Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Голем дел од старешините и војниците во Армијата на Република Македонија се организираат да го искажат својот протест против изборот на поранешниот командант на ОНА Талат Џафери за министер за одбрана, објави порталот Бриф.

Дури и генерали од Генералштабот на АРМ кои важат за многу блиски до ВМРО-ДПМНЕ не сакаат да го прифатат Џафери, познат како командант Форина за нивни надреден, наведува порталот.
Претходно и претседателот на партијата „Достоинство“, Стојанче Ангелов, изјави дека постои револт меѓу генералите и офицерите во Армијата кои размислуваат како да се однесуваат кон Џафери, кој не само што имал понизок ранг од нив, туку и дезертирал од АРМ за да се приклучи на ОНА.
„Достоинство“ денеска го повикаа Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, како врховен командант на вооружените сили, да преземе се што е во негова моќ во согласност со Уставот и законите и да го употреби целокупниот свој авторитет за да ја спречи, како што рече Стојанче Ангелов , оваа национална катастрофа со изборот на Талат Џафери за министер за одбрана.
:confused:

G

Geezer

Гостин
А што има лошо да ве поврзат со нив? Опозицијата баш треба да ги поддржува тие акции. Луѓе се, како нас. И нив сигурно им смета.
Само во Македонија не се сака да се биде поддржан од опозицијата. Кога имате колку-толку некој постар брат во друштво, па пак можете нешто да бекнете. Сега ако фрлиш еден камен, што не ни сакам да мислам дека тоа ќе се случи, но да претпоставиме, ќе те фрлат в ќелија.
Друго е кога имаш партии до тебе, нема туку-така да одат работите.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Најлошото што може да се случи е да не поврзат со опозицискиве партии.
Ta преку стојко ;)
За лепење етикети сме први, ама за логичко размислување последни.
Битно е дека треба да се свестиме до кое дереџе не донесе стравот и "ќути од лошото има и полошо".
Колку повеќе молчиме, толку повеќе не газат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.116
Поени од реакции
46.066
Најлошото што може да се случи е да не поврзат со опозицискиве партии.
Toa pod difolt mu doaga vo drzavava, oni brat na krvnicki ubieno dete na plostad go poistovetija so opozicija zasto deckoto pravda barase preku protesti, ne pa za ova ...
Inace vo sekoja drzava, normalno e koga se izrazuva nezadovolstvo, toa sekako da e podrzano od opozicija, ali toa e slucaj kaj site demokratski zemji, ne i kaj nas normalno, nejse, Stojance ja nit go gledam ko opozicioner, nit ko opozicioner, toj za mene e covek koj zastanal u odbrana na zemjava, primil kursum za istata, i bil podgotven da go dade svojot zivot za istata ... tolku.

Rekov i ponazad, on so nishto ne i nastetil na zemjava, nikogas ne dejstvuval protiv istata, naprotiv ... gajle mi e sto vlegol u opoziciski blok, toa sekako ne go pravi nit predavnik nit nisto so ogled na faktot deka vo ovaa drzava ima samo dve politicki opcii, uslovi za tret blok nikogas nemalo i sekogas istiot se preleval u ednata ili drugata opcija so tek na vreme, da ne zboram za nevladina organizacija od toj tip koja sekako bi dejstvuvala kontra odlukite na valsta so ogled na ona sto se slucuva.

Samo ne znam dali voopsto on ima nekakva vrska so ova od 1vi, onie koi prvi treba da se del od ovoj protest se branitelite od 2001, posle site ostanati ...

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.537
Поени од реакции
29.101
Многу нормално дека нема да се јави офицјален организатор, па и тој не е будала. Затоа што ако се изјасни како организатор магично после недела дена ќе му најдат во станот дрога, се бавел со проституција и 300 намештаљки ќе му напраат само за да го стрпаат во затвор. Многу се обрнува внимание на тоа кој што како зошто. Никој не обрнува внимание на дали и колку би успеало. Искрено та преку долниов кој го организира, се дур е во нормала ќе присуствувам па макар и од непријател мој да е организиран. Се работи за честа, моралот, совеста, за загинатите во 2001, за правдата, за Македонија. И воопшто не ми е сеедно, јас како граѓанин не сум задоволен од тоа што се постави за министер и излагам на протест, а ова би требало да важи и за останатите, но да оставиме времето да покаже дали ќе имаме цифра со 3 нули или 4 :)

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Само каква легендарна саатница избрале за протестов:icon_mrgr:
Ако не е под нечива директива организирано глава сечам. Ќе искочат малку луѓе пошто е во незгодно време и ќе речат ете на народот му е сеедно. Кој дава пари за рекламен матријал? :icon_mrgr:
Не дека ме боли курац кој организира, секако ќе одам, али многумина кога нема ОФИЦИЈАЛЕН организатор гледаат со сомнежи и не се појавуваат.
Админите на тие што го организираат не се кријат ;)
https://www.facebook.com/NieSmeMakedonci/info?ref=ts

И се што прават даваат од сопствен џеб и пари за транспаренти и пари за плакати и пари за флаери.
За тоа да го дознаете се што треба е да испратите едно ПП на групата која го организира протестот и се ќе ви биде објаснето.
Ќе ви дадат и телефонче 071 249 539 само за полесно да се разберете доколку на некој начин сакате да помогнете
Наместо тоа вие како квачки правите безумни скачки.
Од која причина
Сакате да помогнете или да јадете бурек ?
Решете се веќе еднаш.
А ова дефинитивно ќе го изгураме ;)

G

Geezer

Гостин
Спонтаните собири се најуспешни, па лидер и организатор станува некој со тек на време, од собраната маса.

И квантитет, не квалитет. Ако има малце луѓе, никој нема тоа фа го сфати сериозно и да го запази. Ако има повеќе, а секој ден се зголемува масовноста, тогаш ќе стават прст на глава.

Поддршка од моја страна има протестов секако, ама не сум многу оптимист за неговото одвивање.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ако сум прва смена ќе пробам да стигнам.
Кајганџии ќе се собираат заедно или?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.020
Поени од реакции
74.388
Админите на тие што го организираат не се кријат ;)
https://www.facebook.com/NieSmeMakedonci/info?ref=ts
Друже мене не ми е битно кој организира секако ќе излезам.
Нема протест што сум пропуштил во минатово а се работело за доброто на граѓаните :)
Ама нашиов народ е таков, мада и да има организатор пак повеќето ќе си најдат некоја причина да не одат, тоа ни е во крвта.
Ќе пробам од моја населба да мобилизирам луѓе :)

M

Moon Child

Гостин
Предлог - кој е во можност да испечати од флаерите и да залепи во близина на местото каде што живее. Барем ако ништо друго да им помогнеме на организаторите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom