Мода за мажи Пролет/Лето 2013

• Креатор на темата Креатор на темата RebelMk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.296
Ајде совети мислење или било што ти знам поврзано со машката мода сакам да коментира секој а особено е пожелен совет од некое женско ( шушкавец, јакна, патики , шорцеви,панталони, фармерки ,марами , саати , наочари , парфеми , бои , комбинации ) итн се што е во склоп со модата :)

Мода? За мажи? lol, wut? Чекај, за која сексуална ориентација збориме уште еднаш? Оти јас познавам само два вида мажи и еве што имаат во плакарите.

Нормален маж
- Гаќички 3 за 100 од пазар
- 2 пара панталони. Кога едните се перат да не иде со гол задник. Едните camo, другите црни
- Две блузи. Едната тенка другата дебела. Третата ја загубил некаде по дома, таа му била за работење во двор
- Јакна, за кога врне снег
- Чорапи, 3 за 100 исто од пазар
- Патики од 3000ден за лето и combat boots од 15.000 за зима
- Капа за да не го мава сонце во лето

Металци мажи
- Исто како горе, само во црна варијанта исклучиво

Можда проблемот е дека јас не познавам доволно педери па затоа не сум толку упатен во најновите модни трендови, а?

Мода? За мажи? lol, wut? Чекај, за која сексуална ориентација збориме уште еднаш? Оти јас познавам само два вида мажи и еве што имаат во плакарите.

Нормален маж
- 2 пара панталони. Кога едните се перат да не иде со гол задник. Едните camo, другите црни
- Две блузи. Едната тенка другата дебела. Третата ја загубил некаде по дома, таа му била за работење во двор

Металци мажи

Можда проблемот е дека јас не познавам доволно педери па затоа не сум толку упатен во најновите модни трендови, а?

Дечко денеска стана на narrow minded ногата ? Неколку поста има ваму таму прочитано од тебе на форумов и секад нешто мора да изрелативизираш до даска као нај open minded лик што постои и се тоа зачинето со голема доза на ароганција и помала доза на дрскост и понижување кој соговорникот. Не сум сакал да навлагам у дискусии помеѓу некои членови на форум нивна работа си е ама еве пак тука го изхејта максимално детево што ја отворило темава со теза на 18 век the balkans..
Прво да има и мода за машки и не е по DEFAULT педер некој ако не се согласува со твоето мислење. Овие 2 типа мажи што ги наброја може се мажи во селото од кое доаѓаш (впрочем поима неам од кај си али мора да си од село со постов).
Нормален маж е оној кој се грижи да изгледа прибрано културно фино и што е најважно испеглано и исперено. Маж во кошула, во пантолони, во сако, во кратки пантолони, во маица со крагња, во џемпер и слично е нормална појава за секој а најважно од се за жената која е со него.

Ако имаш да му дадеш некој совет на дечкото што ја отворил темата дај му ако не немора да хејташ со став како твоето мислење е генерална вистина.
И што се тоа combat boots? Нешо као combat борбени или ? :vozbud:o_O

bla.gif

Прво Влатко, мојата ароганција и мојот начин на говор е мое право, тебе ако не ти се допаѓа не мора да ме читаш. Сосема лесно е да ги прескокнеш моите постови ама да се обидуваш да ме замолчиш и да ми одземеш нешто што со устав ми е гарантирано.. Sorry, ама не се родил тој човек или ѕвер што ќе успее во тоа.

Второ, јас никаде не реков дека моето мислење по DEFAULT треба да биде сечие мислење. Впрочем затоа се вика и МОЕ. Ако имаш контра аргумент, време и воља да дебатираме, бујрум.

Трето, фала што констатира дека сум сељак. Јас сепак ќе бидам подоблесна личност и нема да зборувам за тебе како персона. Само не ме влечи за јазик, pretty please.

Четврто.. Ти да не зборуваше за метросексуалци случајно? Yeah, ич не се тие педерчиња. Посебно не тие.

Туку ај..

Прво Влатко, мојата ароганција и мојот начин на говор е мое право, тебе ако не ти се допаѓа не мора да ме читаш. Сосема лесно е да ги прескокнеш моите постови ама да се обидуваш да ме замолчиш и да ми одземеш нешто што со устав ми е гарантирано.. Sorry, ама не се родил тој човек или ѕвер што ќе успее во тоа.

Второ, јас никаде не реков дека моето мислење по DEFAULT треба да биде сечие мислење. Впрочем затоа се вика и МОЕ. Ако имаш контра аргумент, време и воља да дебатираме, бујрум.

Трето, фала што констатира дека сум сељак. Јас сепак ќе бидам подоблесна личност и нема да зборувам за тебе како персона. Само не ме влечи за јазик, pretty please.

Четврто.. Ти да не зборуваше за метросексуалци случајно? Yeah, ич не се тие педерчиња. Посебно не тие.

Туку ај..
Едно е да си го кажеш мислењето а друго е да ги навредиш/етикетираш сите припадници на машкиот пол што се интересираат за мода. Можеше многу понеутрално да го напишеш постот каде што никоj засегнат немаше да те реплицира затоа што истиот не би се почувствувал навреден. Или твое уставно право е да навредуваш и да хеjташ? Не би рекол.

Едно е да си го кажеш мислењето а друго е да ги навредиш/етикетираш сите припадници на машкиот пол што се интересираат за мода. Можеше многу понеутрално да го напишеш постот каде што никоj засегнат немаше да те реплицира затоа што истиот не би се почувствувал навреден. Или твое уставно право е да навредуваш и да хеjташ? Не би рекол.
Чекај дали те сфатив добро.. Значи ти сакаш да се цензурирам себеси само поради фактот што на вас премногу тешко ви паѓаат моите зборови? Сакаш да ти ја гланцам вистината во нешто убаво, розово што мириса на лаванда, само затоа што суровоста на животот сеуште не ти била опонент?

Јас моите мисли ги кажувам директно и во фаца, без воздржување. Некои ме мразат, други ме сакаат поради тоа. Ич не ми е битно дали тоа во вашите очи ме прави серко, јас нема да ви лижам задници. Не сум лижел на луѓе од кои животот ми зависел, па нема ни сега, нема ни на вас - кои што не ми значите ништо.

И ете, во моите очи тие што следат машка мода се педерчиња. Во вашите очи јас сум сељак. That's fair enough.

Чекај дали те сфатив добро.. Значи ти сакаш да се цензурирам себеси само поради фактот што на вас премногу тешко ви паѓаат моите зборови? Сакаш да ти ја гланцам вистината во нешто убаво, розово што мириса на лаванда, само затоа што суровоста на животот сеуште не ти била опонент?

Јас моите мисли ги кажувам директно и во фаца, без воздржување. Некои ме мразат, други ме сакаат поради тоа. Ич не ми е битно дали тоа во вашите очи ме прави серко, јас нема да ви лижам задници. Не сум лижел на луѓе од кои животот ми зависел, па нема ни сега, нема ни на вас - кои што не ми значите ништо.

И ете, во моите очи тие што следат машка мода се педерчиња. Во вашите очи јас сум сељак. That's fair enough.
Чекаj, ич не следиш мода? Сеедно ти е како ќе излезеш надвор?

ХМ, ХМ нели е ова тема за некаква мода за сезона пролет/лето и читам само хејтање или нешто друго .

како и да е, и јас не ги пратам мода ама не е фер кога женските се облекуваат пристојно и модерно што се актуелни додека ние мажите се однесуваме како тешки селјаци а бе ај да не тупам без врска ;)

ХМ, ХМ нели е ова тема за некаква мода за сезона пролет/лето и читам само хејтање или нешто друго .

како и да е, и јас не ги пратам мода ама не е фер кога женските се облекуваат пристојно и модерно што се актуелни додека ние мажите се однесуваме како тешки селјаци а бе ај да не тупам без врска ;)

Ако си акмак, ќе си фатиш акмак девојка. Ако носиш шалвари 99% е дека ќе фатиш некоја со шалвари. Ако се средуваш и пратиш тренд, ќе си фатиш некоја од оние што си мислел дека никад нема да ги имаш а.к.а. Јаки пиздурии. Али, ако носиш ќече, голема е веројатноста да носиш и пиштол.

Нормален маж

Металци мажи

Сељачина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom