Седум гладни усни

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам а да не речам, пазат ли по колку деца прават, и знаат ли да се ебат луѓево без да затруднуваат секој пат кога се може? Што е многу - многу е. И секогаш има многу деца во екстремно сиромашни семејства. Греота е, и сето тоа, ама ај да се фрлиме сите деца да правиме и да ги раниме со воздух.
Плус татково бе, која неодговорност, кај исполнуваат услови за социјална помош, заборавил да се пријави навреме. Епа сеа, кој е крив? Цацко? Не е работата само да се плука, и луѓево на пати немаат осет. Не дека е социјалното нешто со кое ќе можат луксуз да си пружат, ама подобро нешто отколку ништо. Или само за деца праење го бива?

И ти си во право,ама поради такво размислување наталитетот ни е катастрофа. Јас имам едно,за второ се мислам а пак за трето не ни помислувам.
Кое е подобро,куп деца а да немаш со што да ги храниш или едно дете ама да расте во нормални услови? Стварно неможам да кажам дека и тоа и тоа е прифатливо зашто живееме во ненормална средина.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 00:41 ---
За мене е исто не идат сите 100 % на едно место ем тебе те крадат ,ем тој нема во целост од сумата

Кога префрлаш сума пари од трансакциска на трансакциска или кеш на било која трансакциска,не им зимаат провизија.

И ти си во право,ама поради такво размислување наталитетот ни е катастрофа. Јас имам едно,за второ се мислам а пак за трето не ни помислувам.
Кое е подобро,куп деца а да немаш со што да ги храниш или едно дете ама да расте во нормални услови? Стварно неможам да кажам дека и тоа и тоа е прифатливо зашто живееме во ненормална средина.
Не сум јас таа што треба да се грижам за наталитетот. Нека ми овозможат подобри услови за живот ќе родам повеќе деца, толку е едноставно, просто, ко грав. Ама не ми овозможиле, па затоа јас нема да се жрвувам за ништо и на моите деца да им овозможам мизерен живот. Подобро ќе имам едно кое ќе има се, отколку 3 кои ќе гладуваат и ќе немаат гаќи на газот да си облечат. Зборувам затоа што знам како е, јас имам сестра, две сме па пак им беше тешко на моите додека растевме, камо ли да живееле во шупа и да роделе 7.

Не сум јас таа што треба да се грижам за наталитетот. Нека ми овозможат подобри услови за живот ќе родам повеќе деца, толку е едноставно, просто, ко грав. Ама не ми овозможиле, па затоа јас нема да се жрвувам за ништо и на моите деца да им овозможам мизерен живот. Подобро ќе имам едно кое ќе има се, отколку 3 кои ќе гладуваат и ќе немаат гаќи на газот да си облечат. Зборувам затоа што знам како е, јас имам сестра, две сме па пак им беше тешко на моите додека растевме, камо ли да живееле во шупа и да роделе 7.

Поради истите причини сеуште сум на едно,а за второ ке видиме.

Е за жал тие шо имат пари немат по толку деца :(

Не и е срам на новинаркава да кажи дека му дала дури едно јаболко и портокал па морале да ги делат 7 деца...:facepalm:

Иако не се за оправдување и родителите што не работат и што прават толку деца сепак толкав им е капацитетот за размислување.. ама она што ме фрустрира е носењето на законот со кој се бришат од евиденција лицата кои земаат социјална помош и невработените лица доколку каснат во пријавувањето, донесен со единствена цел вештачки да се намали невработеноста и да се заштеди некој денар за споменици на сметка на ваквите семејства кои треба да примаат социјална помош... многу нехуман потег од тој што го донел законот...

Не и е срам на новинаркава да кажи дека му дала дури едно јаболко и портокал па морале да ги делат 7 деца...:facepalm:
This
Koga veke odela neka kupi 1 kilo i neka im odnese. Ova sega ispaga aj ke im idnesam 1 portokal "za da e po interesno"

Епа ај ако не ќе земеме сите ќе праиме деца, ќе плачеме по телевизии, и ќе чекаме на социјално. А работа да побараме нема шанси, не доаѓа у предвид. За децата ми е жал, ама не може бе до толку да не се мисли, и да не се планира со мозок, него само да се *** како животно. Демек таткото не може да земе и да побара работа? Ќе чека на социјално? :facepalm:

Епа ај ако не ќе земеме сите ќе праиме деца, ќе плачеме по телевизии, и ќе чекаме на социјално. А работа да побараме нема шанси, не доаѓа у предвид. За децата ми е жал, ама не може бе до толку да не се мисли, и да не се планира со мозок, него само да се *** како животно. Демек таткото не може да земе и да побара работа? Ќе чека на социјално? :facepalm:

За тоа како стигнале до волку тешка ситуација си знаат они, можеби биле поситуирани порано па нагло изгубиле се. Ама направиле што направиле, сега бараат помош и треба да им се помогне.

poradi nepismeni roditeli stradaat nevini deca...posle ke vidat deka ne biva ke gi dadat po domovi navamu natamu...strasno

Username1
Tоа со провизиите важи за деловни броеви преку кои се врши плаќање. Ако бројот е регистриран за добротворни донации тогаш 100% од сумата оди на нивната жиро сметка, операторот (барем t-mobile) се откажува од провизиите во тие случаи.

Не сум многу сигурна како одеше точно законот за социјална помош ама од почетокот на оваа година направија измени и документите за поднесување ги покрива државата т.е се бесплатни. Не дека се многу пари тоа ама ако има начин треба да појдат да средат зошто е подобро од ништо.
Лошо е што за многу вакви донации нема телефонски броеви, па се собираат помалку пари.

Се надевам дека во иднина ќе имаат поубав живот, зошто децата не заслужуваат ништо помалку од тоа.

стварно се грев децава не заслужуваат во вакви услови да живејат, ај сите ќе дадеме што ќе дадеме по 100 денари ама што??? до утре ќе ги потрошат, а децата пак гладни ќе си останат. ај да не замарам и јас ете Везилка напишала исто како што мислев. (y)
се нема работа, се нема пари, се нема леб, таткото заборавил да се пријави за социјална помош и што да правиме сеа?? ај уште едно дете.......

Неможам а да не речам, пазат ли по колку деца прават, и знаат ли да се ебат луѓево без да затруднуваат секој пат кога се може? Што е многу - многу е. И секогаш има многу деца во екстремно сиромашни семејства. Греота е, и сето тоа, ама ај да се фрлиме сите деца да правиме и да ги раниме со воздух.
Плус татково бе, која неодговорност, кај исполнуваат услови за социјална помош, заборавил да се пријави навреме. Епа сеа, кој е крив? Цацко? Не е работата само да се плука, и луѓево на пати немаат осет. Не дека е социјалното нешто со кое ќе можат луксуз да си пружат, ама подобро нешто отколку ништо. Или само за деца праење го бива?
се до збор е точно
ај да се две па ете и три деца ок ама седум брее ало
ама ке донирам зашто се работи за деца македонци кога веке некој рамковен седи дома и зема 22000 бар овие нека јадат нешто

ама ке донирам зашто се работи за деца македонци кога веке некој рамковен седи дома и зема 22000 бар овие нека јадат нешто
Кога може државата да плаќа администрација која седи, пие кафе или воопшто не иде на работа, може да ги згрижи и децава и да ги прехрани. Сите знаеме дека непланирано семејство не е добра иднина за децата, али децата во овој случај не се криви, само се гладни. А ситиот на гладниот не му верува, така да кој колку може нека префрли во Комерцијална Банка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom