Мажите прашуваат, жените одговараат

П

Пепси_

Гостин
Какви торти? Чоколадни, овошни, со плазма, со шлаг, печени, непечени? :D
2 омилени се чоколадни,не барам други да знае :pos: е сеа со кори се прават,ама признавам и со готови (купени) :свиркам:

Па зарем немате така некоа желба или од инат (како што општо знајте да работите) да научите и од инат да направите ? :sneaky:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.775
Поени од реакции
8.037
Ај додека се загреани жениве на темава :P

Вака сеа, често пати се случува женскиве да кажуваат "Ти уште не си доволно зрел за мене / брак..." итн... то уствари ви значи, дека не може да ви обезбеди ПОВЕЌЕ ОД ДОВОЛНО финансиски средства? Пари, стан, кола???

Демек со ова се оправдувате дека ние се понашаме ко деца? А вие као демек не се понашате? Дури повеќе се лигавате... ама нели вие женски, за вас оправдено.

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Ај додека се загреани жениве на темава :P

Вака сеа, често пати се случува женскиве да кажуваат "Ти уште не си доволно зрел за мене / брак..." итн... то уствари ви значи, дека не може да ви обезбеди ПОВЕЌЕ ОД ДОВОЛНО финансиски средства? Пари, стан, кола???

Демек со ова се оправдувате дека ние се понашаме ко деца? А вие као демек не се понашате? Дури повеќе се лигавате... ама нели вие женски, за вас оправдено.
Toa zrel ne se odnesuva na materijalni sredstva , nego se misli na dovolno zrel , dorasnat i spremen da se snosis i soocis so odgovornostite sto proizleguvaat od odgleduvanjeto na eden dom, semejstvo, dete....

П

Пепси_

Гостин
Toa zrel ne se odnesuva na materijalni sredstva , nego se misli na dovolno zrel , dorasnat i spremen da se snosis i soocis so odgovornostite sto proizleguvaat od odgleduvanjeto na eden dom, semejstvo, dete....

А што ако и си го докажал тоа на пример во по мали мери,одење на одмор некаде (се мажот организирал),и други случки од секојдневниот живот што ретко жените го забележуват тоа и им придават внимание на некои зрели потези од мажот ?

или сепак тоа мора да биде нешто од големи размери,да се пофалиш дека си ја поместил куќата без да го закачиш кровот на комшијата ? :icon_lol:

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
А што ако и си го докажал тоа на пример во по мали мери,одење на одмор некаде (се мажот организирал),и други случки од секојдневниот живот што ретко жените го забележуват тоа и им придават внимание на некои зрели потези од мажот ?

или сепак тоа мора да биде нешто од големи размери,да се пофалиш дека си ја поместил куќата без да го закачиш кровот на комшијата ? :icon_lol:
Aj samo kazi mi so e tuka golemata rabota toa so mazot ke organiziral odmor:tapp: , demek se pokazal kako zrel ...emi na sekoj daj mu pari ke ti organizira. Toa vprocem ne e nikakov dokaz za zrelosta na bilo koj.

L

Luki Junior

Гостин
Зашо коа оде се под конец, момите ништо не викат, а нешто не е под ќеф одма се праа џева? :)

П

Пепси_

Гостин
Aj samo kazi mi so e tuka golemata rabota toa so mazot ke organiziral odmor:tapp: , demek se pokazal kako zrel ...emi na sekoj daj mu pari ke ti organizira. Toa vprocem ne e nikakov dokaz za zrelosta na bilo koj.

pa ti vednas za parite se fati i odmorot,gledaj po dlaboko vo situacijata. Za sekoj odmor da ode podmackano mora nekoj da se grize,fakt e deka da mu se ugode na site pa barem i na 1 zena ako e so tebe,mora da se pazat mn raboti.

a i sekogas nesto ne/interesni slucki se desavat na odmorot,pa mora da se prevzemat zreli merki,posebno ako si vo stranstvo. Ama ete za vas toa ne e zrelo.

kazi nekoja zrela postapka so ve impresionira i ce padnite na gaz.

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Можно е.
Повеќето шо сам ги сретнал са од овија шо коа е арно демек така требе да биде заслужено, незаслужено... А коа згусне, косата ќе ти ја побелеат...
Na mazot mi veke mu bese pobelena uste pred da se zememe , taka da jas ne sum vinovna po taa tocka:D genetika:)
a licno mene ne mi e problem da priznaam koga treba i da se zablagodaram...a nekogas i da nagradam.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Зашо коа оде се под конец, момите ништо не викат, а нешто не е под ќеф одма се праа џева? :)
Луки, секоја мома башка будала.:icon_lol: Јас лично не кревам џеви за глупости, а ако излезе некој проблем одма барам решение за сѐ пак да е под конец.:pipi:

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
pa ti vednas za parite se fati i odmorot,gledaj po dlaboko vo situacijata. Za sekoj odmor da ode podmackano mora nekoj da se grize,fakt e deka da mu se ugode na site pa barem i na 1 zena ako e so tebe,mora da se pazat mn raboti.

a i sekogas nesto ne/interesni slucki se desavat na odmorot,pa mora da se prevzemat zreli merki,posebno ako si vo stranstvo. Ama ete za vas toa ne e zrelo.

kazi nekoja zrela postapka so ve impresionira i ce padnite na gaz.
Pa ti go posoci odmorot kako primer, zatoa i za toa se fativ , ne gledam nekoja posebna teskotija okolu organizacijata , bez razlika dali e tuka ili vo stranstvo.
Normalno deka treba da se predvidi sekoja situacija , pogotovo koga idat i deca , no ne sekogas zavisi se od nas.
I sepak mislam deka pogolemata obvrska okolu patuvanjeto paga na tovar na zenata , nego li mazot....se razbira osven delot okolu podgotovkite za avtomobilot , ako se patuva so nego ,i dr nekoi tehnicki raboti.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Можно е.
Повеќето шо сам ги сретнал са од овија шо коа е арно демек така требе да биде заслужено, незаслужено... А коа згусне, косата ќе ти ја побелеат...
Луки, не се сак`лдисвај.
Сребрена коса кај муж ко пуж е дроп дед шармантно. :love::X3::)

L

Luki Junior

Гостин
pearl gata salvaje
Тава е само израз, не мислеех на буквално да ми побелува некој косата..

Иначе гледам се у огледало и почнах да наваѓам бели влакна и низ мојта четка... :D:D:D:D

Луки, секоја мома башка будала.:icon_lol: Јас лично не кревам џеви за глупости, а ако излезе некој проблем одма барам решение за сѐ пак да е под конец.:pipi:
Така викат сите, додек не се фане човек на орото. Фана ли се, и одма почнуват со ѓурултиите... :sneaky::sneaky::sneaky::sneaky:

Пс. Зашо мора да е се под конец? Зашо ги е страх момите од малко недефинирана неизвесност? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom