system shiled во споредба со file во комбинација со сите други.

На Pentium 3 со 256 рам работи без проблем....
Си го знам компјутерот, знам шо ми треба и колку успорува. Фајл ми треба, другото неам потреба. Ја технички можам да фурам и без антивирус и да не фатам вирус пошо само ја седам на него и знам шо праам отварам и симињам. Не сум имал проблем со вируси у последниве 3 години а мењав меѓу аваст (само фајл шилд) и mse. При потреба користам comodo cleaning essentials колку онака да го размрдам да видам да не има нешо. Најчесто кракови/пачери ми вади и тоа ради хеуристика смотана.

Ја пред малце апдејтирав на 8ца, ми се допаѓа новиот изглед, пофенси е сега, одличен ми беше 5ка, 6ка, 7ка, за 8ца не ни праам муабет. АВАСТ ФОР ЛАЈФ!

Avast е free, Kaspersky не е, од слободните Avast е одличен.
ама psyside, во насловот имаш ставено IS/PRO.
ова ме асоцира дека станува збор за анти вирус кој се наплаќа
не ми е јасно сеа
хехехехе се шалам јасно ми е позз цувки4, ама може да ги збуниш другите
дали сите овие револцуионерни новости се и во бесплатната верзија или само во IS/PRO ИЗДАНИЈЕТО?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom