Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Кај нас сакаат, и да има дечко и допичњак да носи, и да ја зјапаат, и да и се пуштаат, и да биде слободна, и бракот да биде матријахат, и мажот да не се ебе со никој , а она да се ебе и да и простуваат нели тоа е потреба што треба да се задоволи и не е убаво грав да јадеш секој ден , и цело време јадење у ресторан или порачано, и се најскапо да се носи, и на крај другарките да и завидуват а животот да и биде како во сексот и градот .. ЕПА ЕБИ СЕ И ТИ И ГОСИП ГРЛ !

(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)
Само што опиша огромен процент. Огромен. (на слободните девојки)

За мене идеална жена денес е на возраст од 29 до 35 години, самохрана мајка на едно дете.
Жена што гази со нозете на земја и што животот прописно ја протнал низ центрифуга.
Само таква жена, ќе знае да го цени вниманието што ќе и го посветиш и да ти врати со иста мера.
Ваква жена, сака и не се плаши да роди уште едно или две деца.
Знае да си го испланира животот и НАЈВАЖНО.... на неа никогаш нема SAMSUNG Galaxy S3, да и биде поважен
од Pampers!!!

Секако не се сите такви, ни од едната ни од другата страна.
Само својот впечаток сакав да го споделам, бидејќи до сега сум имал чест
да се дружам со неколку самохрани мајки, на кои им симнувам капа за храброста
и засекогаш ќе ми бидат пријателки.

Или затоа што е хирург,
или затоа што е детектив,
или затоа што мора да го направи распоредот на вработените, кои се 50,
или затоа што мора да ги доврши документите,
или.........
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 02:04 ---

Дај бе не ме заебавај, колку луѓе од земјава ги виделе Бахами, жити бога?
За многу доживување е Грција да ја видат, тој па Бахамите.

Онака, не знаеш што мислиш. Озбилна сум.
Прво, домаќинка не се дефинира со правење ручек, а ни домаќин со цепење дрва.
Второ, жените да, имаат кариера, и да, не можат да киснат дома и за мажето да мислат.

Трето, ти реков, ако има една жена, што ќе ти пере, пегла, чисти, готви, саде патлиџани во двор, тресе теписи итн, дали си ТИ способен да работиш и да и овозможиш неа и на вашите три деца:

За децата:
1. Храна
2. Облека
3. Образование (од лењир до дипломска, за секое)
4. Мобилен, излегување... и се што тинејџерите прават.

За жената:
1. Храна
2. Облека
3. Козметичар, фризер
4. Пари за да се види со пријателите

За тебе:
1. Храна
2. Облека
3 и 4 јасно ти е

За сите:
Одмор. Барем еден во годината, доволна е Грција, не треба ни Хрватска да биде, а не Бахами.

Можеш или не можеш?
оооооооооо Г-це Г-це може слободно цела кајгана тебе овака да те прозива :) Еве што е лекот за твоите истомисленички http://www.fourmilab.ch/etexts/www/how/poa/figures/poa3.jpg радувај се на она што го имаме во нашата земја и да бидеме горди на тоа бидејќи сликата кажува нешто сосема спротивно од твоите мегаломански идеи :)
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 13:23 ---
Tи да не имаш родословље од 1324 година и некое фон меѓу презимињата?

1 Храна е една за сите тенџере манџа 4 пајнци 4 лајци нема шо да повторваш за секој посебно небаре за ручек дома мени со избор на 2 супи 3 предјела 3 главни јела 2 десерти ....
2. Облека се пренсува кај децата од постар на помлад за жена една за свадби и погреби и едни за работа алишта.
4. Има и тинејџери кои седат дома не излегуваат и знат да користат и фиксен телефон

3. Козметика само на грди жени се купува. Ако изјави дека е грда може да и земе руж или оние комплети има на тезги... ко водени бооици се, не се скапи а трајат долго.
4. Жена ко ќе се мажи нема приатели. Има маж деца, свекор и свекрва. Дур беше мома имаше и таа мајка, татко брат сестра приатели. Од ко е во бак - то престанува да постои

Одмор е во недела, за нова година, велигден, слава на куќата, божиќ, илинден. На море одат мафијаши.
Изгледа не ја слушнала онаа на Платон ...... Сиромав сум значи сум поштен :)

оооооооооо Г-це Г-це може слободно цела кајгана тебе овака да те прозива :) Еве што е лекот за твоите истомисленички http://www.fourmilab.ch/etexts/www/how/poa/figures/poa3.jpg радувај се на она што го имаме во нашата земја и да бидеме горди на тоа бидејќи сликата кажува нешто сосема спротивно од твоите мегаломански идеи :)
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 13:23 ---

Изгледа не ја слушнала онаа на Платон ...... Сиромав сум значи сум поштен :)

Мегаломански???
Што е мегаломанско, дај посочи.
Или мислиш дека треба да живееме како во Сомалија?
Бре, бре, бре, што нема да прочитам.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 18:11 ---
Под модерна жена не иде автоматски дека е и образована за некоја повисока функција како што ти ги наброи овие. :icon_mrgr:

Па, е.
Спонзоруши имало и пред 50 години, и пред 200 постоеле аристократските ќерки, чијашто работа била да бидат убави.
Тогаш немало жени со кариера, а жени паразити имало. :)
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 18:12 ---
Tи да не имаш родословље од 1324 година и некое фон меѓу презимињата?

1 Храна е една за сите тенџере манџа 4 пајнци 4 лајци нема шо да повторваш за секој посебно небаре за ручек дома мени со избор на 2 супи 3 предјела 3 главни јела 2 десерти ....
2. Облека се пренсува кај децата од постар на помлад за жена една за свадби и погреби и едни за работа алишта.
4. Има и тинејџери кои седат дома не излегуваат и знат да користат и фиксен телефон

3. Козметика само на грди жени се купува. Ако изјави дека е грда може да и земе руж или оние комплети има на тезги... ко водени бооици се, не се скапи а трајат долго.
4. Жена ко ќе се мажи нема приатели. Има маж деца, свекор и свекрва. Дур беше мома имаше и таа мајка, татко брат сестра приатели. Од ко е во бак - то престанува да постои

Одмор е во недела, за нова година, велигден, слава на куќата, божиќ, илинден. На море одат мафијаши.

Ти така да правиш.
Јас не сакам.

“модерната жена“ се плаши да живее фамилијарно,да не биде исмеана од другите “модерни жени“

Па, е.
Спонзоруши имало и пред 50 години, и пред 200 постоеле аристократските ќерки, чијашто работа била да бидат убави.
Тогаш немало жени со кариера, а жени паразити имало. :)]

Зарем?

Откаде да знам јас дали тие женски со кариера пред себе ја заработиле чесно? :icon_lol:

Ја мислам дека ние поише се плашиме од брак

Зарем?

Откаде да знам јас дали тие женски со кариера пред себе ја заработиле чесно? :icon_lol:

Одкаде да знаеш дека жената што толку е вредна, готви за мерка, штирка у пм, не се плеска со комшијата додека ти цепеш дрва и носиш тросед по скали?

Just saying...
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 18:10 ---
Ја мислам дека ние поише се плашиме од брак

Кај вас тоа е одамна, затоа што одсекогаш мажот бил тој кој ,,носи,, во куќата.
Знаеш дека не можеш. Батали сакам да искачам, сакам да шетам, сакам ова или она. Тоа сакаш на 20 години.
На 30 години си свесен дека не можеш ни за себе да се грижиш, а не за некој друг.

Со годините, товарот за ,,носењето,, падна и на грбот на жената, затоа денес ,,модерните,, нејќат одма да се мажат.
Порано, што и дреме, а кај татко и дома, а кај маж и дома, нема што она да се замара.
Ако има намирници, ќе зготви.
Ако нема, мажот е крив и што нема намирници, и што нема ручек.

Одкаде да знаеш дека жената што толку е вредна, готви за мерка, штирка у пм, не се плеска со комшијата додека ти цепеш дрва и носиш тросед по скали?

Just saying...

Па нигде не реков дека сум сигурен. :P
Само јас ти посочив зошто модерната жена се плаши од брак. :icon_mrgr:

Па нигде не реков дека сум сигурен. :P
Само јас ти посочив зошто модерната жена се плаши од брак. :icon_mrgr:

И јас ти посочив дека многу ти се еднострани причините, всушност, твоите причини се класика, немаат ништо модерно :)
Со векови и векови, жените требало едноставно да се омажат добро, да бидат убави и да раѓаат деца.
Нема ништо модерно тука :)

И јас ти посочив дека многу ти се еднострани причините, всушност, твоите причини се класика, немаат ништо модерно :)
Со векови и векови, жените требало едноставно да се омажат добро, да бидат убави и да раѓаат деца.
Нема ништо модерно тука :)

Ти не ме сфаќаш, денешниве жени се модерни. Сакаат друг да работи место нив што значи си вработуваат слугинка. Денешниве жени исто така гледаат што побрзо да го однесат синчето или ќеркичето во градинка нели да се социјализира, а оттаму таа оди на кафица и во меѓувреме по некоја фејсбук слика. :) (ова не го мислам,онака ми дојде инспирација со фејЗбуков).
Денешнава жена на прва точка и се парите на сопругот и да си ги купи новите модели на штикли,новата марка на ф'станот и од шминките ти реков-ми рече.

Ти не ме сфаќаш, денешниве жени се модерни. Сакаат друг да работи место нив што значи си вработуваат слугинка. Денешниве жени исто така гледаат што побрзо да го однесат синчето или ќеркичето во градинка нели да се социјализира, а оттаму таа оди на кафица и во меѓувреме по некоја фејсбук слика. :) (ова не го мислам,онака ми дојде инспирација со фејЗбуков).
Денешнава жена на прва точка и се парите на сопругот и да си ги купи новите модели на штикли,новата марка на ф'станот и од шминките ти реков-ми рече.

PurplePuma, човеков е во право. За жал повеќето жени овака ја сфаќаат еманципацијата. Тие го применуваат она болно однесување на повеќето мажи што постои веќе долги години уназад.
Значи наместо да се стремат кон искоренување на таквото однесување, тие го прифаќаат и практикуваат.

Пумо, остави ме да цепам дрва со балтија, и оди плескај се со комшијата... И чекај ме со балтијата да ве фанам и двујцата.... Дури тогај ќе гледаш шоу.... :D:D:D:D

Пумо, остави ме да цепам дрва со балтија, и оди плескај се со комшијата... И чекај ме со балтијата да ве фанам и двујцата.... Дури тогај ќе гледаш шоу.... :D:D:D:D
ти на модерна жена балтија креваш ?! шо се мислиш ти - Џедај ??

Не се тоа модерни жени, бог знае какви се тие жени. Под модерни жени во контекст на темава не се подразбираат жени кои ги пратат или живеат за најновите модни трендови. Повеќе се мисли на жени кои одбиваат да живеат под капата на традиционалните и патријахалните вредности кои биле доста застапени и форсирани во минатото.
Тоа што ти го наброја (со исклучок на фејсбукот) отсекогаш го имало. Секогаш постоеле индивидуи кои ги занемарувале сопствените деца, живееле за мислењето на другите, трошеле парите на мужот со цел да ја покажат сопствената непостоечка вредност - нема тука проблем на модерно, туку проблем на карактерно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom