Македонски претставници за Евросонг 2013 (Лозано и Есма Реџепова)

• Креатор на темата Креатор на темата -Nirvana-
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова е можеби првата песна која ја праќаме на Евровизија сите заеднички со црвен картон. Јас толку негодување за песна на Евровизија немам прочитано. Има ли можност да ја променат? Какви се правилата?

Karma is a bitch,лани се смеевме на Софи ама кој се смее да му се навее така велат

Они битно си лапнале паричка, ги боли уво. Си знаат какво срање од песна имаат али и мене некој да ми плати за таков дебилизам и ја би бил горд. Да ти дае некој пари што си дебил е стварно постигнување. А иначе за европа и евровизија имаме ние песна бе :icon_lol:

Karma is a bitch,лани се смеевме на Софи ама кој се смее да му се навее така велат
И најлошата Македонска песна неможе да и биде конкуренција на Софка бугарката. Тоа е песна и сценски настап кој неможе со ништо да се спореди во наредните 1000 години на Евровизија :)

Ова воопшто не личи на песна а камо ли пак да не претставува на евро (поли) визија...Чисто срање!

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Песнава е доказ дека може да се направи одличен микс меѓу поп и етно.
Зошто не можеа нешто вака слично да направат?
Не плагијат, туку во овој правец да се движеа...
За мене оваа песна е одлична, уште тогаш ми влезе во уво.

Како што реков, песната не е причина за хејтање. Мој впечаток е дека главните причини за хејтање се мотивирани од:

- Јавните ангажмани на Есма во политичката партија;
- Тоа што нејзиниот избор за претставник луѓето го сфаќаат како „награда“ за тоа;
- Катастрофалниот спот кој делува како реклама за Скопје 2014;
- Тоа што општата слика која гледачот ја добива додека го слуша рефренот „ИМПЕРИЈА“ и го гледа видеото е дека ние се „курчиме со спомениците и се филмаме дека сме империја“ иако - во песната станува збор за музиката како империја, а не за Македонија;

Не е лоша песната, ама дефинитивно не е најдоброто од Есма и Влатко. Се надевам дека ќе ја испеглаат малку пред настапот.

Хм, не би рекла баш дека е до видеото, јас уште го немам погледано спотот. Вчера, во дневна кај мене беше пуштено МТВ, а јас седев во соба на компјутер и отворена беше вратата и ја чув така за прв пат и ич не ми остави впечаток. Едноставно според мене не е песна која задржува внимание. И баш реков ми паѓа концентрација кога ја слушам, онака ми лета мозокот на друг страни, не ја ни слушам... Тотално бледа песна некако...

...ако ништо друго барем ке се има материјал за златна бубамара 2014

да собереме 10.000 потписи да ја сменат песната, нек остане и струјата скапа и тој УЧКа за министер за одбрана само нек ја мењаат песната дур не е доцна!

Ако ништо од добиените поени од државите ќе и помогнеме на Европа да согледа во која држава колку цигани има. Еден вид на попис.

Песнава е доказ дека може да се направи одличен микс меѓу поп и етно.
Ах сеа и ти, они пола од ова да го направеа ќе беше одлично. Намерата не им била да се направи песна, туку промоција, а видов вчера дел од МТВ со некои странци од евровизија и среќни беа од коментарите за песната :pos:

Текстот е врв, Донатела поубав текст ќе напишеше, а Екстрим1 за спот да беше ангажиран... Уште не ми се верува дека она ѓубре ќе го праќаме да не претставува па макар колку и да го сметам за безначајно тоа натпреварување.

П.С. Песната е добра, спотот и текстот се предобри. Не очекувам добар пласман како и секогаш, Евровизија е политичко шоу. Скоро секоја година праќаме песна за меѓу првите, ништо од гласовите...
images

Според каква е модернава музика денес, најбоље да е ја пуштеа онаа малана со црвена коса шо е, што има на англиски песни, демек по странскиве радија ја имало. Знам ја окапаа летово насекаде.

Ако убаво го проследи мојот пост, напишав моментално меѓу првите три машки вокали на нашата поп сцена. Ако го воочивме тоа, тогаш да цврсто стојам на погоре напишаниот пост. Демантирај ме те молам со имиња!
1.Ѓорги Крстевски
2.Владо Јаневски
3.Ламбе Алабаковски
4.Александар Белов
5.Јоце Питонот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom