Колекционери на лименки од енергетски пијалоци

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Локација
Haunted Hayride
Веб-сајт
misterijamk.blogspot.com
Можеби ќе звучи смешно за повеќето, но за мене ова е нешто најнормално. Во главно, собирам само лименки од енергетски пијалоци. Незнам ни јас како се одлучив за ова хоби, можеби затоа што сум зависник од енергетскиве пијалоци. Повеќето во колекцијата ми се од странство, кај нас нема некој голем избор, но ги имам и тие. Немам нешто претерано многу лименки, околу 35. Највеќе купени и донесени од Грција, Италија, Словенија, Бугарија, Франција........

Еве само некои кои ги имам:

- Monster - скоро сите можни донесени од странство
- Lamborghini - Морам да признаам дека највеќе кејф ми е за оваа лименка. Најскапа, и тоа доста поскапа од другите, башка 250ml. 5 евра од Италија.
- Mixxed Up - 3 вида донесени од Грција, ништо посебно.
- Booster - Го има во Македонија.
- Tiger
- NAS - Е за ова не ми текнува од каде го имам земено, мислам дека од Грција ми е донесен.
- Energi's - Од Синалко, го има во Македонија, ефтино.
- Pit Bull
- ROCKSTAR - Донесен од Грција. Исто и за овој ми се прави голем мерак, башка 500ml
- Mad Bat
- Royce Ice - Ми го пратија од Франција, произведен во Индија, 200ml. Подоцна татко ми го видел истиот во Македонија и ќе си гризнев од газот.
- Energia - Ептен лоши бои има, лилаково со жолто. Произведен во Австрија.
- Eagle
- Carrefour - Ова го земав од Сити Мол, го имам и од 1L и од 200ml.
- Chaotic - Интересна слика има, можете да прогуглате ако сакате. Донесен од Италија ако не се лажам
- NOS - Ништо посебно, мислам дека го нема кај нас.
- Red Bull
- Burn
- Горска мечка - Ок, знам дека е лејм, ама ај :icon_lol:
- Dynamit - Најмала лименка.

И уште некои кои и не вредат нешто многу. Ако не ме мрзи деновиве ќе сликнам дел од колекцијата. :)

Има некои други што собираат лименки од енергетски пијалоци? Ако има, може размена да направиме некоја и разни договори.

- Lamborghini - Морам да признаам дека највеќе кејф ми е за оваа лименка. Најскапа, и тоа доста поскапа од другите, башка 250ml. 5 евра од Италија.
ке ти биде проблем да ми кажеш од дека ја зема? од некој автогрил или...?

Коа бев на одмор собрав околу 50тина лименки, ама на враќање ги заборавив таму, иначе интересно е... Keep it up! :)

ке ти биде проблем да ми кажеш од дека ја зема? од некој автогрил или...?

Во Рим, е сега незнам каде точно и во кој дел од Рим. Од супер маркет беше, и во самиот маркет имаше посебен дел за автомобили. Тука го начекав и неможев да не го земам. :)

Еве како изгледа. За мене е мераци.

tonino_lamborghini_energy_drink.jpg

Патем, најубав изглед ми има Royce Ice и најспецифичен вкус.

portoflio-03.jpg

Во Рим, е сега незнам каде точно и во кој дел од Рим. Од супер маркет беше, и во самиот маркет имаше посебен дел за автомобили. Тука го начекав и неможев да не го земам. :)

Еве како изгледа. За мене е мераци.

tonino_lamborghini_energy_drink.jpg

Патем, најубав изглед ми има Royce Ice и најспецифичен вкус.

portoflio-03.jpg
се убаво ама 5 евра мн му се у пм... ама добро са, у Рим е друга сторија и ај, ке помине некак :D

Летото речиси секоја вечер си земав по една лименка, ја пиев и до дома ја носев... :D Ама ги ставив во некоја кеса, треба да ги најдам/ ако ти вршат работа пиши... Ова е половина од она што го имам/

sam6616.jpg

Порано и јас ги збирав, имав 30-тина ама собирав и шишиња. Тоа беше пред некои си 6-7 години, тогаш немаше од овие пијалоци од косово што мирисаат на моторно масло. Ептен бев задоволен од Shark, тогаш имаше многу остар вкус кој гребеше по грлото. Силна арома на цреша исто. Чинеше 140 денари во трафика, скоро двојно поскапо од редбул.

Сепак врвот на сите енергетски пијалоци е eXtreme power. Македонски производ. Доаѓаше во стаклени шишиња од 0.25. Во животот не сум пробал нешто повкусно. Перфектна газираност, острина до бесвест и силни вкусови. Со другарче купувавме по цела гајба и за една вечер ја празневме. Утредента тој ги разбиваше сите на кошарка а јас се чувствував како под нозете да ми гори, место не ме фаќаше. За жал го укинаа, една година го немаше никаде па после повторно почнаа да го произведуваат во пластични шишиња. И тогаш се укака работата. Сега веќе ни како таков го нема.

Ако има фанови на пијалокот, јас викам да потпишеме петиција до прилепска пивара да почнат пак да го произведуваат ама old school, во стаклени шишиња.

Shorty Еве слики :)

Патем, и јас го памтам Shark-от. Не ми текнува на вкусот, но го памтам. Ако на некој му останало такво шишенце од Shark, што цена бара? :D

Attachments

• IMG_20130226_191326.jpg
    IMG_20130226_191326.jpg
    1,1 MB · Прегледи: 35
  • IMG_20130226_191344.jpg
    IMG_20130226_191344.jpg
    1 MB · Прегледи: 36
  • IMG_20130226_191357.jpg
    IMG_20130226_191357.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 34
  • IMG_20130226_191242.jpg
    IMG_20130226_191242.jpg