- Член од
- 30 јануари 2010
- Мислења
- 468
- Поени од реакции
- 573
Појма немам да ти кажам, од татко ми е ножот го собрал од војска некогаш... Немам намера да го продавам, а незнам ни кај можи да се најди.
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
Појма немам да ти кажам, од татко ми е ножот го собрал од војска некогаш... Немам намера да го продавам, а незнам ни кај можи да се најди.
E koa bil u vojska u paleolitot ?Појма немам да ти кажам, од татко ми е ножот го собрал од војска некогаш... Немам намера да го продавам, а незнам ни кај можи да се најди.
Хахахах, 83-84 ваљда.E koa bil u vojska u paleolitot ?
Se zezam, kul sho go sobral![]()
Ваков е принципот на работа и ти што ги правиш претпоставувам, неможе да е нешто различно или?Еве интересен линк http://nordiskaknivar.wordpress.com/2012/08/.
Јас ти го земав последниот робуст.Конечно купив Мора. У Хубо појдов по робуст и се изнервирав дека немаше ниеден, али видов 711-ка што мислим дека е малце бољи; барем за мене. Околу 550 ден. Исто прашав дали ќе имаат нова пратка, зашто сакам да земам и од поскапите бушкрафт серија, и не се сигурни али во блиско време најверојатно нема да има. Кој има мерак нека земе нека не се мисли. Само приметив дека некои од ножевите немаат симетрија кај врвот кога ги гледаш одозгора над сечилото и горниот дел може да биде недоработен. Не знам дали е толку битно тоа, али пошто имаше повеќе си го одбрав најасалниот. Сеа ми треба камен за острење зашто планирам мората да биде тап у многу брзо време. Така да препораки за острење би биле пожелни.
Одлично ново ноже си изработилЕве уште еден, Каресуандо сечиво 12ц27 челик:
![]()
И една групна од она што ми се најде при рака за сликање, еден мал дел од сечивата што ги имам:
.![]()