Македонија поплавена

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos::pos::pos:
479828_522793174426530_2144466644_n.jpg
Кој град е ова? Струга?

што збориш бе...

Бунарите во наредните 24-48 часа (зависно од состојбата) ќе бидат целосно исклучени, а од кога ќе се намали нивото на водата истите ќе бидат вклучени, па додека се собере доволно вода во резервоарите и во пречистителните станици може и 3-4 дена да се остане без вода.

Како што гледам од сликиве сме добиле и терен за ватероло.

А каналите кој им ги затрупуваше со шут јас да не дојдов да фрлам шут тамо? Туку они за да не вртат со тракторите до нива фрли ѓубре да може да помине и сеа поплави

Две можни теории:
-Ниче да е крив, затоа што он планираше хидроцентали.
-Во стил на Dardan-ia , Србите се криви они сакаа воден пат Белград-Солун. Како гледам, за остварување нема да биде тежок. Нека се молат на Свети Сава повеќе да врне.

Патем уште една брана напукнала во Пробиштип.

Ццц, а ќе казнуваа за фрлање опушок а овде камиони ѓубре
Мада и одговорните служби не функционираа. Колку што знам водостопанските фирми се распаднаа. Сега дали работат некои заедници којзнае. Според ова не

Пак Грујо е крив - Бранко е крив, абе абдали дај оладете со политиката и запрашајте се себеси кој е крив а не некој друг да обвинувате само.
Крив е самиот народ кој не водел сметка за каналите за одвод и фрлал што ќе стигнел таму, а од друга страна крива е локалната Општина и службите во општината кој не ги казниле граѓаните и не превземале мерки за чистење на каналите.
Јас лично сум бил сведок на затрупување на канали од граѓани низ Скопје каде што си направија паркинг простор.

Иначе и на ХЕЦ Матка денеска беа отворени некој вентили за празнење за да се намали нивото на езерото ,за неколку часа што поминав таму езерото беше намалено за еден метер ако не и нешто повеќе затоа што очекуваат голем прилив на вода од топењето на снегот низ планините и надоаѓање на река Треска од поројните дождови.

Абе важно не вратија од школо, дека водата е гадна, прв час тест правев.

Откако памтам за мене во Штип вакво нешто не се десило. Очигледно состојбата е лоша низ цела Македонија.
Им благодарам на тие што постираа дека ќе нема вода, да знам да не си идам дома овој викенд.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom