Македонија поплавена

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Срање!!
После поплави има земјотрес!
Така било и у Скопје за земјотресот...ај некој од постарите нека каже....1962 поплавата...`63 земјотресот...така некако беше...не сум сигурен!
Муабетов за пред спиење алал да ти е :)

Повторно врне, пред 1 саат поминав низ Струмица низ критичните места повторно имаше излевање на водата од шахтите, ако продолжи вака повторно ке има проблеми.

Чек бе, како тоа сите во државава студираат, а немаме експерти за вакви ситуации?

Сега е најважно, како понатаму, што да се прави, да спроведат детална логистика, ама кој :place:

Професорот по географиjа во средно ни обjасни дека мала е врската меѓу поплавите и земjотресите. Водата од поплавите наjчесто не достига толку длабоко во земjината кора за да предизвика било какви пореметувања но и не е тоа правило фиксно.
Како и да е, Македониjа е трусно подрачjе па со или без поплави, ќе се тресе.

Колку сакам вакви луѓе што знаат нешто и што ќе демантираат некого и ќе не утешат нас, плашливците од вакви работи.
Браво дечко, жив и здрав да си. (y)

Поплавен цел кеј она што е за одење почнало веќе дури и скалите да ги снемува.. куќите доле до Вардар ги жалам сигурно веќе до пола се наполнети со вода. На долниот мост (стар мост) уште едно метро и ќе го покрие цел мост.

xc2hxl.jpg

Искочи некој од владетеливе наши да каже дека нема место за паника?

Поплавен цел кеј она што е за одење почнало веќе дури и скалите да ги снемува.. куќите доле до Вардар ги жалам сигурно веќе до пола се наполнети со вода. На долниот мост (стар мост) уште едно метро и ќе го покрие цел мост.

xc2hxl.jpg
Бев пред два саата на стадион полневме вода, Вардар се слушаше како да е десет пати поголем, никојпат го немам слушнато толку многу да бучи Тоест Вардар не се слуша на стадион, а сега беше како да стојам до некој голем водопад.. Како што можев да видам од далеку, мислам дека пола од Големиот Парк е поплавен, не сум сигурен бидејки не се симнав надоле.
Минатиот пат кога беше до волку надојден Вардар како на сликава, беа поплавени сите викендици и ниви од Башино Село и Речани. Имаше многу загинат добиток.

Искочи некој од владетеливе наши да каже дека нема место за паника?
Не памтам, ама еве што ќе кажат: Драги граѓани, природата е непредвидлива, оставени сме на нејзина милост и немилост. Метеорологијата е наука која се основа на веројатност, па не секогаш може да даде точни резултати. Ние градевме, инвестиравме ете утре ќе отвориме центар за згрижување, задутре ќе направиме воденица на местово, ма каква воденица хидроцентрала.
На терен ќе испратиме наши експерти (тоа шо некој ловел риба во рибник, не значи дека е експерт) за да извршат проценка на настанативе штети. Ситуацијата не можеше да се спречи, мостовите се стари, амортизирани, челикот кородиран, речните корита не се исчистени затоа што теренот е непристапен и немаме соодветни машини, но имавме пари да купиме нови возила на цајканите.

Воглавном, во државата се може да се објасни како што правеле векови уназад: Vis Vitalis...

Ај нека ме израдува некој, кажете ми дека е поплавена атобуската станица во Велес! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom